Bezoekers

zaterdag 31 mei 2014

Giveaway

Ik doe een Giveaway van de gehaakte kleedjes die ik de laaste tijd gemaakt heb. Het zijn er 6!!! Het enigste wat ik vraag is of je lid van mijn blog wil worden. Dat kan onderaan deze bladzijde. Laat ook een berichtje achter welk kleedje je mooi vind.  Ben je al lid dan hoef je alleen een berichtje achter te laten naar welk kleedje je voorkeur uit gaat. Meer info over de kleedjes vind je in de berichten op deze bladzijde hieronder naar beneden scrollen.

1: oudrose kleed rond 62 cm doorsnee, kleedje 9.
2: ecru kleedje met 6 armen 32 cm doorsnee,  kleedje 10.
3: blauw kleedje rond 33 cm doorsnee,  kleedje 11.
4: ecru ietsje dikker rond 37 cm doorsnee,  kleedje 12.
5: ecru rond 30 cm doorsnee,  kleedje 13.
6: ecru met punten 27 cm doorsnee,  kleedje 14.

Dit zijn de kleedjes die ik ga verloten onder de belangstellende, hoop dat er veel mensen mee doen. En dat ik nog wat meer blog leden er bij krijg.
Maandag 2 juni trek ik de winnaars! Groetjes Marie.

vrijdag 30 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Een open gehaakt kleedje van DMC Maeva 10. Het weegt maar 10 gram en is 27 cm in doorsnede. Dit is kleedje no: 14 op dit blog. DMC Maeva 10 in ecru is toch wel een van mijn favorieten garens om een kantachtig kleedje te haken ik gebruikte haakpen 1,5 mm. Het patroon komt uit de Filethakeln leicht gemacht nr: 2 april 2006. De oude telefoon op de foto heb ik bij de kringloop winkel gekocht voor 7,50 die kon ik echt niet laten staan. Het tafeltje verleden jaar op Koningsdag. Ik probeer wat mooie hoekjes te creëren in mijn kleine huisje.

Kleedjes verloten
Ik heb nu zoveel kleedjes gehaakt en krijg veel leuke reacties.  Ik dacht ik ga er een paar verloten onder mijn blog lezers. Is daar belangstelling voor? Zo'n kleedje is natuurlijk voor de liefhebber die een leuk hoekje wilt creëren. Ik kom er gauw op terug. Groetjes Marie.

donderdag 29 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje van DMC Babylo 10, een fijne gladde 100% katoenen draad. Gehaakt op pen 1,5mm. Het kleedje weegt 15 gram en heeft een doorsnede van 30 cm. Patroon komt uit een Nederlands blaadje; Diana extra De mooiste Kleedjes nr. 24. Wat ik zeker 35 jaar geleden heb gekocht in de Bijenkorf waar ik toen werkte. Toen is mijn interesse in haakbladen ontstaan,  heb ze trouw bewaard al die jaren. Haak patronen veranderen niet veel de symbolen zijn nog steeds hetzelfde.  Zo ook in die Duitse blaadjes. Mijn haak arm gaat stukken beter en is goed uitgerust. Ben ook stiekem weer met een kleedje begonnen,  echt een heeeeeel kleintje hoor! En niet zo lang achter elkaar haken, ik neem veel pauzes tussen door. O ja dit is kleedje no: 13 op dit blog.  Groetjes Marie.

woensdag 28 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje van Durable Glanskatoen no: 10 kleur 39 ecru. Het heeft een doorsnede van 37 cm en weegt 32 gram. Deze draad is een fractie dikker en minder glad. Gehaakt op pen 1,5mm. Het patroon komt uit een oud tijdschriftje Filethakeln no:5 uit 2006. Dit is kleedje no: 12 op dit blog.  Wil je meer kleedjes zien zoek in de zijbalk naar fijn gehaakte kanten kleedjes. Groetjes Marie.

dinsdag 27 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Gehaakt kleedje no: 11. Een hele mooie blauwe kleur van Scheepjeswol MAXI no: 298 voor pen 1,5mm. Glade glanzende draad van 100% katoen. 100 gram 5.95 euro per bol. Dit kleedje weegt 25 gram en heeft een doorsnede van 33 cm. Nadat ik het kleedje af gehaakt heb span ik het op een strijkplank of bord, ik prik het met spelden op. Mooi rond en spuit met de plantenspuit nat. Nachtje laten drogen en het kleedje klaar voor gebruik. Ik stijf ze niet op, soepel vind ik mooier. Het patroon komt weer uit een Duits blaadje; Filethakeln leichtgemacht nr: 7/8 uit 2001. O wat jeuken mijn handen om weer een nieuw kleedje te beginnen, maar ik doe het niet! Langzaam ebt het kleedjes haak virus weg.... Groetjes Marie.

maandag 26 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Dit keer een fijn klein gehaakt kleedje van 32 cm. doorsnede, gehaakt van DMC Babylo garen no:10, mooi glad glanzend garen in ecru 147c. 50 gram en 4,95 euro per bol.  Haakt heerlijk weg en zeer geschikt voor kleedjes. Ik haakte op pen 1,5mm. Het kleedje weegt 14 gram, je haalt misschien wel 3 kleedjes uit een bol. De foto's heb ik gemaakt bij een goede vriendin die heel veel leuke hoekjes en leuke spulletjes in haar huis en tuin heeft staan. Het patroontje komt uit Filethakeln fl 123 een Duits blaadje. Zo'n kleedje is zeer decoratief bij de juiste spulletjes. Het was weer een genot om te haken, ik haakte er verleden week 5, dus mijn arm en pols zijn nu verplicht in rust stand.  Dit is kleedje no: 10 op dit blog. Groetjes Marie.

zondag 25 mei 2014

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje van Scheepjeswol MAXI , een glade glanzende draad van 100% katoen. In een oude antieke rose kleur no: 776. Er zit 100 gram op de bol, in dit kleedje zit 50 gram en is 62 cm. in doorsnede. Ik haakte op pen 1,5mm. Hoeveel er uit een bol gaat hangt af van de dichtheid van de steken, dit kleedje is erg open gehaakt.  Het kleedjes haak virus heeft me weer aardig te pakken. Na mijn zomer omslagdoek heb ik al weer 5 kleedjes gehaakt, niet allemaal zo groot hoor. Mijn arm valt er nu bijna af, en ik moet mijn zelf dwingen om niet aan de volgende te beginnen.  In mijn hoekje op de bank zit ik zo relaxed te haken dan valt de hele wereld van me af. Wat kan zo iets simpels toch fijn zijn. Ik had gelukkig nog veel mooi haak garen in huis van verleden jaar toen het kleedjes haak virus mij ook trof. Zie in de zijbalk "fijn gehaakte kanten kleedjes". Heb er toen 8 gehaakt. Dit is dus kleedje no:9, ik geef ze een nummer en zet het bij het patroon met een staaltje garen, pen dikte en voor wie. Houd ik het toch nog een beetje bij.

De patronen van de haaksels komen uit een stapel haak boekjes die ik verleden jaar kocht van een dame uit Belgie. Ik kocht eerst een partij haakgaren op marktplaats en bedankte per mail dat de zending goed was aangekomen. Ik kreeg toen mail terug met de vraag of ik geïnteresseerd was in een stapel haakboekjes. Wat!! haakboekjes! Ze had 75 stuks liggen maar kon niet meer haken en deed alles weg. Ik deed een bod van 75 euro en twee dagen later stond er een pak voor mijn deur te wachten. Wat was ik blij met deze schat! Er waren a4 boeken bij, tijdschriften en ook losse patronen. Ik kon in de boekjes zien welke patronen zij gehaakt had, wat vond ik het erg voor deze dame. Maar ze was heel blij dat de haakboekjes goed terecht waren gekomen. Nu heb ik een onuitputtelijke bron van kleedjes om te haken, de een nog mooier dan de ander. De dame was ook dol op kleedjes. Dit kleedje komt uit een Duits blaadje; Diana dekoratives Hakeln no: 20 een wat ouder tijdschriftje. Toch kijk ik nog elk haakboek wat ik tegen kom in, kan het niet laten. Groetjes Marie.

vrijdag 23 mei 2014

Reviews Haakboeken

100 Sneeuwvlokken om te haken van Caitlin Sainio is een fantastisch haakboek voor kleine projecten.  Er staan dus 100 verschillende haakwerkjes in, in de vorm van ijskristallen. De modellen worden in woorden beschreven en het patroon staat ook met een schema er naast. Daar naast ook een duidelijke foto van de ijsvlok. Voor in het boek een uitleg over de te haken steeken en symbolen uitleg. Ook een bladzijden over hoe een ijsvlok op te spannen en evt te verstevigen.  Achterin het boek een paar ideeën wat je met deze prachtige vlokken kunt doen. Je kunt er, als je er genoeg van haakt zelfs een sjaal van maken. Ik heb er voor mijn Kerst slinger al heel wat gehaakt en op genaaid, zie rechter zij balk. Nu haak ik er af en toe een paar met heel dun garen, ik wil ze op mijn Kerstkaarten naaien. Ben vroeg begonnen dus. Ik vind dit een heel mooi en duidelijk boek. Er moet wel veel geteld worden, maar maak je een paar dezelfde dan weet je het patroon zo uit je hoofd. Dit boek kan ik iedereen aan bevelen voor veel uren haak plezier. Groetjes Marie.

100 Sneeuwvlokken om te haken, ISBN 978-90-8998-260-5 de prijs kan variëren van 7.99 / 19.99 euro. 127 blz, slappe kaft 22x22 cm.