Bezoekers

zondag 29 november 2015

Haaknaalden etui

Mijn Haaknaalden etui's zijn te koop op Marktplaats, er staan nu 7 verschillende modellen op en ik werk hard om er nog meer op te zetten. Hier volgen een paar foto's van mijn nieuwste exemplaren. Allereerst een model in "Zakka Style" mooi in al zijn eenvoud. Linnen met katoen, afgezet met ingeweven letter band. Dan twee modellen in "Vintage Style" gemaakt van poes lieve katoenen stofjes met roosjes er op. De een sluit met satijn lint, de ander met lint gemaakt van dezelfde stoffen. Al deze modellen kosten € 19,50 per stuk ivm. met de gebruikte stof en kant/band. Mijn etui's zijn vanaf €17,50 kijk maar eens op Marktplaats onder "Haaknaalden etui " Houd dit blog goed in de gaten want de feestdagen zijn niet verweg meer, en dan ga ik weer een blog verloting houden! Groetjes Marie. 

donderdag 26 november 2015

Haaknaalden etui

Ik ben druk bezig met het maken van nieuwe haaknaalden etui's, sins ik ze op Marktplaats heb staan zijn er 18 verkocht. Ik heb ook al 5 opdrachten gekregen  (inmiddels al af) om er een te maken, van een andere stof of met andere vakjes. Via Marktplaats zien ze deze etui's en dan mailen ze me. Grappig ik denk een gat in de markt gevonden te hebben. Op Marktplaats staan nu 5 verschillende modellen, maar ik werk stug door om er nog meer etui's op te zetten. De etui's zijn vanaf 17,50 per stuk. Voor een paar euro meer kan ik speciale wensen in het etui maken.  Hier volgen wat foto's, de bovenste vier zijn van mijn nieuwste etui's. De onderste vier van een opdracht. Groetjes Marie

dinsdag 17 november 2015

Applicatie met Vliesofix

Vliesofix is een heel handig hulpmiddel bij het maken van applicaties op stof, Vliesofix word in het buitenland ook wel Bondaweb of Wonder Under genoemd. Vliesofix doet drie dingen voor je, het verstevigd de stof, je applicatie raafeld niet en door het opstrijken verschuift hij niet. Vliesofix is papier met een dun laagje lijm op de achterkant. Op de papieren kant word de afbeelding over genomen met potlood, dit gaat heel makkelijk omdat Vliesofix doorschijnend is. Je kun elke afbeelding gebruiken. Ik heb hier een hert op A4 geprint van de site "ManMade" zoek onder "deer". Op deze gratis site staan nog meer leuke afbeeldingen. Ik gebruikte een restje spijkerstof en voor de applicatie een restje Ikea gordijnen stof. Het kussentje is 34x34cm. geworden. Je kunt met Vliesofix overal op appliceren, stoffen dik of dun. Zelfs jersey kan, rek alleen de stof niet uit bij het opstrijken en stik met een jersey naald.

Voor dit kussen gebruikte ik:
Stuk Vliesofix, kost ongeveer  €5,- per meter. Koop je aan de meter rol het dan voorzichtig op en knak het niet anders gaat de lijm er af.
Twee maal spijker stof 35x35 cm. A4 formaat stof voor A4 applicatie.
Rits 30cm, garen, potloot, schaar, naaimachine met applicatie voetje (voetje met goed zicht op de naald)  en zigzag steek, strijkijzer.

Gebruik Vliesofix op deze manier;
1e Teken de afbeelding op de PAPIEREN kant met potloot.
2e Knip de afbeelding RUIM uit.
3e Strijk voorzichtig de Vliesofix met de afbeelding op de VERKEERDE kant van de applicatie stof.
4e Laat afkoelen en knip de afbeelding HEEL NETJES uit de stof, aan de buitenkant van de potloodlijn.
5e Geef met een speld een kruis op de papieren kant en peuter het papier er af. (de lijm zit nu op de stof)
6e Strijk de applicatie nu op de GOEDE KANT van  het kussen met de lijm naar BENEDEN.
7e Stik nu de applicatie op, dit kun je met een stiksteek doen of zoals ik gedaan heb met een zigzag van 2,5mm breed en een steek lengte van 1mm. Je kunt nu ook je eigen fantasie gebruiken, kijk wat voor steken je op je naaimachine hebt en test deze op een proeflap.
Voor dat je voor het "echies" gaat , doe eerst is een test run met een kleine applicatie, bv een hartje. Om de kijken hoe het werkt en de warmte van je strijkijzer te bepalen. LET OP als je polyester stof gebruikt doe er dan een katoenen theedoek tussen anders smelt de polyester. Katoen is nartuurlijk het meest geschikt.
Op deze manier maak ik al mijn applicaties,  ik kan niet meer zonder Vliesofix! Ik gebruik het ook als er een gat in kleding zit of stop het tussen een zoom, bout er op klaar! Groetjes Marie 

maandag 16 november 2015

Kerst Quilt

Bij deze Kerst Quilt ging ik helemaal los met mijn Accuquilt Go mallen, stoffen uit Staphorst en stikwerk uit de vrije hand. Weer dook ik in mijn voorraadkast en vond deze rood wit en blauwe stoffen uit Staphorst van Compagner op de Oude Rijksweg 2. Ik had van elk stofje 50 cm. 5x van 140cm breed. Niet zo veel dus, maar met wat freestyle Patchwork kwam ik toch een heel eind. Ik had geen vooropgezet plan, ik knipte een lap van 50 cm. hoog en 72 cm. breed en bouwden daarom heen. Het midden stuk komt van een patroon van accuquilt go wat op deze kerst mal stond.  De hertjes, sneeuwvlokken en slee zijn gesneden met accuquilt mal 55322. De huisjes met mal 55387. De sterren met mal 55028 en de pinweels en blokken met mal 55018. Daar omheen diverse banen met stof, net hoe het uit kwam. Ik maakte alle lapjes helemaal op. De laaste strookstof van de quilt zit vol met naden, maar dat zie je niet omdat het een stofje is waar een patchwork patroon is op gedrukt. De bies is ook van twee verschillende stoffen gesneden en toen was de stof echt op. Aan de achter kant zit weer is een rood/wit ruitje! Dat lag nou eenmaal in mijn kast. De applicaties heb ik eerst met een zigzagje op gestikt. Daarna al het patchwork, toen gedubbeld. Het midden stuk is vol doorgestikt, met de BSR en de borduurvoet 26. Alles uit de vrije hand, bochten gemaakt en langs de applicaties gestikt. Met de walkingfoot de rechte stukken gestikt in de naden. Het patchwork heb ik met voetje 37 gedaan, heb zo'n beetje alle voetjes wel gebruikt in dit werkstuk. En ook al is dit geen "echte" Kerst stof, ik vind hem erg leuk geworden. De quilt is 108x132 cm. Als laatste heb ik de hertjes een kraal neusje gegeven en een strikje op het kadootje genaaid. De gehele quilt is op de naaimachine gemaakt.  Ga jij nog iets voor de Kerst maken? Groetjes Marie.