Bezoekers

dinsdag 31 maart 2015

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje in donkerbruine glanskatoen van Scheepjeswol MAXI op haakpen 1,5 mm. Het kleedje komt mooi uit op een lichte ondergrond, hier op de foto ook op bladmuziek wat ik in de kringloop winkel kocht. Het heeft een doorsnede van 34 cm. en weegt 30 gram. Dit kleedje heeft no:650 en is voor € 26,- te koop. Inmiddels heb ik nu een aardige stapel gehaakte kleedjes, genoeg om samen met wat brocante spulletjes een kraam te vullen. Op zondag 2 augustus 2015 is er in Zandvoort een klein Frans marktje "Place du Tertre" waar ik een kraam heb gehuurd. De kramen zijn voor "kunstenaars" die hun werk laten zien, allerlei handarbeid, schilderijen, beelden, sieraden en ook wijn en eten. Er staat ook altijd zo'n leuke zeepkraam met van die blokken zeep. Alles wel op Frankrijk gericht. Daar pas ik vast wel tussen toch met mijn brocante gehaakte kleedjes? Ik heb ook nog wat mooie dienbladen, servies en kantjes te koop. Nu hopen op goed weer. Groetjes Marie.

dinsdag 24 maart 2015

Gehaakte kleedjes

Een gehaakt kleedje in de kleuren paars en lila  in 100% katoen van Scheepjeswol MAXI op pen 1,5 mm gehaakt. Het patroon komt weer uit een van mijn vele haakboekjes waar ik al eerder over schreef. Het was leuk om eens in twee kleuren te werken, ecru /bruin was ook leuk geweest. Het kleedje heeft een doorsnede van 29,5 cm en weegt 24 gram. Ook dit kleedje is te koop voor € 25,- en heeft no: 640. Groetjes Marie

maandag 16 maart 2015

Top

Uit de Burda plus lente/zomer 2014 maakte ik deze top van een soepele polyester crêpe, die ik bij het Stoffen spektakel had gekocht voor € 2,- per meter. Ik had 2 mt nodig, klosje garen en patroonpapier. Voor € 9,- maakte ik deze top. De stof is wel flubberig en dun. Een zomer top dus.  In het blad word hij van div. verschillende stoffen gemaakt, pas en boord uni, zijkanten van pailletten. Voor een feest heel leuk. Ik maakte de tuniek die is 85 cm. lang. Als jurk staat hij er ook in met een gedessineerde stof. Voor hals en schouders haalde ik maat 48 over, voor de bovenwijdte maat 54. En hij zit heerlijk! Deze simple blouses zie ik vaak hangen voor veel geld. De pas word 2 maal geknipt, hals gestikt, omgedraaid, geen beleg dus. Voor en achterstuk er aan, dan een boord van dubbelestof. De aangeknipte mouwen heb ik met een schuingeknipte bies af gebiest. Deze ga ik vast nog eens maken. Groetjes Marie.

zaterdag 14 maart 2015

Reviews Naaitijdschriften

Burda heeft een nieuw naai tijdschrift genaamd Burda style Workshop voor beginnende naaisters, en stap voor stap uitgelegd met tekeningen geïllustreerd.
Op A4 formaat van stevig papier met raderbladen bij de Bruna voor € 9.90. Er staan 15 naaipatronen in voor de beginnende naaister die al wel een paar uurtjes genaaid heeft.

Wat staat er zoal in?
Het blad begint met wat praktische informatie, spulletjes die je nodig hebt en/of handig zijn. Hoe je de maten op moet nemen en hoe het patronen blad werkt. Uitleg der tekens en hoe de patronen over te nemem op de stof en hoe je het knipvoorbeeld moet lezen.
Er wordt afgetrapt met een Shoppingbag die met 3 naai foto's geïllustreerd word... mmm dat is niet al te veel maar met de foto van het tasje kun je er wel uitkomen. De eerste jurk is model Carla maat 38-46 een smalle jurk met korte mouw en boothals. Die heeft maar 4 patroon delen en is makkelijk te maken. Het 2e patroon is een zijde blouse maat 34-44 met lange mouw en achter een lange flap. Die flap kun je makkelijk weg laten en laat je ook niet afschrikken door de stof keuze. Iemand die net begint met naaien zou ik geen zijde adviseren neem lekker een katoentje als die gelukt is kun je hem altijd nog in zijde maken. Model 3 is een rokje maat 34-44 met asymmetrische overslag van leer hmmmm weet niet hoor lijkt me erg moeilijk voor een beginner. Neem andere stof of laat de overslag weg. Het 4e model is een zomerbroek maat 34-44 met schuine steekzak en een stoffen centuur die door een tunnel gehaald word. Dit model kun je ook met elastiek in de taille maken. Model 5 en 6 is een top met gerimpeld bovenstuk en een short maat 34-42. Ziet er simpel uit, alleen dat rimpelstuk word gemaakt met elastiek waar je overheen stikt. Model 7 is een tulen rok maat 34-44 en ziet er romantische uit. Ook voor dit model kun je andere stof kiezen. Dan komt er een lang recht shirt maat 34-44  van tricot stof model 8. Leuk en simpel patroon alleen de hals afwerking is wat moeilijker. Model 8 is een mini jurk maat 36-44  met aan geknipte korte mouw, de jurk is extra lang en word in de taille over een riem gedragen. De jurk is niet zo moeilijk, de stof keuze zal de doorslag geven. Daarna krijgen we de jumpsuit maat 17-21 in lange of korte pijp te maken model 9. Het heeft 6 patroondelen en omdat het een heel pak is zul je daar langer aan bezig zijn. Model 10 is een zomerjurk maat 36-44 super simpel ook kort als top te maken. Dan model 11 de  tuniekjurk maat 36-44  met lange mouw, gerimpelde hals met splitje. Deze is iets moeilijker door de gerimpelde hals. Model 12 is een harembroek maat 34-44  die in de taille af gewerkt word met een breede elastische boord. Ooo dat zit lekker, kan ook als beginnende zwangerschaps broek gebruikt worden. Model 13 is een mooie jurk maat 36-44 , laat je niet afschrikken door hun stof keuze. Denk aan een soepele zwarte crêpe en je hebt de perfecte "Littel Black Dress " Model 14 is een jasje maat 34-44  met sjaalkraag en overslag daar gaat zeker wat meer tijd in zitten.

Alle modellen zijn geïllustreerde met tekeningen die duidelijk zijn. Stap voor stap uitgelegd. Raderbladen zien er niet te vol uit, lijnen zijn duidelijk. Ik vind het een aardig tijdschrift met basis modellen. Dan hoe moeilijk is moeilijk? En hoe makkelijk is makkelijk? Als je snel iets inelkaar wilt hebben is dit je blad. Alle overbodige details zijn weggelaten, zoals zakken ,kraagen, deelnaden en andere versiering. Je zult het dus van je stof keuze moeten hebben. Hoe leuker de stof hoe leuker het model. Voor uni stof, zoek iets moois en soepels uit. Ben je niet zeker van het model maak het eerst van een oud laken en pas het patroon dan aan. Of begin met een goedkoop lapje. Kijk het blad eens in en misschien staat er iets voor je in. Groetjes Marie

zondag 8 maart 2015

Naaimachinewinkel Wouters Amsterdam

Mijn favoriete winkel de Amsterdamse Naaimachine Centrale Wouters in de Van Woustraat 73 in Amsterdam heb ik gisteren weer even bezocht. Ik moest wat speciale voetjes hebben voor mijn B780. Wat een heerlijke winkel is dit toch! Ze hebben weer een heel stuk uitgebreid en er is nu zo'n 350m2 meter aan naaimachine plezier. Wouters is een familie bedrijf en word nu gerund door de 3e en jongste zoon Gerard Wouters en zijn vriendin Karin. Ook zijn er nog twee andere medewerkers. Het familie bedrijf bestaat al 101 jaar en sins 1960 zitten ze in de Van Woustraat, in de loop der jaren hebben ze er naast gelegen panden bij gekocht. Daarom zijn ze nu de grooste naaimachine winkel in Nederland. En wat zo fijn is dat alle naaimachines meteen tot je beschikking staan. Er is zoveel ruimte dat alles er staat aangesloten en wel. Je kun de naaimachine van je dromen meteen uit proberen. De medewerkers zijn geduldig en geven advies en leggen alles uit. Je koopt tenslotte geen pakje boter! Ik kom vaak in naaimachine winkels en dit is een winkel waar je geen drempel vrees hoeft te hebben. Het zijn gezellige Amsterdamse mensen die jou goed willen helpen zonder te pushen. Ik spreek uit ervaring want vijf jaar geleden heb ik daar drie maanden gewerkt als zaterdag hulp. Omdat de zaak al zolang bestaat heb je ook nog kans dat je een onderdeel van je naaimachine, die elders niet meer te krijgen is, hier zult vinden. Ook zullen ze je eerlijk zeggen of het nog zin heeft je oude naaimachine te laten maken. Gerard doet de reparaties zelf en heeft daar een dagtaak aan.

Korting
Als je bij Wouters een naaimachine koopt krijg je altijd korting, of de machine is al in de aanbieding. Wouters staat nooit op beurzen, omdat zoals hij zegt de beurs korting geef ik liever in mijn eigen pand! Als er een beurs is, is er dus ook beurs korting.  In deze winkel ben je altijd het voordeligste uit!
De keuze aan naaimachines is heel breed en er is er altijd een die bij jou specifieke wensen past. Ook zijn vrijwel alle machines in voorraad. Ga zitten en stik!

Merken
Alle naaimachine merken zijn er te koop zowel naai als borduurmachines, Bernina, Pfaff, Husqvarna, Toyota, Singer, Janome, Juki, Anker, Brother enz. Ze hebben ook veel garens bv. Gutermann en borduurgarens, versteviging voor borduren. Fournituren en naaimachine voetjes. Div soorten paspoppen, strijk apparaten, Scan'n Cut, naaidozen enz enz enz. Eigenlijk hebben ze te veel om op te noemen.

Versturen of afhalen
Deze winkel verstuurd door heel Nederland. Je pakt de telefoon 020 6624422 vraagt naar merk en prijs en het komt bij je op de stoep. Of ga langs het adres is: Wouters in de Van Woustraat 71-77   1074AD Amsterdam.  Open  dinsdag t/m zaterdag 10 -18 uur. Parkeren kost € 1,- per uur, daarna weg wezen. Kom met z'n tweeën en verschuift de auto als de ander achter de naaimachine zit.

Heeeee niks negatiefs over deze winkel?                
Als ik iets negatiefs  over deze winkel zou moeten zeggen zou het zijn dat het een beetje rommelig oogt als je de dozen met naaimachines op gestapeld ziet. Dat zijn de naaimachines die in de aanbieding zijn, die je meteen mee kunt nemen. Eigenlijk best fijn dus, als je besloten heb wat je wilt kopen, wil je het ook meteen meenemen. Daar moet je doorheen kijken dus. Het is tensotte geen museum maar een winkel.  Dan als je iets ter reparatie brengt, kan het wel 2 a 3 weken duren voordat het klaar is, het is druk met reparaties. Meer negatiefs zou ik niet weten. Ik beveel deze zaak van harte aan! Hieronder wat foto's die ik gisteren maakte. Groetjes Marie.
    

woensdag 4 maart 2015

Overhemden Quilt

De Overhemden Quilt is af! gemaakt van oude heren overhemden van de man. Zoals ik al eerder schreef waren de overhemden een beetje saai en heb ik er stropdassen van de KLM op geapliceerd, ook wat strikjes van stippelstof en pochetten van wittestof in de borstzakken. Hier en daar een stukstof van middenvoor met knopen en al er tussen. Dit geeft een 3D effecten, de applicatie's liggen er dus op. Daarom wilde ik er ook niet overheen quilten. Ik heb mijn transporteur naar beneden gezet en heb er uit de lossepols overheen gequilt in een meanderpatroon. Nou dat viel nog tegen want de overhemden lapjes waren dan wel keurig uitgestanst met de Accuquilt go, en dus allemaal gelijk. En nartuurlijk mooi aanelkaar gestikt, maar de lapjes lagen niet ineen dezelfde stofrichting. Daarbij waren de overhemden goed gebruikt en dus hier en daar uitgerekt, bv bij de elleboogen. Dus bolde de lapjes op bij het doorquilten. Iets waar ik van tevoren geen rekening mee gehouden had. Dat weet ik ook weer, bij gebruikte kleding geen elleboog mee knippen. Dat betekent meer overhemden sparen. Maar met dit meanderpatroon vind ik de quilt wel leuker geworden. Ik maakte schuingeknipte baisband van een klein blauw ruitje, 5,5 cm breed. Naaide alles schuin aanelkaar, sloeg het dubbel en zette het aan de verkeerde aan. Om daarna de dichte kant om te slaan naar de goede kant en daar door te stikken. Dit is een echte lowbudget quilt geworden, voor de achterkant een stofje van € 2,- per meter. Alleen de tussen vulling/batting was €15,95 per meter. De quilt heeft een afmeting van 165 x 160 cm. Eerst was hij 175 x 170 cm maar door het meanderen is hij erg gekrompen. Het hergebruiken van oude kleding is op deze manier best bewekelijk, maar je heb wel een heel mooie herinnering. Ook van kleding van overledenen is dat een heel goed idee. Weg gooien vind men vaak moeilijk. Men wil graag iets behouden en kleding is lekker knuffelig. Ik vind het hergebruik van oude spullen bijna altijd wel zinvol. Groetjes Marie.

maandag 2 maart 2015

Accuquilt Go

Voor de Accuquilt Go! kocht ik een nieuwe mal de english paper piecing-1" hexagon- 1" finished sides no: 55422  €39,99. Deze mal kan in de Go! en de baby Go! Het leuke aan deze paper piecing mal is dat hij zowel de stof als het papier snijd. Hij snijd 2 lagen papier en/of 6 lagen stof tergelijke tijd. Dat schiet lekker op! Heb altijd al van die kleine hexagonnetjes willen maken. Ik sneed dus de stofjes van restjes die ik eerst gestreken had, lapjes moeten plat zijn voor een mooie snit. Voor de papiertjes gebruikte ik oude anzichtkaarten maar dat ging niet lekker te stijf. Heb toen freezer papier gebruikt, dat heeft een glade kant die je op de stof kan strijken gek genoeg blijft dat plakken en is makkelijk te verwijderen. Maar nu moeten de stofjes om genaaid worden en gestreken om later weer aan elkaar vast te worden genaaid. En dat valt even tegen, het is heel veel werk. Een hele quilt zal dit niet worden, de hexagons zijn 4,4 x 5 cm groot. Ik wil ze gaan gebruiken voor kleine projecten. Ook kocht ik een doos bij Ikea om al mijn kleine hexagonnetjes in te doen. (Af gekeken van Anita) Je begrijpt dit word een lang lopend project wat ik in de avonduren op de bank ga naaien. Meer over het Accuquilt Go! apparaat zie in rechter zijbalk. Groetjes Marie.

zondag 1 maart 2015

Spijkerbroek

Een spijkerbroek of jeans van het zelfde patroon gemaakt, maar dan met 3 borduurpatronen er op van Urban Threads uit de serie Blackthorn. Dit Design Pack bestaat uit 9 verschillende borduurpatronen en ze worden in een kleur geborduurd. Er zijn verschillende formaten van te koop zodat het in jou borduurring past. Alle borduurpatronen worden ook in de hand borduren versie verkocht. De stof van de spijkerbroek kocht ik bij het Stoffen spektakel en was € 7,- per meter. Katoen met 3% lycra het rekt een beetje dat zit lekker. Dit is de 3e spijkerbroek die ik maak van het zelfde patroon wat ik aangepast heb op mijn "figuur" . Op de achterkant heb ik een zak geborduurd, op mijn rechter bovenbeen en op mijn linker broekspijp. Drie verschillende borduurpatronen. Omdat de stof rekt heb ik de stof samen met een dikke weg en trek ingespannen die je later weg trekt. De zak plakte ik op in de ring die ik met "spul" (even de naam kwijt) had in gespannen, zie foto's. Na het borduren heb ik de broek inelkaar genaaid. Ben nu weer druk bezig met het volgende project, hebben jullie nog iets op de pen of onder de naaimachine? Groetjes Marie.