Bezoekers

maandag 18 augustus 2014

Opoe's gehaakte pannenlap

Na 6 weken vakantie,  is dit weer mijn eerste blog bericht.  Ik heb geen haaknaald aan geraakt en de naaimachine is ook zeer weinig in gebruik geweest. In de eerste week van de "vakantie" kreeg ik een opruim woede die 5 weken geduurd heeft. Heb 30 vuilniszakken vol naar kringloop gebracht en 5 zakken naar de textiel bak. Mijn grote papier bak heeft 2 keer tot de rand toe gevuld gezeten. Heb heel veel opgeruimd, het spul is nu allemaal van de vloer en het klinkt zelfs een beetje hol boven.  Na 2 weken was de man vrij en zijn we gaan schilderen , tuin muren en boven etage.  Die bestaat voornamelijk uit hout, het zal dan ook nog wel "even" gaan duren voor dat alles een lik heeft gehad. Na 31 jaar hebben we ook besloten om een gehele nieuwe badkamer te laten maken. Het bad is verroest en alles zit los. Ook de kasten naast de openhaard zijn aan vervanging toe. Ik zal voor en na foto's maken om jullie een indruk te geven van mijn kleine maar zeer schattig oud huisje uit 1905.

Opoe's gehaakte pannenlap

Is mijn best bekeken blog bericht van het afgelopen jaar! Hoe vind je dat!? Op 7 juli 2013 schreef ik het oude patroon uit en zetten ik het hier op mijn blog. Dagelijks word het meerdere keren beken, als goede tweede is de review van de Ikea naaimachine.  Deze goed bekeken berichten kun je hier rechts naast zien, beetje naar onder, foto indrukken. Ik haakte de pannenlappen toen met ecru garen. Voor de vakantie haakte ik ze in een wat fellere kleur. Katoen bolletjes kocht ik bij het Kruitvat,  niet zo een hele goede kwaliteit maar voor pannenlap gaat het wel. Ik gebruikte haaknaald 4,5 mm. Haakte met een draad.
Nodig: 100 gram blauw en 50 gram rose.
Ik haakte volgens het zelfde patroon, zie eerste bericht over deze pannenlap.  Na 16 toeren, haakte ik 2 toeren rose, daarna nog 5 toeren blauw. Er om heen weer met rose. Wil je de pannenlap groter haak je langer door. Heb je alleen dun garen in huis, haak je met dubbele draad. 
Katoenen pannenlapen zijn heerlijk en leuk om te doen. Ook heb ik ze al eens kado gegeven.  Dat dit blog bericht boven aan zou staan had ik nooit gedacht, aan de andere kant wie heeft er nou geen pannenlappen in huis? Groetjes Marie. 

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer terug bent, ik had je al gemist!
  Ze zijn zo leuk, die pannenlappen. Ik snap best dat ze goed bekeken worden.
  Ik haakte ze als cadeautje en ze vielen erg in de smaak!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zijn ze wel, al vind ik ecru persoonlijk mooier...
  Maar ik gebruik ze dus echt NOOIT!!!!!!!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schöne Topflappen - nice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je misschien een goede beschrijving van deze pannenlap het liefste in een kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker, als je in de zij balk Opoe's gehaakte pannenlap in drukt. Krijg je twee berichten te zien. Deze met de blauwe versie en het bericht daaronder zie je het bericht van de ecru versie met het patroon . Groetjes Marie Bartels

   Verwijderen
 5. Geweldig idee. En zo'n leuk werkje! bedankt voor de uitleg, hier en op youtube!!

  BeantwoordenVerwijderen