Bezoekers

zondag 16 februari 2014

Speldenkussens

Speldenkussens je kan er niet genoeg hebben! Ik heb er zeker wel 8 in gebruik thuis. De dames die ik les geef op het atelier, zijn vaak op zoek naar hun speldenkussen als ze er al een hebben. Ik wilden ze er een geven. Zo ontstond dit idee, ik ging voor inspiratie op zoek op "Pinterest". Wat een tijd rovende "klus" was. Als je er op zit kom je er niet meer vanaf, voor dat je er erg in heb is er een uur voorbij. Zo leuk dat Pinterest! Ik vond een makkelijk te maken idee, met vrijstikwerk uit de losse pols. Ik knipte 30 lapjes van 16 x 12 cm. en 15 stukjes quilt tussen vulling. Van restjes stof knipte ik  losjes cirkels uit, niet te mooi een beetje wiebelig. Met de transporteur naar beneden en een stop/ borduur voet, stikte ik ze niet te mooi op. Dit is een bepaalde stijl, het geeft ook vrijheid om los te gaan. De naald word een pen op de stof, alsof je tekent. Met een kleur garen die op valt begin je in het midden met een klein rondje wat steeds groter word. Je beweegt de stof in het rond en maakt de cirkel steeds groter. Het hoeft niet mooi juist niet! Eindig met een steel naar beneden en ga terug voor wat bladeren. Daarna achter kant stof er op stikken, goede op goede kant. Met 0,5 cm zoom, stukje open laten om te keren. Deze keer heb ik op gevuld  met polyester vulling van de Hema. Ook in hobby winkels te koop. (fiberfil) De linnen is van Ikea en hebben ze in verschillende kleuren. Dicht gestikt met zelfde kleur garen als steel, zodat het de grond lijkt. Af zijn ze 15 x11 cm geworden.  Woensdag ben jarig, en wie jarig is trakteerd! Dus mogen de dames er een uit zoeken uit het mandje, wat lekkers er bij en het is feest. Ik word tenslotte maar een keer 56! Groetjes Marie.

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het alvast een geweldig verjaardagskado, Marie !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee!!
  Ze zijn mooi geworden. Ja vertel mij wat....pinterest,ik kan er een hele morgen of middag mee zoet zijn. De tijd vliegt dan!!

  Ik zou niet weten hoeveel speldenkussens ik in gebruik heb....maar veel meer als 8.Dat weet ik wel zeker. Vind ze vaak ook gewoon leuk staan ergens!!

  Fijne dag verder.

  Lieve groetjes van Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee en cadeau. Ik geniet telkens van je berichten. Zou wel bij je "op les" willen, maar dat is een beetje ver (Hengelo ov). Wat een creativiteit. Alvast een fijne verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen