Bezoekers

zaterdag 31 januari 2015

Badkamer verbouwing

Badkamer verbouwing laaste update no: 7 de aannemer is klaar in mijn nieuwe badkamer! Afgelopen vrijdag hebben ze de laaste dingen zoals de wasmachine, droger teruggeplaatst en nog een bakje en stang opgehangen. De dag daarvoor was de badkamer af gekit in alle naden en kieren, dit moest 24 uur drogen. De dagen daarvoor hadden ze de wc, wc borstel, wc rolhouder, div stangen, wasbak en lades, kraanen, spiegel, plankje, zeeppompje enz. enz. opgehangen. Ook de elektra man kwam langs om div. stopcontacten enz. te plaatsen. Ik heb nu zelfs een stopcontact met klepje naast de spiegel!  Alle spullen hebben we bij de Gamma gekocht. Kranen en al het andere roest vrij spul is uit de serie Boston van Tiger, het glimt niet en heeft een stakke vormgeving. Het hangende lade kastje, onderbouwkast is van Bruynzeel. Daarop een keramieke witte wasbak 60 cm. breed. De spiegel heeft de man uitgezocht, er zit rechtsboven een klokje met temperatuur en datum. Het lampje er boven is ook uit de Boston serie. Onder de spiegel een planchet, zeeppompje en kraan met putje. Rechts van de Villeroy en Boch subway 2.0 wandcloset directflush (die niet van de Gamma komt) hangt een toiletborstel en toiletrolhouder, links een greep voor mijn oude dag. In de douche een mengkraan, douchset en hoekplanchet en ook een badgreep. We hebben een dubbele douchestang waaraan je ook nog een handdoek kun hangen. Het douchegordijn is van Sealskin. Ook ben ik blij met mijn nieuwe leuke cv onder het raam, heerlijk warm! Het douche gootje, wc en cv zijn door de aannemer geleverd. De tegels heb ik gekocht bij Kol tegelhandel in Haarlem uit de serie Mosa. De aannemer/ loodgietersbedrijf Mark Spolders uit Zandvoort wil ik hartelijk bedanken voor al hun harde werk, net zoals de tegelzetter Arie Akersloot ook uit Zandvoort en Rob Blom elektrotechniek. Nu dat alles bijna opgeruimd is kan ik met stoffen en soppen beginnen. In de badkamer gaan we zelf de oude schrootjes uit 1905 nog schilderen en het plafon van houten balken nog in de olie zetten, dat is het echt klaar. Ondertussen is de badkamer al goed in gebruik genomen, zo fijn in je eigen huis! De was staat te draaien want ik had toch een was!! Groetjes Marie.

zaterdag 24 januari 2015

Badkamer verbouwing

Update no: 6 van mijn badkamer verbouwing, op de 15e werkdag werden de muren gevoegd en de vloer betegeld. Om 8 uur werd eerst weer de benodigde materialen naar boven gebracht en buiten werd een betonmolen neergezet. Daar kwamen later nog "wat" zakken bij met vloer beton. Emmers met water werden getapt en naar buiten gebracht. Ondertussen was de tegelzetter aan het voegen met de kleur manhatten grijs, ik wilde geen wit. Whaw! wat werd dat mooi! Daarna werd het beton, ik noem het even zo want ik weet niet wat voor een spul dat is. Naar boven gebracht en  toen is hij met de vloer begonnen. Ik maakte tussedoor steeds foto's. Whaw! een vloer er in zo mooi! En knap gemaakt, toen de eerste laag er in zat balanceerde de tegelzetter op stukken hout op de nieuwe vloer. Zo werden de tegels er in geklopt. Daarna weer gevoegd met manhatten grijs. Na 3 dagen tegelen is mijn badkamer zo mooi geworden! En lekker licht en fris! Nu moeten we geduld hebben, 3 dagen lang..... De vloer moet drogen. Maar ik zie nu alles rooskleurig in, en er komt een eind aan. Dinsdag mag de loodgieter er weer in en dan worden de hoeken afgekit en het sanitair en andere spullen geplaatst. Dan moet er nog het een en ander schoongemaakt worden. Er zit nog een grijssluier op de tegels en het houtenbalkenplafon moet een sopje.  Ik zie mezelf eind volgende week wel onder de douche  staan! Alles gaat volgens planning! Groetjes Marie.

donderdag 22 januari 2015

Badkamer verbouwing

Badkamer verbouwing update no:5. Vandaag is er weer verder getegeld in de badkamer. De muren zijn nu aan het drogen. En er is een stenen drempel geplaatst. Morgen ochtend worden de tegels gevoegd met een grijze voeg. Daarna word de vloer betegeld en gevoegd. Dan moeten we 3 dagen geduld hebben om alles te laten drogen en mogen we er niet op lopen. Het is nu zo fijn om te zien hoe de badkamer opknapt, wat een verschil kan een tegel maken! Voor de vloer kochten we een blauwe antislip tegel van 15 x 15 cm. De zelfde als op de muur, alleen de muur tegel is dunner en glad. Ben zo benieuwd hoe dat staat als de vloer blauw is! Hieronder nog wat foto's van het tegelwerk, de witte lopen door tot het plafon wat zeer hoog is. Ik ben zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Blauw en wit staat zo fris! Word vervolgd. Groetjes Marie.

woensdag 21 januari 2015

Badkamer verbouwing

Update badkamer verbouwing deel 4. Woensdag 21 Januari is de tegelzetter begonnen met tegelen. Er zijn nu 13 werkdagen voorbij en ik zie mijn badkamer opbloeien. Hij word persies zoals ik hem ontworpen heb, nou ja de tegels dan he! Ik ben dan zo'n typ wat op schaal een badkamer op ruitjes papier tekend en met kleurpotloden in kleurd. Als je dan eens in je leven een badkamer nieuw neemt dan ook een zoals ik heb heb bedacht. De tekening kun je recht op zetten en dan zie je hem in 3D met muurtje en al. Hieronder foto's van mijn ontwerp en van de eerste betegelde muren, ze zijn nog niet gevoegd. En ik ben nu zo BLIJ!! Het word zo LEUK!! Nu mijn keuken weer schoon en opgeruimd is ben ik de troep al "bijna" vergeten. Word vervolgd. Groetjes Marie.

dinsdag 20 januari 2015

Badkamer verbouwing

Badkamer update no: 3. Nog net even snel foto's gemaakt voor dat de werklui weer verder gaan klussen. Want nadat afgelopen woensdag de muren klaar waren en donderdag de vloer was gestort, gaat alles nu heel snel. In het weekend heeft alles goed kunnen drogen want er zit aardig wat cement op de muren en beton op de vloer. Gisteren (maandag) is het plafond in de keuken weer gerepareerd en de platen weer op z'n plaats gezet. Dat geeft een fijn gevoel zo'n dicht plafond. Boven in de badkamer is er een muur gemetseld van 2.10 hoog en 105 cm diep. Dit is de muur van de douche ruimte die een afmeting krijgt van 100 x 105 cm. Daarnaast komt de wc die een breedte van 90 cm heeft! Zo ruim hebben we nog nooit gezeten, toen er een bad was zaten we op 75 cm. Op die plek is er nu een ophang systeem in de muur opgehangen die nu met hout omgebouwd word. Ook loopt er een buis naar boven daar komt hout overheen. Dit word later allemaal betegeld. Waar de wc aan hangt komt iets +- 15 naar voren en krijg ik een soort nisje waar ik iets op kan zetten. In de douche ruimte zit tegen de muur een prachtig gootje van 98,5 cm breed die het water gaat opvangen. Oooo wat spannend allemaal!   Dan komt vanmiddag de tegelzetter die alvast wat spullen komt brengen. Aan hem ga ik vragen wat hij van mijn verzonnen tegel rand vind. En het plan is dat hij morgen aan de slag gaat. Maar nu word er nog hard gewerkt, beneden word mijn lammellen rails weer op nieuw opgehangen voor de pui want die moest er ook af. Er moest daar een stuk gestukadoord worden. Want als je in een oud huis gaat verbouwen en je haalt ergens iets af weet je nooit wat je tegen komt! Boven in de badkamer word druk getimmerd. Maar het begint nu ergens op lijken. De man en ik staan elke avond voor of in de badkamer te loeren om te kijken of onze wensen uitkomen. Word vervolgd. Groetjes Marie.

maandag 19 januari 2015

Reviews Haakboeken

Een haakblad van Ella Creatief "Prachtig haakwerk" vond ik zomaar bij de Bruna voor € 4,50. En er staan gehaakte kleedjes in! Het is een uitgave voor de Pasen dus er staan veel dingen in met omgehaakte eieren, gehaakte eierdopjes en kippen. Ook een taart, cupcakes en bonbons. Wel 14 verschillende ronde kleedjes om te haken, maar ook div. andere modellen. En wat randjes. Kortom een heel fris en leuk haakblad wat je beslist in moet kijken als je bij de Bruna bent. Het blad draagt het nummer: 63 voorjaar 2015. Heb je voor € 4.50 aardig wat leuke patroontjes. En nartuurlijk ga ik er wat kleedjes uit haken! Groetjes Marie.

donderdag 15 januari 2015

Badkamer verbouwing

Badkamer deel 2, even weer een update tot nu. Nadat het breekwerk klaar was begonnen ze met de af en aanvoer leidingen te vervangen. En dat was een heel werk met veel stof en gruis. Echt alle leidingen hebben ze vernieuwd en daar voor moesten ze diverse nieuwe gaten in het plafond boren. En weer lag mijn keuken vol met troep. De keuken ligt persies onder de badkamer. Heb een paar dagen niet kunnen koken maar daar had ik toch geen zin meer in. Voor dat alles schoon gezogen en gedweild is was ik al op. Daarna kwamen de elektra mannen die weer nieuwe gaten gingen boren voor nieuwe draden, dwars door de huiskamer onder het plafond door. Pfffffffff, maar ik kreeg ook een nieuwe stopppenkast. Waar trouwens geen stop meer aan te pas komt. Toen is er aan de kant van de schoorsteen een voorzet muur geplaatst om het roet van de oude schoorsteen niet door de voegen van de nieuwe tegels te laten slaan.   Gisteren kwam een stukadoor en die heeft 10 zakken cement op de badkamer wanden gesmeerd en dat was een hele klus. De muren waren gaten kaas geworden. Maar eindelijk zag ik "iets" op knappen!  Hier onder foto's voor en na het smeren van de wanden. Nu is het alleen erg donker in de badkamer met die grijse muren. Op dit moment word er een nieuwe vloer gestord op lewisplaten en vanmorgen is de goot er in gebouwd en nog ander timmerwerk gedaan. Ook kwamen de tegels en wc binnen! Er zijn nu 9 werkdagen voorbij en de wederopbouw is begonnen. Ben blij dat ik mijn bed nog kan vinden als ik naar boven ga, want er staan veel spullen overal opgeslagen. Klein huis he. Ook nog een foto van de lewisplaten. Groetjes Marie.