Bezoekers

zondag 27 oktober 2013

Borduren Urban Threads

Urban Threads is de meeste leuke site om online borduurpatronen te kopen. Paar maanden geleden kwam ik op hun site terecht en wist niet wat ik zag. Wat een leuke en "hippe" borduurpatronen verkopen ze daar. Uren kijk en inspiratie plezier, tips en tricks. De patronen zijn net even anders dan op andere sites. En eindelijk ook iets voor jongens en heren. Urban Threads word gerund een stelletje computer nerds en kunstenaars die hun hart verpand hebben aan borduren. En dat spat van de site af! Wat een liefde voor het digitaliseren van een borduurpatroon. Zelf heb ik met mijn man dat diverse keren gedaan op de computer en dat vergt veel tijd. Op de makkelijke manier een foto van de teletubies op het scherm en dan binnen de lijnen met vulpartonen in vullen. Het lukte wel maar was een simpel ontwerp. Maar de ontwerpen van Urban Threads dat is andere koek. Zelf zou ik dat niet kunnen zoveel nuances in de patronen te stoppen. En de designs zijn zo kunstig gemaakt. Er zit veel verschil tussen de borduurpatronen onderling de vulpatronen, diepte, draad gebruik, steken aantal. Er gaat een hele wereld schuil achter het maken van een mooi en goed borduurpatroon. Ik ga dit niet proberen te leren ben meer iemand van het borduren zelf.
Urban Threads heeft ook een "dark side" borduurpatronen voor Gothic, spinnen, skulls, kastelen enz. Baroque Punk, vleugels, bats, spinnenwebben enz. Dan verschillende series Steampunk, tandwielen, klokken, vogels enz. Noir, Blackthorn, Celtic, Clokwork. Maar ook grappig borduurwerk de serie Craft or Die. Alle patronen zijn los te koop tussen de $2 en $7. Er zijn ook Design Packs je heb dan een bundel patronen en is voordeliger. Ook zijn er veel borduurpatronen voor op de hand te borduren te koop. Je maakt een account aan voert het format in , betaald en binnen een minuut heb je ze binnen en kun je ze op een USB stick downlode . Uit eindelijk  ben ik gevallen voor de serie Vintage look.

Perisian Love letter
Dit vond ik een leuk Designe Pack voor $30 er zitten 17 verschillende borduurpatronen in drie verschillende maten. De patronen kunnen gecombineerd worden en over elkaar heen gestikt worden. Het zijn de zogenaamde "light stitching" designs, wat in houd dat ze open geborduurd worden met weinig steken dus. Ik heb bv. de luchtballon over een poststempel heen geborduurd in het zelfde raam. Voor de ondergrond nam ik linnen van Ikea toen 6 euro per mt. En gebruikte Isacord borduurgaren. De linnen schijnt heel mooi door het garen heen, daar viel ik op. Het is net of het patroon getekend is en met kleur potlood in gekleurd. Ik maakte drie geur zakjes van 18x18 cm en vulde ze op met lavendel en rozemarijn en dat is heerlijk. Voorlopig kan ik met dit Designe Pack nog veel meer doen er zitten ook nog rozen, letters , Eiffeltoren , kroon, postzegel, lelie , sleutel enz. in. Zoek je iets anders om te borduren dan het gewone spul neem dan een kijkje bij Urban Threads groetjes Marie 

5 opmerkingen:

 1. Dat komt me bekend voor! Het is prachtig, en in het echt nog mooier, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg. Wat kunstig doe je dat.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er professioneel uit zeg!!
  Ik zou het geduld er niet voor hebben!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen