Bezoekers

woensdag 20 november 2013

Knie stukken

Dit keer had ik een verstel klusje voor een dame met drie kinderen. Spijkerbroeken verstellen wat heb ik er veel gedaan. Voor mijn eigen dochter en zoon. De laatste jaren geen knie stukken meer dat is niet meer nodig. Ik had mezelf belooft niet meer voor andere mensen te herstellen , maar voor deze dame maakte ik een uit zondering.  Ik tekende ovale op de papieren kant van vliesofix, knipte met 1 cm naad  uit. Plaatste het vliesofix met de lijm op de achterkant van resten spijkerstof en streek ze vast. Knipte de ovale netjes uit. Daarna het papier er af gehaald en de applicatie op het gat in de broek gestreken. Normaal gesproken zou je de binnen been naad open tornen om het geheel onder de naaimachine te kunnen krijgen. Je kunt er dan over heen stikken zo als je wilt. Ik heb een lange vrije arm op mijn Bernina 780 heb de transporteur naar beneden gezet. Heb er toen uit de vrije hand over heen gestikt in ovale vorm. Hoefde de broeken niet open te maken dat scheelt een hoop werk. Stikte 2 keer normaal aan de kant van de applicatie. 1 keer met stiksteek in goud geel. Ook 1 keer in free styl stukjes spijkerstof op geplakt en met wit garen kris kras er over heen gestikt. De groene broek lapje er achter geplakt en met zigzag bewerkt, had niet de goede kleur stof in huis. Het was een snelle klus maar daarna gelijk met een leuker project begonnen. Want verstellen is niet mijn eerste gedachte als ik achter de naaimachine wil. Groetjes Marie.

2 opmerkingen:

  1. Mocht u deze herstel klusjes niet meer willen uitvoeren, dan kunt u deze dame doorverwijzen naar breakid.com voor slijtvaste kids jeans. Wel zo gemakkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik heb die freestyle gemaakt voor de broeken van mijn zoontje. In een paar uurtjes weer een paar bruikbare broeken. Ik moest wel de zoom loshalen, anders kon ik er bij helaas. Die slijtvaste jeans lijken me super, maar we wonen in de VS, dus dat gaat 'em niet worden. Leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen