Bezoekers

zondag 9 juni 2013

Spons overtrekken Microvezeldoekjes

Een spons voor onder de douche in bad of in het huishouden wie heeft hem niet? Na een tijdje vallen er stukjes af en verstoppen het douche putje. Kinderen plukken aan een spons of nemen er een hap van. Daar heb lang geleden iets op gevonden ik overtrok ze met badstof. Dit gaat prima maar de spons blijft dan lang nat. Hoera voor de Microvezeldoekjes!! Deze zijn bijna overal te koop en nu ook met leuke kleurtjes en bloemetjes. Ze zijn niet duur meer, maar heel zacht en nemen veel vocht op en zo weer droog. Heel geschikt om een hoesje om de spons te maken! En het staat nog leuk ook. Ik gooi ze gewoon in de wasmachine , maak er meteen een paar!

Ik kocht bij de Deka markt twee Microvezeldoeken voor 0.99 ct. En een douche spons voor 0.65ct.
Bij de Zeeman twee huishoud sponzen voor 0.99ct.
Alles wat je in huis hebt is goed en klos garen.

De doekjes die ik kocht waren 40x35 cm.
Knip in de breedte van de 40 cm. door midden, je heb dan twee lapjes van 20x35cm. De maat van de doekjes kan iets verschillen pas het over de spons. Maar een doekje is genoeg voor twee sponzen.

Klap het lapje in de lengte dubbel met de goede/mooie kant naar binnen. Spelt de zijkanten dicht. Stik met de naaimachine of naai goed met de hand dicht.De boven kant blijft open.Zigzag de gerafelde kant of slinger met de hand de kanten om. ( je hebt nu al een fantastische washand)

Omdraaien, spons er in. Zoom naar binnen stoppen , spelden en goed dicht naaien. Neem wat exsta ruimte met dicht spelden zodat je ook met de naaimachine er langs kan stikken. De spons zit dan iets ruimer in zijn jasje.

Je hebt nu een kinder veilige spons die langer mee gaat en er top uitziet. Ook in het huishouden een must, je kunt de sponzen nu ook gebruiken voor de tv glaswerk en andere gladde oppervlakten. Deze Microvezedoekjes werken prima zonder water of sop.
Het restje stof wat ik overhad knipte ik door midden, zigzag er langs. Twee doekjes voor de brillen te poetsen. Man heeft er altijd een in de zak zitten. Nu heeft hij twee roze!! Ha! Maak ook een paar van deze sponzen je zult er veel plezier van hebben. Succes !

1 opmerking:

  1. Wat een goed idee! Ik wist niet dat ze er ook in een bloemdessin waren!!

    Weer wat geleerd!!

    Fijne zondag.

    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen