Bezoekers

donderdag 29 augustus 2013

Werkplek

Een werkplek , daar moet je voor vechten. Ik woon in een klein huis uit 1905 met een kleine huiskamer. Toch moet ik er niet aan denken dat ik steeds mijn naaimachine of mijn strijk plank op moet ruimen. Alles staat klaar voor gebruik. Toen ik nog kleiner woonde in Amsterdam stond mijn naaimachine midden in de kamer. Mijn knip tafel was de eet tafel. Nu zit ik boven in de slaapkamer, die in twee helften verdeeld is. De ene kant bed, kast en commode. De andere kant mijn tafel met spullen en een tafel met computer er op waar de man aan zit. En zo zitten wij rug aan rug gezellig onze hobby uit te voeren. Veel ruimte heb ik niet maar genoeg om te naaien en quilten. Ben trotse bezitter van een Bernina 780 , een beest van een naaimachine die mijn uitstekend bevalt. Ook heb ik een brede en hoge strijk plank gekocht, na 35 jaar had mijn oude oranje strijk plank het begeven. Totaal door geroest onder de overtrek. Mijn werk tafel is 75 x 1.75 mt breed. Links staat de strijk plank en rechts een rommel hoek met laden kast. Ik zit voor twee ramen dus veel licht soms te veel en dan laat ik een scherm zakken. Heb uit kijk over de daken van de buren. Ik moet nodig op ruimen maar daar neem ik geen tijd voor. Zou ook niet weten in welke la ik het spul zou moeten stoppen want alles is vol. Door naaien dus dan word het ook leger! Inmiddels is mijn dochter al een paar jaar uit huis en is zoon naar beneden verhuisd. Een lege kamer? Ehe.. nee niet echt, ligt vol met haakboekjes en wol en bollen katoen. Ook de bank in de huis kamer is mijn domein. Als ik niemand verwacht zit ik daar te haken, met alle spullen die ik nodig heb om me heen. Een luxe ik weet het, toen de kinderen klein waren moet ik alles op ruimen. Nu hoeft dat niet meer. Iedereen zou een werkplek moeten hebben al is je huis nog zo klein. Je gaat dan veel vlugger aan de gang. Ik zie wel eens van die leuke Ikea hoekjes, kastjes met een plank er op en daar op de naaimachine. Ik hoop dat jullie in huis ook een hoekje kunnen veroveren! Groetjes Marie

zaterdag 24 augustus 2013

Gehaakte Stola

Mijn "wip" is af, een gehaakte Stola voor een vriendin. Ik heb deze Stola gehaakt van een driehoek granny square, dit patroon kwam ik tegen op het blog "Blij met Draadjes" Een heel leuk blog met veel uit leg over haken. Met veel foto's er bij om te laten zien hoe alles gehaakt moet worden. Als je op het blog zit kun je het opzoeken in de zij balk, ga naar Granny squares. En dan naar granny driehoek. Er word dan uit gelegd hoe je elke toer in een andere kleur haakt, heel leuk. Ik ben echter begonnen met Scheepjes Roma Print (100% acryl) en heb daar mee een flink stuk gehaakt, toen een uni stuk van Zareska (60% acryl 20%wol 20%poly)  Heb haak naald no: 4 mm gebruikt. De Stola weegt 600 gram en is op het lange stuk 2 mt . en de punt is 1.10 mt lang. De slierten zijn 18 cm en kunnen op maat af geknipt worden.  Voor de slierten heb ik een bol uni en een bol gemeleerd wol gebruikt, ja dit neemt veel wol. Heb de wol om een boek gewikkeld en aan een kant door geknipt, toen waren ze 40 cm. lang. Gewoon per bosje van vier draden om de lossen van de Stola geknoopt aan de onder kant.  Het voordeel van dit patroon is dat je heel klein begint en net zo lang door kunt haken tot je hem groot genoeg vind. Het is een makkelijk patroon wat ik iedereen kan aan raden , ook beginners. Dan haak je lekker alles in een kleur en heb je over een tijdje een heerlijke Stola voor de kille herfst dagen. Nu gauw naar de wol winkel voor haak naald en wol. Patroon dus op "Blij met Draadjes" Ik begin vanavond nog aan een stola voor me zelf! Veel haak plezier!!

woensdag 21 augustus 2013

Fijn gehaakte kanten kleedje

Hebben jullie dat nou ook, dat je je laaste werk het mooiste vind? Dit is kleedje no:8 en is gehaakt uit het boekje Filethakeln leicht gemacht nr:4 juli/aug 2002. Een Duits boekje met zeer goede tekeningen er in, daar haak in het liefst mee. Ik gebruikte Scheepjeswol MAXI 100% gemerceriseerd, 100gram, 560 mt op een bol. Kleur no:776 een mooie antieke oud rose kleur. Met pen 1,5 mm gehaakt. Dit kleedje weegt 30 gram en heeft een doorsnede van 39 cm. Er is veel met lossen gehaakt en je denk o dat gaat lekker snel. Vergeet het maar, al die lossen met zo een dunne draad moet je goed aan trekken anders worden de lossen te wijd en dat is niet mooi. Veel tijd in dit kleedje +- 10 uur over drie dagen verspreid. Maar heerlijk om te doen. Nu geef ik mijn pols even rust. De naai lessen zijn weer begonnen en de naaimachine lonkt me om te quilten. Wel heb ik nog een "wip" liggen , een omslag doek gehaakt met wol op pen 4 mm. Daar doe ik elke avond een bol weg haken. Dit haak ik lekker soepel en is minder intensief om dat het patroon makkelijk is en dit hoeft niet geteld te worden. Bij een kleedje moet je veel tellen en op letten. Maar toch zal er dit jaar nog enkele kleedjes gehaakt gaan worden, ik weet het ik ben verslaafd!

zondag 18 augustus 2013

Fijn gehaakte kanten kleedje

Deze twee kleedjes haakten ik in op dracht, ze komen op een witte venster bank naast elkaar te liggen. De kleedjes zijn beide van 100% glans katoen gemaakt. Scheepjeswol MAXI , 100 gr. 560 mt. op een bol. Een heerlijke gladde draad in een prachtige kleur turquoise no: 298. Ik haakte met pen 1,5 mm. Het eerste kleedje komt uit het boekje Filethakeln nr:4 juli/aug 2006 geheel in het Duits geschreven.
Het tweede kleedje kom uit; Filethakeln nr: 4 juli/aug 2004, ook in het Duits maar met super tekeningen waar ik goed mee kan haken. De kleedjes wegen 22 gram per stuk en hebben een doorsnede van 34/35 cm. Ik hoop dat de op dracht gever er blij mee is en dat ze lang op de venster bank mogen liggen als decoratie. Deze kleedjes zijn "in" ze komen uit alle hoeken en gaten op gedoken. Duik ook een in de kasten van oma wie weet wat je daar nog vind!

donderdag 15 augustus 2013

Fijn gehaakt kanten kleedje

Een prachtig kanten kleedje gehaakt van Scheepjeswol MAXI 100% gemerceriseerd glans katoen. 100 gram, 560 mt. Kleur 776 een prachtige antieke oud rose kleur. Ik haakte met pen 1.5 mm. Het patroon komt uit het haakboekje Dekoratives Hakeln nr.69 een Duits boekje met zeer goede tekeningen er bij. Mijn Duits is niet zo best maar met deze tekeningen is het makkelijk werken. Het kleedje heeft een doorsnede van 36 cm. en weegt 20 gram. Ook dit kleedje gaat goed terecht komen bij een andere vriendin. Het was weer een genot om aan te werken. Dit is het 5e kleedje alweer, de twee volgende liggen al weer klaar. Een op dracht van weer een andere vriendin. Hoop dat je geïnspireerd word om ook eens de haak naald op te pakken en te kijken of je het nog kan. Groetjes Marie.

woensdag 14 augustus 2013

Lucifers doosjes swap

Dit zijn de foto's van lucifers doosjes swap no:2 Deze keer weer georganiseerd door Mariska die in mijn twitter TL zit. Ik kreeg dit keer van Esther een prachtig geborduurd doosje wat ook nog zelf gevouwen was. Helemaal vol met labels, vuurtoren boeken legger, drie gehaakte schelpen,  een etui gehaakt in rood wit en blauw, zelf gemaakt boekje en twee kaartjes. Dit was helemaal in mijn straatje, ze kent me al goed. Was er erg van onder de indruk en blij mee. Ik maakte deze keer een versierd doosje met een mini slinger van stof. Met een op berg zakje er bij. Ik trok Jikke die blij werd van slingers schreef ze op haar wensen lijstje. Met een beetje proppen paste het persies in, het zakje er bij gedaan. Ook maakte ik twee exstra doosjes voor Klaas en Mariska. Simpel met bruin papier bekleed met daar in een vlinderslinger van geponst oud boeken papier. Inmiddels zijn de lootjes voor swap no:3 alweer getrokken. En mijn hersenen draaien op volle toeren om weer wat nieuws te verzinnen.

dinsdag 13 augustus 2013

Fijn gehaakt kanten kleedje

Verslaafd? Ik ontken alles! Het is gewoon leuk om te doen bij de tv. Het geeft me rust en er komt iets uit me handen. Kleedje no:4 dan. Had zaterdag wat nieuw haak garen gekocht bij Van der raad kleinvak in de Spaarnwouderstraat 85 in Haarlem. Dit keer kocht ik div. gekleurde bolletjes. Dit kleedje haakte ik met Scheepjeswol MAXI garen, 100 gram 560 mt. op een blol. Ik betaalde er 5.95 voor. Het is een prachtige kleur turquoise no: 298. Heel mooi 100% katoen gemerceriseerd garen. Dit kleedje weegt 25 gram en heeft een doorsnede van 35 cm. Ik haakte met pen 1,5 mm. Het patroon kom uit een Duits haak boekje, Dekoratives Hakeln no: 63. Geheel in Duits geschreven maar met zeer goede tekeningen er bij, dat vind ik het fijnst om te haken. Ook dit kleedje heb ik op gespannen, dit keer op de strijkplank. Het paste niet op mijn bordje. Uit gemeten dat het rond werd en met spelden vast gezet. Planten spuit er op, nacht laten drogen.   Nou heb ik een vriendin die heel erg van turquoise kleuren houd en daar gaat dit kleedje naar toe. Kan ze toch niet in de kast leggen deze prachtige kleedjes. Heb je nog vragen over dit kleedje of over haken mail me marienaailes@ziggo.nl Veel haak plezier!

maandag 12 augustus 2013

Fijn gehaakte kanten kleedje

Kleedjes ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze keer een kleedje uit de Dekoratives Hakeln een Duits blaadje wat ik in een hele stapel heb gekocht. Het kleedje heeft een doorsnede van 31,5 cm. En weegt 13 gram. Gehaakt met DMC Maeva 100% gemerceriserde katoen, 100 gram, 510 meter op bol. Kleur ecru naturel. Het was weer heerlijk om te haken met dat warme weer. Het is heel open gehaakt met dubbelen stokjes en veel lossen, dus weer zaak om goed de draad strak te houden. Heb inmiddels het volgende kleedje ook al weer af. Daar heb ik gekleurd garen voor gekocht en is heel mooi geworden. Heb je nog vragen over haken en zo, kun je me mailen; marienaailes@ziggo.nl veel haak plezier!