Bezoekers

zaterdag 11 januari 2014

Reviews Naaiboeken

Dit nieuwe jaar ga ik diverse reviews doen over boeken. Hier en daar heb ik al eens een boek in het verhaal mee genomen. Nu belicht ik ze apart, ik maak onderscheidt tussen Naai boeken, Quilt boeken, Haak boeken, Creatieve  boeken enz... Ik zet ze dan in de rechter zijbalk onder Reviews Naaiboeken of Reviews Haak boeken enz. Voor iedereen makkelijk op te zoeken waar over hij of zij over wil lezen. Ik ben nu bijna 56 jaar en heb heel wat boeken verzameld, en ja ik ben ook dol op boeken. Omdat niet alle boeken meer leverbaar zijn, blog ik alleen over boeken die nog leverbaar zijn op het moment dat ik het schrijf. Vandaag begin ik met een Naai boek.

HANDBOEK NAAITECHNIEKEN
Dit is een dik boek het weegt bijna twee kilo. Er zit een stevige harde kaft omheen en is 28 mm dik. Hoog 28,2 x 23,6 cm breed. ISBN 978 90 230 1261 0. Een verzameling van diverse naaitechnieken uitgelegd op 400 bladzijden. Geschreven door Alison Smith. Met stap voor stap duidelijke foto's. Het boek begind met het naaigerei en de fournituren gaat door met uitleg over de naai en lockmachine en zijn accessoires. Een hoofdstuk over stoffen, patronen, maat op nemen en patroon aan passen. Het maken van een toile ( proef jurk) en het op spelden van de patronen op stof. En het uit knippen. Dan bij het volgende hoofdstuk de technieken, komen steken, naden, hoeken en rondingen voorbij. Daarna coupenaden, oprijgsels, plooien en rimpels enz. Beleggen en halslijnen enz. Zomen, zakken, manchetten, splitten, zomen, randen, ritsen, knopen, voering en versteviging enz enz... Alles komt aan bod te veel om op te noemen. Dit is een naslagwerk voor de naaister die alles wil weten. Laten we het hoofd stuk repareren niet vergeten. Achterin het boek komen de werkstukken aan bod er worden wat niet al te moeilijke projecten uitgelegd. Het boek staat vol met stap voor stap foto's en dat is heel goed gedaan en erg duidelijk. Een lekker dik boek om door te bladeren en op ideeën te komen, een boek om in op te zoeken. Hoe moest dat ook al weer? Dit boek gaat ook in op interieur en gordijnen, het is dus een "breed" boek. Ik vind het een goed boek en zou het iedereen die achter de naaimachine zit aan bevelen. Het is geen "sfeer" boek met mooie plaatjes zoals je in de meeste boeken ziet, maar een recht voor zijn raap boek met duidelijke instructies. Ik heb dit boek al een tijd in huis en heb het bij Bol.com besteld voor 29,95 euro, kwam het lekker thuis gebracht want twee kilo is best zwaar. Ben je alleen geïnteresseerd in kleding naaien bestaat er ook het boek HANDBOEK KLEDING MAKEN en daar zitten ook patronen bij. In deze serie bestaat nog meer boeken maar die heb ik (nog) niet. Groetjes Marie. 

1 opmerking:

  1. Zelf heb ik het 'Handboek creatieve technieken' en daar ben ik erg tevreden over. Ik wist niet dat er nog meer boeken waren in deze reeks, maar ik ga hier zeker naar op zoek, dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen