Bezoekers

donderdag 24 januari 2013

Walking foot

De walking foot ook wel boventransportvoet genoemd is een super handig voetje. Zeg maar voet, want deze voet is een stuk groter dan de gebruikelijke voetjes die je normaal op je naaimachine hebt.Hij maak een soort stapjes over de stof heen waarbij hij de stof vast grijpt en mede naar achteren trekt. Om te quilten is deze voet erg geschikt, je moet dan immers over drie lagen stof heen stikken. De uit spaarring aan de voorkant is genoeg voor een steekbreedte van 9mm. Je kunt er dus ook siersteken of de zigzag steek mee stikken. De boventeransportvoet word vaak geleverd met verschillende zolen die je zelf makkelijk kunt verwisselen. Ook zitten er twee geleiders bij die je aan weerskanten in de voet kan steken om parallelle rijen steken naast elkaar te stikken.Dit is handig want dan hoef je geen strepen op je werk te zetten.Maar deze voet kan meer. Dikke mantel stoffen of losse rekbare stoffen die moeilijk te verwerken zijn. Stik hij moeiteloos. Ook gladde en fluwelen stoffen die vaak verschuiven ten opzichte van elkaar grijpt deze voet moeiteloos en transportteerd hij onder de machine door. Ik kan niet meer zonder. Het is mischien een investering want de Husqvarna voet kost -+ 85 euro en de Bernina voet kost +-130euro maar dan heb je ook wat. Ik stik heel wat af met deze voet en beveel hem van harte aan. Als je een naaimachine koopt heb je hem mischien niet meteen nodig, maar je weet nu dat het bestaat en je kunt hem altijd later nog bij kopen. Kijk ook voor aanbiedingen want bijde voeten kon ik op internet een stuk goedkoper vinden. Pfaff heeft er ook iets op gevonden. Een systeem wat heet IDT. Achter het normaale voetje hangt een zwart metale staafje je kunt dit staafje om hoog schuiven of uit trekken. Dit mini voetje trekt ook aan de boven kant van de stofen beweegt mee met het stikken. Dit is een ingebouwd systeem handig en snel. Zal niet zeggen dat het persies hetzelfde is als de walking foot omdat het een kleiner en smaller mini voetje is. Het werk wel en trekt aan de stof. Maar een walking foot is heel breed en geeft veel stabiliteit zeker voor een quilt. Ik bedoel de stof word van boven meer vast gehouden omdat de oppervlakte groter is. Koop je een naaimachine ga dan niet over een nacht eis. Laat je goed voorlichten en probeeralles uit! De dealer kan je vast alles laten zien en anders vraag je er na. Als je een nieuwe naaimachine koopt kun je met een beetje babbelen er wel een boventranport bij krijgen.
duwen. of uittrekken waneer je wilt.

6 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een hele fijne voet. Ook Janome heeft machines met ingebouwde dubbeltransport. Die werken echt heel goed.
  Ik gebruik de Bernina voet bijna standaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben al 25 jaar in het bezit van een Singer. Door het lezen van dit bericht kom ik er achter dat de walking foot tot de standaard uitrusting behoord. Thanks.

   Verwijderen
 3. ^ook ik ben tevreden, maar helaas bij het maken van een binding gaat de naald bij de hoeken niet door de stof.
  Hoe erhelp ik dit?
  Groet Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Beste Richard, je kunt deze voeten bij de naaimachine dealers kopen. Of op Internet daar zijn ze soms iets voordeliger. Hangt van de bezorg kosten af. Maar heb je een dealer in de buurt vraag eerst daar. En Let op, koop er een die op jou naaimachine past!

   Verwijderen