Bezoekers

zondag 15 februari 2015

Bernina 215 review

De instap Bernina 215 is nu in de aanbieding met een starterspakket t.w.v. € 200,- door het nieuwe naaiprogramma "Door het oog van de naald" heeft Bernina een geweldig aanbod! Dit moet ik jullie even onder de aandacht brengen. Want het is een super naaimachine waar ik zelf achter heb gezeten in de winkels en mijn vriendin heeft er ook een. Zelf heb ik de Bernina 780 en de B 440QE.  Deze B 215 is de perfecte in stap machine waar je heel lang plezier van zult hebben. Het is een basis naaimachine met de allerbelangrijkste basis steken die je nodig hebt om alles te kunnen naaien.
Wat zit er op?
Allereerst hij heeft een prachtige stiksteek en hij zoemt als een bijtje en  aan dat geluid hoor ik meteen hoe het binnen werk er uit ziet en het hoort als kwaliteit!
Half automatisch naaldinrijger, om de draad door de naald te doen.
Naaldstop, om de naald boven of onder de stof te laten stoppen, heel handig in hoeken en met applicaties! !
Naaisnelheid kan aangepast worden, om langzamer te kunnen stikken. ( 900 steken per minut max)
De meest gebruikte steken, recht, zigzag, lock en stretch enz..  Alle steken kunnen zowel in lengte als in breedte worden aangepast! (breedte 5,5mm lengte 5mm max)
Een prachtig een staps knoopsgat, ook aan te passen nartuurlijk.
Basis voetjes, 3 spoeltjes, tornmesje,  etui, opberghoes, aanschuiftafel, en gebruiksaanwijzing.

De steken op de B215:

Steek no: 1 is de rechtstiksteek met een steek lengte tot 5mm te verlengen. Steek no:2 is de zigzag steek te verbreden tot 5,5 mm. Steek no: 3 is de boognaadsteek voor stoppen en ook elastiek aanzetten voor div stoffen te gebruiken. Steek no: 4 is een drievoudige rechte en of zigzag steek, die dubbelstik en erg stevig is, te gebruiken voor sierdoorstikken of extra stevige kruisnaden enz. Steek no: 5 is de blindzoom steek die je niet ziet aan de goede kant stof, voor de dikkkere stoffen te gebruiken. Steek no:6 is de dubbel-overlock steek voor alle soorten gebreiden stoffen. Steek no:7 is de Stretch-overlocksteek voor middel zware rekbare stoffen. Steek no:8 is de super-stretch voor zeer elastische materiaal. Steek no: 9 is de wafelsteek voor alle soorten tricot en gladde stoffen een fijne steek die ook als siersteek gebruikt kan worden. Steek no:10 is een stop programma voor automatisch stoppen, je stikt vooruit over het gat, drukt op de achteruit toets en hij onthoud de afstand en stikt vanzelf heen en weer in alle naald standen. Heel fijn voor kinder kleding te verstellen. Steek no: 11 is het makkelijke knoopsgat, laat dit je rustig uitleggen bij de dealer. Het is een mooi en makkelijk te maken knoopsgat wat heel belangrijk is voor kleding te maken. En echt je slingert ze zo op je kleding want hij onthoud het eerste knoopsgat wat je maakt en daarna allemaal in de zelfde lengte!! Niemand hoeft meer bang te zijn voor het knoopsgat zo makkelijk! 

De B215 word basis geleverd voor € 899,- en is nartuurlijk met een hele baterij aan voetjes uittebreiden, over de jaren koop je bij wat je nodig hebt. Hier en daar is de B215 nog extra in de aanbieding voor +- 800,-  en word hij ook nog gratis verstuurd. 

Aanbiedig nu er extra er bij: 
Bernina geeft nu bij deze B215 een aantal extra's zoals jeansvoet no:8, jeansnaalden, knoopsgat beitel, keycord- centimeter, 5 exstra spoeltjes, zoommaatje, tijdschrift Inspiration, rode tas.
Knipmode,  Nooteboom Textiles en Brouwer geeft er bij: 6 maanden Knipmode abonnement, 1,5 spijkerstof, jeansgaren, stofschaar, elastiek, handnaalden, prym clickbox, knopspelden, meetlint.
Hoelang de aanbieding loopt? Ik denk zolang als het programma "Door het oog van de naald " op tv is.

Als je nog nooit de moed heb gehad om een goede en degelijke naaimachine te kopen, hoop ik dat ik je nu over de streep trek!
Dit is zo'n fantastische aanbieding! Ik weet het is een hele prijs maar je koop een zeer goed product waar je jaren en jaren mee zal doen.
Het is een compacte degelijke en goed te bedienen naaimachine die je maatje gaat worden. En een goede naaimachine pak je ook meer! Sterker nog hij gaat niet meer van de tafel, zoek een mooi hoekje voor deze B215 ! Laat je bij de dealer alles uitleggen en als je later het niet meer weet kun je terug gaan en het je nog eens laten uitleggen! Daar is een dealer voor. Kijk op de Bernina site voor een dealer bij jou in de buurt.  Ik wou dat ik nog naaimachines kon demonstreren en de hele wereld laten zien dat een goede naaimachine het leven zoveel makkelijker maakt. Nog even dit ik verdien hier niks mee, ik houd gewoon van kwaliteit en degelijkheid want dat gaat toch langer mee. Groetjes Marie. 

2 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Ik ben infomatie aan het zoeken voor een naaimachine.
  Ik heb nu een jaar naailes achter de rug (CVO) en heb de smaak te pakken.
  In de school kunnen we werken met een analoge Bernina. De nieuwe versie daarvan is de Bernina 215.
  Daarom vind ik jouw review zo interessant.
  Hoe ervaar jij de "overlock"-functie ?
  Ik ben oma, en zou ook graag wat dingetjes willen maken voor kleine meisjes en jongetjes in tricotstoffen.
  Zou dat lukken met deze machine, of moet ik ook een overlocker-machine gaan aanschaffen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo anoniem,
  Deze Bernina 215 is een huishoud naaimachine en is niet het type waar jij aan gewend bent. Het is wel een van de betere naaimachines om op te naaien. Deze 215 is het zogenaamde instap model. Alle steken die je nodig hebt zitten er op, dus ook wat lock steken zoals ik hier boven omschrijf. Een lockmachine is een heel aperaat. Die kan alleen locken en knipt daarbij de stof meteen af. Dit kan heel handig zijn maar vergt wat oefeningen omdat je er meteen stof af snijd en er af is er af! Daarbij moeten de draden ( je stikt met 4 klossen) apart afgewerkt worden. Het gaat je om baby kleding en dat is klein. Best wel een gepruts onder een lockmachine. Maar er zijn mensen die vinden hemels zo'n ding. Met de Bernina 215 kun je heel goed overlocken maar er word niks afgeknipt, dat moet jezelf eerst doen of je knip minder naad aan. Ga eens naar een dealer en laat je het verschil uit leggen en je kunt het meteen zien. Weet niet waar je woont maar bij Wouter in de van Woustraat in Amsterdam staan alle machines uit en kun je alles proberen. Veel succes groetjes Marie.

  BeantwoordenVerwijderen