Bezoekers

dinsdag 14 januari 2014

Reviews Haakboeken

Vandaag is een haak boek aan de beurt. "Granny squares haken" Geschreven door drie dames; Stephanie Gohr, Melanie Sturm en Barbara Wilders. Het boekje is uit gebracht door forte uitgevers. ISBN 978-90-5877-924-3. Het boekje is hoog 26 x 20 cm breed. Weegt 320 gram en te koop bij Bol.com voor 14.95 euro. Uit gebracht in 2011 en dat was net op tijd om aan de "haak gekte" te voldoen. Want haken is in en hip! Het boekje gaat in op de "Granny's" uit groot moeders tijd maar dan in een modern jasje. Alles word uitgelegd in dit boekje, achter in hoe je de steken moet maken en hoe je de granny's aan elkaar kunt zetten enz. Voor in het boek beginnen ze met de basis granny's. De granny word in woorden beschreven en er staat een getekend tel schema bij. Wat ik zelf altijd heel prettig vind. Er staan +- 23 verschillende granny's in die zo wel in een kleur als in meerdere kleuren gehaakt kunnen worden. Dan staan er 26 hele leuke projecten in van heel klein een brillen hoesje en mobiel hoesje tot kussens, mandje, muts, riem, mandje, onderzetter, slofje, deken, plaid, enz enz. De foto's spatten van de bladzijden af. Mooi gekleurde projecten, hip gehaakte spullen echt heel leuk. Het boekje heeft 80 blz en als je ze leest wil je meteen beginnen! Zorg dus als je het boekje koopt, dat je genoeg bolletjes katoen en haak naalden in huis hebt!
Op merking:
Ik heb meerdere granny's gehaakt uit dit boekje en ik moest de granny wel "blokken" wat zoveel wil zeggen als,  je spant de granny op als hij klaar is. Sommige granny's trokken scheef of leken niet te kloppen. Ik kan van mezelf wel zeggen dat ik een regelmatige hand van haken heb. Toch waren ze scheef of bobbelig. Na het op spannen waren ze goed. Achter in het boekje staat er een klein stukje over geschreven. Maar als je dit niet weet is het jammer. Lees dus eerst het hoofdstuk: Zo word het gemaakt!!
Kun je met dit boek leren haken?
Dat is wat ik me altijd af vraag met een haakboek en het antwoord is nee. Een beetje haak ervaring is wel gewenst. Al is het maar het feit dat je een granny van uit het midden in de ronte naar buiten haakt. Dit is niet voor iedereen van zelf sprekend. Het staat wel in het boekje hoor!! Maar als je het nog nooit gedaan hebt is het soms moeilijk te begrijpen uit een boek. Dus sluit je aan bij een haak groep om de kunst af te kijken. En koop daarna dit leuke boekje en je haakt de sterren van de hemel. Groetjes Marie.

1 opmerking:

  1. Hoe blij kun je soms met een boek zijn, vind je niet?
    Ik heb net ook een mooi boek gekregen..... (zie mijn blog)
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen