Bezoekers

zondag 29 januari 2017

Scouting das Zandvoort

Ik maakte een stapel Scouting dassen voor de Buffalo's in Zandvoort en dat was een flinke klus! De opdracht was om er 18 stuks te maken maar ik kreeg er 24 stuks uit de lappen die ik kreeg. De eerste vier gingen niet helemaal naar wens. De das is een driehoek met aan de ene kant geel, de ander blauw.  De middelste naad is een Engelse naad die aan twee kanten van de stof mooi is. De kleur geel staat voor zand en blauw voor water, Zandvoort dus. Elke scouting groep heeft zijn eigen das. Ik mag dus niet klagen want er zijn veel ingewikkelder dassen! Maar toch was het een uitdaging om bij deze dikke middenachternaad de punt persies in het midden te krijgen. Maar na 3 dassen had ik het door, bij deze 3 zat de punt scheef en was het midden in het geel gekomen.  En bij een das had ik de zomen naar de goede kant stof omgezoomd. Dat zie je amper want ik kreeg een prachtige kwaliteit katoenen stof. Maar er zit een heel smal kepertje in en ik zie dat. Achteraf dacht ik wat een werk nog al die zoompjes! En drie punten per das!  Maar ja ik kreeg onkosten vergoeding (€2,- per das en klos garen) en mijn zoon heeft het zo leuk gehad op deze scouting groep! Nu kan ik dan eindelijk wat terug doen voor ze. Maar het heeft heel wat uren gekost en verbrande vinger van de zoompjes om strijken. Hier onder wat foto's en van de "punten" Groetjes Marie Bartels.

vrijdag 27 januari 2017

Nieuwste haaknaalden etui's

De voorraad haaknaalden etui's moest nodig bij gevuld worden dus hier zijn mijn drie nieuwste etui's vers van de pers! Als eerste maakte ik een etui in een romantisch mini roosje van prachtige quilt stoffen €21,50. Als tweede een met retro look stofjes met naaimachines er op super leuk! €19,50. En als derde een lichte jeans stof gecombineerd met mini klosjes €18,50 En natuurlijk allen met een randje Frans katoenen kant er langs. Deze en nog veel meer etui's staan weer op Marktplaats zoek " Haaknaalden etui ".  De haaknaalden etui's zijn een succes en het idee dat er nu ondertussen zo'n 120 mensen zijn die mijn etui in huis hebben is voor mij een bevestiging dat een hand gemaakt product nog gewaardeerd word. Ik besteed dan ook de grootste zorg aan de stoffen en het naaiwerk. Ik krijg veel complimenten en zelfs foto's opgestuurd van tevreden klanten. Daarbij worden er ook nog wel eens een extra bestellingen geplaatst als het eerste etui gearriveerd is. Men wil het product eerst toch even zien. Ik heb daarom dus ook vaste klanten!  Hoe leuk is dat! Groetjes Marie Bartels. 

zaterdag 21 januari 2017

Kinder Naaimachines review

In dit review behandel ik een aantal leuke kinder Naaimachines die hier in Nederland te koop zijn van de merken Janome Brother en Texi. Let wel het zijn echte naaimachines met aan de bovenkant een klosjes garen en onder een spoeltje! Niet te verwarren met de speelgoed naaimachientjes uit de speelgoed winkel die alleen met een boven draad werken. Deze speelgoed machines maken een ketting steek die je met een trekje er zo uit trekt, geen echt stiksel dus. De "echte" kinder naaimachines zijn van degelijke kwaliteit en zijn elektrisch en komen in beweging met een voet pedaal. Maar er zijn onderlinge verschillen ik ga ze stuk voor stuk doornemen.

Janome Sewmini Deluxe
Het kleinste en liefste naaimachientje uit de reeks, voor de aller jongste kinderen vanaf een jaar of 8 geschikt. Weegt 2,2 kilo maar is een volledige naaimachine in het klein. Heeft dus een spoelhuis boven op, makkelijk bereikbaar.  Heeft 5 rechtstreeks stiksteken in verschillende lengtes,  waarvan een aan de linkerkant van de voet. Drie zigzag steken in verschillende breedtes en een fantasie steek. Ook de stikken de zigzag zit er op. Dit kleintje kan gelukkig niet zo snel stikken en heeft een doorschijnende grotere voet waardoor de vingertjes niet onder de naald kan komen. Let wel laat je kind niet alleen met een elektrische apparaat! Onder voor in de machine zit nog een la waar de naalden en dergelijke kan worden op geborgen.  Dit schatje kost €109,-
Voordelen: stikt langzaam, werkt op elektra, met voetpedaal,  grote doorzichtige voet, veel steekjes, licht gewicht, echt stiksel en ziet er leuk uit.
Nadelen: werk op elektra, laat kind niet alleen met naaimachine.

Brother Little Angel
De naaimachine voor tiener meiden ! Bijna net zo groot als onze naaimachines, maar ietsje kleiner. Stikt heerlijk, goed geluid en heeft 13 steken en een knoopsgat.  Op de doos staat vanaf 14 jaar, dit vind ik wel wat oud. Hangt ook van het kind af, maar vind zij/hij het leuk en heeft geduld zou ik zeggen vanaf 11 jaar oud. Pittig naaimachientje met voldoende keuze uit zigzag breedtes en steek lengtes. Blindzoom , stikken de zigzag zit er ook op. Vrije arm, led licht, achteruit naai knop,  en een voetje met vingerbescherming. Deze naaimachine is uit te breiden met div voetjes en een aanschuif blad (€25,-) Er zitten drie stikkers bij om je front te veranderen, blauw, geel en rosé.  Het knoopsgat is ook wel handig en ziet er goed uit. Dit exemplaar kost €129,-  Ik heb ook hier achter gezeten en vond henm heerlijk stikken, spoel inzetten gaat ook makkelijk. Hoe dat moet staat ook in plaatje naast het spoelhuis. Zelf het geluid wat de machine maakt klinkt goed.
Voordelen : compact, veel steken keuze, makkelijke bediening,  led licht, vrije arm, achter uit naaien, vinger bescherming, knoopsgat, ziet er leuk uit en makkelijk op te bergen, uit te breiden met voetje en aanschuif blad. 
Nadelen : heeft geen stretch steek.

Janome Sewmini Platinum
Dit exemplaar is al bijna een "echte" naaimachine ware het niet dat hij langzamer stikt als de normale Huishoud naaimachine  ( dat is 800/900 steken per minuut )   De platinum stikt 650 steken per minuut en geloof me dat is hard genoeg voor de jongelui. Er zitten 7 veel gebruikte steken op en 7 stretch steken en een knoopsgat.  Daar kunnen we wat mee! Ook hier heb ik weer mee gestikt en hij stikt heerlijk,  heeft een makkelijk bediening. Vrije arm, led licht. Twee draai knoppen, een voor steek keuze en een voor steek lengte. Als je de steek lengte knop op S.S draait krijg je de stretch steken. Ook zie hij er leuk uit met stippen op de voorzijde. Deze naaimachine word ook gebruikt in klassen met jonge kinderen.  Ik zou zeggen met supervisie vanaf 12 jaar, ook hier ligt het aan het kind of zij/hij of het geduldig is of interesse heeft in het naaien.  Deze Janome Platinum kost €179,-
Voordelen: veel steken keuze, stretch steken, vrije arm, achteruit naaien, knoopsgat, led licht, ziet er leuk uit met stipjes, makkelijk op te bergen, met voetjes uit te breiden.
Nadelen: heb ik nog niet gevonden.

Texi Joy 13
Deze Texi Joy 13 is een slag apart, hij ziet er leuk gekleurd uit. Verkrijgbaar in div vrolijke kleuren en daardoor zou je een verkeerde indruk kunnen krijgen. Want dit apparaat is niet voor de poes! Hij is klein 31 cm breed en 27 cm hoog, lekker compact.  Maar hij weegt best zwaar en daar door staat hij als een huis op tafel. Ik zou zeggen vanaf 12 jaar. Er zitten 12 voor geprogrammeerde steken op en een knoopsgat.  Hij maakt een specifieke geluid en gaat door "alles" heen. Je zou als volwassene hier ook nog mee uit de voeten kunnen. Of als je aan Scrapbooks doet en je wilt door karton stikken, kaarten maken met stof. Als je aan deze steken genoeg heb, voor wat verstelwerk te gebruiken. Hij heeft als enige in deze serie "kinder" Naaimachines een hangend spoel (CB) en die zijn niet stuk te krijgen. Er zitten alleen geen stretch steken op maar als je die niet nodig heb is dit wel een heerlijk monster. Dit monster kost €149,-
Voordelen: klein, compact,  zwaar, sterk, CB spoelhuis en ziet er vrolijk gekleurd uit en heeft steek lengte knop! 
Nadelen: geen stretch steken, zwaarder dan de andere kinder Naaimachines. 


Deze Kinder Naaimachines zijn oa te koop bij:

Wouters : Van Woustraat 71 Amsterdam, Generaal Cronjestraat 46 Haarlem, Peperstraat 142 A Zaandam . Loopt gerust binnen voor een demonstratie! 

.

dinsdag 17 januari 2017

Butofix Naaitip

Nu dat het koud is en de winterjassen weer uit de kast komen heb je mischien last van afvallende knopen, en daar voor hebben we Butofix ! Dit is een zeer handig hulpmiddel om knopen op dikke stoffen jassen aan te maken zonder naald of draad! Ook voor lederen jassen ideaal!  Als de stof maar dik is! Met het Butofix systeem valt de knoop er nooit meer af! Wat heb je nodig? Je EIGEN mantel knopen, koop allemaal nieuwe als er te veel afgevallen zijn. Of zoek naar de rezerve knoop in de naad van de jas. Dan een pakje Butofix, er zitten 10 stuks in om 10 knopen aan te zetten. In het pakje zitten 10 ijzeren krammen, 10 rubbere ringetjes en 10 achter knopen die aan de binnenkant van de jas komen en een koperen vasthoud plaatje. Butofix is te koop in zwart, grijs en bruin. Dit is de binnenkant knoop die je haast niet ziet. De gebruiksaanwijzing staat achter op het pakje. Pakje kost ongeveer  €4,- voor 10 knopen aan te zetten.  Ze zijn te koop in fournituren winkels, markt kramen en op het Internet volop verkrijgbaar. Het pakje is dun en kan zo in een envelop. 
Gebruiksaanwijzing :
#De ijzeren kram gaat door de knoop, maakt niet uit hoeveel gaten er in zitten, met 4 gaten doe je hem schuin. Zit er aan de onderkant knoop een lus, doe je hem daardoor heen.
#Dan schuif je het rubbere ringetje er overheen,  dit maakt dat de knoop op een steeltje komt te zitten, bij dikke stoffen een noodzaak. 
#Daarna prik je de kram op de goede kant door de stof.
#Aan de achterkant schuif je nu de gekleurde plastic tegen knoop over de krammen heen door de gaatjes.
#Druk aan, en buig bijde krammen open naar de stof toe, flink duwen. Je ziet een opening in deze knoop een geul daar valt hij direct in.
#Schuif nu het kopere vasthoud plaatje er onder aan een kant en buig nu een kant van de kram naar links en rechts net zo lang tot hij afbreekt. Herhaal voor de andere kant. Ben je niet zo sterk laat je man het dan doen.
Hieronder nog wat foto's ter illustratie, op deze manier zul je de knopen niet meer kwijt raken! Groetjes Marie. 

zondag 15 januari 2017

Gobelin kussens

Gobelin kussens voor op de bank met een schilderij er op van Rembrandt of van Gogh wie wil er nou niet zo'n mooi kunstwerk op z'n bank! Gobelin stoffen zijn er op dit moment te kust en te keur te koop. De naam Gobelin verwijst naar de handgeweven wandtapijten die "Manufacture des Gobelins" lang geleden in Parijs maakte. Nu gebruikt met deze stoffen vooral als meubelstoffen, gordijn stoffen maar ook kussens, tassen en zelf voor kleding. De stof is wat dikker maar door dat het soepel geweven is, makkelijk op de huishoud naaimachine te verwerken. Meestal een mix van katoen en polyester of viscose.  Gobelin stoffen zijn zo mooi en in vele patronen te verkrijgen, bloemen, vlinders, boeken, keuken, bossen, honden, katten, paarden, cupcakes, werkelijk alles staat er op. Te veel om op te noemen!  Deze schilderij panelen ( 48 x 49) kocht ik voor €2,95 per stuk bij N & N stoffen op de Albert Cuipmarkt 146 in Amsterdam. Ze hebben ook een website. Gobelin stoffen vind je altijd op rollen van 140/160 breed en variëren in prijs van €14,95 / €29,95. Vaak ook op markten te koop bij de gordijn stoffen kraam. Ik word er altijd naar toe getrokken, zo'n kraam is niet om voorbij te lopen, altijd even voelen! Hebben jullie dat nou ook? Groetjes Marie. 

vrijdag 6 januari 2017

Haaknaalden etui in opdracht

Ik maakte voor een dame een speciaal haaknaalden etui in de prachtige Melli Mello stof. Deze prachtige katoenen stoffen zijn te koop in vele felgekleurde prints. Vaak met bloemen, dieren en panter of zebra prints. Er zijn ook dekbedden, strandlakens en behang van te koop en nog veel meer. Ik had deze stoffen niet in huis, maar kreeg een stuk per post opgestuurd met het verzoek een haaknaalden etui te maken voor de Clover Amour 2 mm tot en met 12 mm, graag met een rand Frans kant er langs. Zoals mijn etui's hebben die op Marktplaats staan. Ik maakte een extra breed etui met langere stik linten van dezelfde stof. En hoe vinden jullie hem geworden? Ik vind hem prachtig! Het is mooie iets dikkere zachte stof en naait lekker. Alleen was het puzzelen met het patroon,  voor de buitenkant een stuk stof geen probleem, maar de binnenkant heb ik het patroon zo geknipt dat het mooi doorloopt en je de dieren heel ziet. Van de restjes heb ik nog een tasje bijgemaakt voor allerhande spulletjes.  Het etui is verstuurd en ik ben benieuwd hoe de dame hem vind. Ik heb al vaker stof gekregen met een speciaal verzoek, je begrijpt dat ik daar langer mee bezig ben en dat de prijs iets duurder is. Hieronder wat foto's van het etui en stoffen plaatjes van Internet.  Groetjes Marie.