Bezoekers

donderdag 30 april 2015

Top

Een top uit de Burda plus lente/zomer 2015 in de maten 44-52. Ik heb het patroon over gehaald in maat 48, de zijnaden in maat 52. Over de buste heb ik wat meer ruimte nodig. Gemaakt van een zeer dunne polyester een multifilamentgaren, kettingsatijn die bedrukt is met een paisley motief. Bij de meeste top's zijn de armsgaten erg wijd en zitten de coupnaden niet goed. Bij deze top komen de coupnaden uit het armsgat en dat zit goed, heb ze ietsje langer gemaakt.  Het model is niet helemaal recht maar loopt iets uit waardoor het los om me heen zit. Heerlijk om op warme zomeravonden te dragen om uit te gaan. In het blad zit er nog een boord aan, maar dat vond ik niet leuk. De hals en armsgaten heb ik met een schuingeknipte bies afgebiesd. Bies dubbel gevouwen, goede kant naar buiten, aan gezet op goede kant. Daarna omgeklapt naar binnen en op de goede kant door gestikt. Heb Gutermann garen en een naald no:70 gebruikt. Dunne stof dunne naald. De stof gekocht op het stoffen spektakel was maar € 2,- per meter, had 2 meter gekocht. Een voordelig topje! Groetjes Marie.

zondag 26 april 2015

BH maken

Voor mijn 3e proef BH gebruikte ik hele andere stoffen. Voor de zijkanten/achterpand een hele dikke lycra in glanzend zwart. Ik voerde deze panden niet ik wil er graag wat rek in hebben. Voor de cups en midden voor stukje nam ik een zwarte gebloemde strech stof die best wel stevig aanvoeld. Het stukje middenvoor voerde ik wel want dit mag beslist niet rekken. Voor deze 3e proef BH heb ik weer een geheel nieuw patroon getekend, met de ervaringen van de eerste 2 bh's in gedachten. En zo gaat er heel wat gepruts aan vooraf voor dat de bh perfect zit. En deze zit "bijna" goed, omdat de stoffen nu heel anders reageerde was het rug pand te wijd, dat was makkelijk aan te passen. Maar het midden voor stukje tussen de cups zit nu bijna tegen het borstbeen. Dus de cup grote is bijna goed. Alleen heb ik toch een foutje gemaakt bij het stikken en de cupnaad niet horizontaal in gezet. Daardoor wijkt de cup een beetje onder de arm. Ik kwam daar te laat achter, de bh was al af. Ja deze keer heb ik de hele bh afgemaakt, met haakjes, schuifjes, ringetjes enz. Ik kan hem nu gaan dragen en dan uittesten om nog meer aanpassingen te maken. Ook zit ik nog met een paar afwerk punten waar ik niet uit kom. Bv aan de binnenkant middenvoor, zie op de foto waar laat je dat rand afwerk elastiek aan de binnenkant? En wat me ook niet bevalt is de aanzet van de cup naar het schouder bandje. Op mijn gekochte bh's is dat ook niet zo mooi gedaan, ze camoufleren het met een strikje, bloemetje of zetten er kant overheen. Dat heb ik niet gekocht omdat ik dat er altijd meteen af sloop, omdat je het door je kleding heen ziet. Maar ik ben best tevreden over deze 3e proef bh. Ik heb wat foto's in de tuin gemaakt want binnen werden de foto's grijs. Groetjes Marie.

vrijdag 24 april 2015

BH maken

Ik zie het als een uitdaging om zelf een BH te maken maar er gaat wel wat onderzoek aan vooraf. Op internet staat best wel wat info en ik heb ook hele leuke blogs bezocht. Ik zag dat er best heel wat mensen zelf hun BH maken, voor de lol maar ook dames met een moeilijke maat, zoals ik. Nou heb ik wel een hele grote cup maat, ik draag nu 95 H. In die maat is niet veel te koop en die maat is eigenlijk ook niet goed. Net zoals 80 % van alle vrouwen op de wereld draag ik een te kleine cup maat. Je kunt dit zien aan het stukje stof wat tussen de cups zit. Als dit niet op je borstbeen zit, maar afstaat is je cup te klein. Een cup maat zegt ook eigenlijk helemaal niks. Er is waarschijn ooit een man geweest die in de porno industrie de  dubbel D cup als groot heeft bestempeld en nu schrikken de meeste dames als ze horen dat ze eigenlijk een E cup of F cup of groter moeten dragen. Zoals als bij heel veel dingen heeft een goed zittende BH een X factor. Alles moet kloppen en hij moet ook nog lekker zitten. Om de juiste maat te weten moet je meten! Als eerste meet je onder je borsten glad en horizontaal dat kan moeilijk zijn bij je zelf, laat het een vriendin doen. Deze maat is het getal wat je koopt en daarbij moet hij goed zitten op het laaste haakje. Als de BH uittrekt in de loop van de tijd kun je een haakje strakker gaan. De maten gaan van af 60 cm tot 130 cm. Ze gaan per 5cm omhoog. Meet je bv 82 cm.  dan koop je 80, altijd naar beneden af ronden. Deze maat moet stevig om je heen zitten en als je de BH vanaf de zijkant bekijkt horizontaal goed zitten! De meeste dames gaan  de bandjes op hijsen en het volledige gewicht van je borsten komt aan je schouders te hangen! Fout! Au! De meeste steun geeft deze onderband. Hij mag niet gaan opkruipen! Neem nu de cup een maatje groter en je zult merken dat je meer steun hebt. Hoe groot moet de cup zijn? Ja dat is moeilijk, er zijn op internet tabellen te vinden tussen de onder de buste maat en de gemeten bovenwijdte over het breedste gedeelte. Daar kun je veel uit halen. Maar het beste is passen! In een speciaal zaak voor lingerie kunnen ze je goed adviseren. En ook al vind je dit niet prettig als een dame aan je BH zit , het is de beste manier. En het went ook als iemand je helpt. Dan de prijs, daarover kan ik kort zijn. Wil je er beter uit zien en meer steun voor je borsten? Dan kost het je € 80 tot € 100,- voor een BH  die wel twee tot drie keer langer mee gaat dan zo'n slap ding van de Hema of ander zaak. Ik zelf betaalde de laaste keer €110,- voor een BH. Dan hoe vaak was je een BH? Antwoord zo vaak mogelijk, het vocht op de huid tast het elastische materiaal aan, wassen dus!
Proef BH
Voor mijn eerste proef BH heb ik een patroon getekend met behulp van het boek Bella Hendriks, grondpatronen de materialen en het naaien. Ik kocht een huidskleurige lycra en naaide de BH. Veel van geleerd, ik werk niet elke dag met elastiek. De BH zit niet gek hij is alleen te slap. Voor in de avond uren een prima relax BH zonder beugel.
De tweede proef BH maakte ik van dezelfde stof alleen voerde ik hem met een soort huidskleurige gaas stof wat een klein beetje rekt. En dat was iets te veel van het goede. Omdat het nu amper rekt zit de BH te strak en de cups niet mooi meer. Ook de beugels passen niet meer. Omdat de cups ook niet meer rekken steken ze er boven uit.  Het uit eindelijke doel is een goed zittende beugel BH te maken. Ik ben nu opnieuw begonnen met patroon tekenen en heb de maten aangepast en de zijkant verhoogt. Heb nu div andere rekbare stoffen gekocht en ga nu de BH in het zwart maken. Er zullen nog wat proef modellen volgen denk ik, het houd me lekker bezig. De eerste 2 foto's zijn de 1e bh. Dan 2 foto's van de grondvorm. De laaste 4 foto's zijn van de 2e bh. Groetjes Marie.

zondag 19 april 2015

Kantje Boord

Kantje Boord is een stoffen en fournituren winkel die gespecialiseerd is in lingerie materialen om bv. bh's en slips te maken. Ik ben er nu twee keer geweest en het is de hemel op aarde! Wat verkopen ze allemaal? Naast de gewone stoffen hebben ze heel veel stretch stoffen bv. lycra voor badpakken en uni voor turnpakken te maken. Maar ook effen en bewerkte katoenen stof. Stof voor die hippe heren slips met bijpassende elastische elastieke banden, zo leuk er staan er paar voorbeelden op de poppen. Dan is het voor de mens die lingerie maakt een walhalla, er zijn heel veel bandjes en kantjes die elastisch zijn. De mooiste bh stoffen en randjes kantjes, elastisch kant en alles wat er bij nodig heb. En dat allemaal in de hipste kleuren. Ik heb het wat rustiger gehouden, ik kocht div stoffen in zwart, huidskleur en een crème met een bloemetje. Schouder bandjes, afwerk elastiek, schulp elastiek, beugels, sluitingen, garen enz. De prijzen vallen mee, ik had in totaal voor € 152,- handel. Daar kunnen wel 10 bh's uit gemaakt worden, kan er ook slips bij maken. De prijzen bij Kantje Boord zijn voordelig, twee beugels kosten €1,- Het bh elastiek is vanaf 0,60 ct tot €1,- per meter. De bh en badpakken stoffen zijn vanaf €8,- tot €10,- per meter. Ik ben nu twee maal in deze winkel geweest en zag dat er klanten van heel ver weg komen om te kopen. Online verkopen ze wel wat maaaarr.... dit moet je zien en voelen!  De kleuren zijn veel mooier in het echt! De keus is groot. Maak er een dagje Amsterdam van. Kantje Boord heeft een website daar staat alle info op, ze geven ook div lingerie workshops en bh maak cursussen enz. Om dit te doen moet je wel goed kunnen naaien want met elastiek naaien vergt techniek en die leer je op de cursus. Het voordeel van een cursus is ook dat je een goed zittend bh model als patroon er bij krijgt. Want dat verkopen ze in de winkel niet. Ik zelf heb het boek van Bella Hendriks gekocht en zelf een patroon getekend en mijn eerste proef bh is een feit. Voor dat je een goed zittende bh maakt gaan er wel 3 proef modellen aan vooraf. Daarover volgende keer meer, groetjes Marie.

Kantje Boord
Is open 4 dagen per week: dinsdag 10 - 12.30 en 13 - 16.00
                                           woensdag 10 - 12.30  en 13 - 16.00
                                           vrijdag        10 - 12.30 en 13 - 16.00
                                          zaterdag      11 - 15.00
Kantje Boord heeft GEEN PIN !  Neem contact geld mee!
Aderes Burgemeester van Leeuwenlaan 41-47 Amsterdam    020- 6114608