Bezoekers

woensdag 24 december 2014

Kerstdagen 2014

Ik wil iedereen die dit blog leest  hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toe wensen. En bedanken voor alle lieve reacties die ik krijg op mijn berichten.  Opoe's pannelap word het meest bekeken, daarnaast heb ik ook heel veel reacties gehad op mijn gehaakte gordijntjes. Het patroon heb ik al meer dan 40 verzonden per mail. En ook de reacties van mijn patroon van het gehaakte heren vest waren geweldig. Krijg nog steeds mails met bedankjes. Dank jullie wel lieve blog lezers! Goed gezond het nieuwe jaar in!!
Hier onder een foto met een klein Kerst quiltje en  mijn nieuwste kleedje. Groetjes Marie.

Gehaakte kleedjes

Dit keer een wat grotere ovaal gehaakt kleedje van 35 x 58 cm, gehaakt van een dunne glanskatoen van Scheepjeswol MAXI in de kleur ecru. Gehaakt op pen 1,5 mm. Het patroon was even puzzelen, het leek wel hogere wiskunde, maar je begind met een ronde cirkel te haken. Daarna de twee ovale stukken er aan en als laaste de rand er om heen. Dit kleedje is weer super brocante, voor div. decorative doeleinden geschikt. Een blikvanger op zowel lichte als donkere meubels. Het is kleedje no: 700 en ik vraag er € 59,- voor. Dat is geen katten pies. Maar zo iets uniek als dit handwerk zul je in Nederland niet kunnen vinden, laat staan kopen. Er zitten dan ook heeeeeeeeeeeeel wat uurtjes in. Groetjes Marie.

vrijdag 19 december 2014

Gehaakte kleedjes

Een lief lila gehaakt kleedje van mooie glanskatoen van Scheepjeswol MAXI, gehaakt op pen 1,5 mm. Heel mooi om mee te decoreren op een dienblad of lichte ondergrond. Het is kleedje no: 630 en heeft een doorsnede van 29 cm. Ik verkoop hem voor € 19,- Nu ben ik bezig met een kleedje in zilver garen, voor mijn buurtje die van zilveren  ballen houd. Jullie nog iets leuks op de pen? Groetjes Marie.

dinsdag 16 december 2014

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje van Scheepjeswol MAXI glanskatoen in ecru, het heeft een doorsnede van 35 cm en weegt 28 gram. Het patroon doet kant achtig aan en pas goed in de brocante stijl. Hier oa gefotografeerd op een dienblad en steigerhout. Dit is kleedje no: 620 en kost  € 22,- Ik heb ook al mijn andere kleedjes op Marktplaats gezet. Groetjes Marie.

vrijdag 12 december 2014

Gehaakte kleedjes

Dit lila gehaakte kleedje in het zogenaamde "Pineappel" of ananas motief heeft een doorsnede van 38 cm. Het weegt 36 gram en is gehaakt van Scheepjeswol MAXI op haakpen 1,5 mm. Veel dames houden van lila, mijn moeder zou dit ook heel mooi gevonden hebben. En het kleedje komt mooi uit op een lichte ondergrond. Of om mee te decoreren op een dienblad. Ik noem dit kleedje no: 610 en het kost € 31,- Groetjes Marie.

woensdag 10 december 2014

Gehaakte kleedjes

Dit keer haakte ik met donker bruine Scheepjeswol MAXI een dunne glanskatoen voor pen 1,5 mm, een gehaakt kleedje waarmee je weer heel leuk kan decoreren in brocante stijl. Hier gefotografeerd in een dienblad op steigerhout en op blad muziek. Het weegt 29 gram en heeft een doorsnede van 34 cm. Dit is kleedje no: 600 en kost € 26 ,- Ik had er wel een exstra lamp bij nodig met dit donkere weer en een brilletje op. Maar ik vind het weer een plaatje. Jullie nog iets op de pen? Groetjes Marie.

maandag 8 december 2014

Mandje van gehaakt kleedje

Een mandje maken van een gehaakt kleedje is makkelijker dan je denkt. Je hebt nartuurlijk een gehaakt kleedje nodig, maar niet te groot. Ik haakte er een met een doorsnede van 24 cm. Ik gebruikte hele dunne witte glanskatoen voor haaknaald 1mm. Maar met dikkere katoen kan ook hoor, het neemt alleen meer suikerwater dus moet je meer maken. Dit kleedje was een klein propje, aan een halve kop suiker en een halve kop heet water had ik genoeg. De verhouding is een op een om het stijf/hard te laten worden. Ik zocht eerst naar een schaal/kom in mijn kast en pasten het kleedje er op. De kom moet iets groter zijn dan het kleedje omdat het natte kleedje uit gerekt om de kom komt. Je maakt dan het suiker water klaar bv. een beker suiker en een beker heet water, los de suiker goed op tot het opgelost is. Dan dompel je het kleedje helemaal onder tot het door en door nat is. Laat even in weken, dan licht uit knijpen en om de kom draperen en modelleren. Rek het ook mooi op om de kom heen. Dit word een lekker plakkerige zooi want het water loopt er uit. Ha ha mijn aanrechtblad plakte aan alle kanten. Dan moet het lang drogen. Voor dun garen wat ik had 24 uur, dun garen neemt minder vocht op. Voor dikker garen kan het wel 2, 3 of meer dagen duren. Hangt ook af van de temperatuur in huis. Goed laten droogen. Niet tussen tijds aan komen. Als het droog is gaat het heel makkelijk los. En ik moet zeggen het is de moeite waard want het staat heel mooi! Al zit er niks in is het mandje al mooi. Hier op de foto heb ik er mini bolletjes haak katoen in gedaan. Probeer het ook eens en als je er genoeg van hebt kun je met mandje gewoon weer wassen en je hebt weer een kleedje! Groetjes Marie.

zondag 7 december 2014

Gehaakte kleedjes

Deze spier witte gehaakte kleedjes haakte ik met Scheepjeswol MAXI op pen 1,5 mm, dit is een prachtige dunne glanskatoen. In het Kruitvat zag ik deze prachtige nest schalen van blik, 3 stuks voor € 7.99 en kreeg meteen een goed idee om mijn gehaakte kleedjes in te leggen en hangen. De rand van de schaal heeft gaatjes waardoor je het kleedje met een draad kan vast maken. Op de schoorsteen zie je onder de (kringloop) glaasjes een klein kleedje van 15 gram met een doorsnede van 23 cm. ( kleedje no: 245 € 12,-) Daarnaast in de schaal een kleedje van 16 gram en 24 cm doorsnede  ( kleedje no: 400 € 13,-) In de groote schaal een kleedje van 23 gram en een doorsnede van 31cm. ( kleedje no: 240 € 21,-) Dit kleedje heeft mooi open ruimtes waardoor het goed uit komt op een donkere ondergrond. En zo blijven we bezig, nu heb ik een kleedje in suiker water gedaan en dit staat te drogen op een schaal. Maar daarover volgende keer meer. Groetjes Marie.

donderdag 4 december 2014

Gehaakte kleedjes

Dit keer haakte ik twee kleedjes van twee verschillende patronen, bijde gehaakt met Scheepjeswol MAXI in ecru. Het bovenste kleedje no: 205, weegt 31 gram en heeft een doorsnede van 38 cm. Het onderste kleedje no: 210 weegt 27 gram en heeft een doorsnede van 32 cm. Per stuk kosten ze € 25,- Bijde kleedjes staan mooi op een donkere ondergrond maar zelf vind ik een licht meubel ook heel mooi. Omdat ik de kleedjes wil verkopen heb ik ze ook op marktplaats gezet. Daar tref ik meer publiek dat hier op dit blog. Ik ben benieuwd of iemand geïnteresseerd is in nieuw gehaakte kunstwerkjes, want ja er gaat toch niks boven handwerk. Groetjes Marie.