Bezoekers

dinsdag 24 juni 2014

Haakrandjes met Zigzagband

Haakrandjes met Zigzagband,  Rick Rack crochet,  vandaag een simpele randje met een groot effect! Dit is mijn 3e randje alweer en er komen er nog meer. Voor dit randje heb ik twee kleuren Zigzagband in elkaar gedraaid,  dat gaat vrij makkelijk.  De uiteiden vast genaaid zodat het niet uit elkaar gaat. We hebben nu vele bergen achter elkaar.
Berg en dal: de bovenste bocht noem ik een berg en de tussen bocht noem ik dal.
Het haak gedeelte bestaat uit losse en vasten, makkelijk steken dus. Het garen wat ik gebruikt heb is Scheepjeswol MAXI kleur: 298.

Materialen: Zigzagband 12 mm breed en van berg naar berg is het 1,5 mm.
Haaknaald 1,5 mm.
Stopnaald om evt. gaatjes voor te prikken.
Naald en naaigaren om de uiteinden dicht te naaien.

L = losse , v = vaste , volg. = volgende , wat tussen de ☆ staat herhaalen.

Partoon Haakrandje no: 3
1e toer: start op een berg, steek in en trek de draad er door , haak, 3 L, 1 v. op de volg. berg, ☆ 2L, 1 v. op de volg. berg ☆ herhaal,  eindig met 1 v. op de laatste berg, draai.
2e toer: 3 L, 1 v. in de L. boog ☆ 4 L, 1 v. in de losse boog ☆ herhaal,  eindig met 3 L. en 1 v. in de laaste steek,  draai.
3e toer: 1 L, 2 v. in het boogje, ☆ in ieder boogje 3 v. ☆ herhaal,  hecht af.
Hieronder nog een schema tekening.

Als het band aan de uiteinden negens tussen komt,  kun je de uit einden draad af hechten en zigzagband naar binnen slaan vast naaien ( altijd eigenlijk) daarna evt mooi maken met een paar vasten of stokjes te haken. Veel plezier met dit 3e Haakrandje groetjes Marie. 

1 opmerking: