Bezoekers

woensdag 7 mei 2014

Reviews Quiltboeken

De Quiltbijbel van Veltman Uitgevers kocht ik om alle informatie in een compact boek te hebben. En dat kreeg ik, het is een soort encyclopedie waar je iets in kunt op zoeken. Echt alle technieken die er te bedenken zijn op quilt gebied staan er in. Dus patchwork, quilten en appliqueren. Toch viel het me iets tegen toen ik het net gekocht had. Het is overweldigend omdat er zo veel in staat aan informatie. Ik vind het geen inspiratie boek, er staan wel 13 werkstukken in om na te maken maar daar voor moet je dit boek niet kopen. Het is echt een op zoek boek.  Voor de persoon die alles wil weten. Het is een dik boek van 255 blz. Fris, mooi papier, duidelijke instructies met tekeningen. Hier en daar een sfeer foto van een quilt, tas of kussen om te laten zien wat je met deze techniek zou kunnen doen.
Een boek voor de gevorderde quiltster die nog meer wil weten. Of voor een beginner die zich in de materie wil verdiepen. 

Als je het begind met quilten is dit niet het juiste boek voor jou.  Je kunt dan beter een boek kopen waar in uit gelegd word hoe je een quilt moet maken van begin tot eind. Je kijkt dan wat voor motief je leuk vind en zoekt daar een boek bij.

De Quiltbijbel van Veltman Uitgevers met een voorwoord van Lynne Edwards. ISBN 978-90-483-05438.  29,95 euro bij bol.com. Uren lees stof voor de geïnteresseerde mens. Groetjes Marie.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er toch wel inspirerend uit als ik je foto's bekijk....
  Maar inderdaad misschien meer voor de gevorderde....
  Toch leuk om dit te lezen/weten!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat zeker voor iedereen iets in dit boek. Van makkelijk tot heel moeilijk. Het is alleen geen boek waar ik zou mee beginnen als je wil gaan quilten. Groetjes Marie

   Verwijderen