Bezoekers

donderdag 19 februari 2015

Groot Handwerk Boek

Het "Groot Handwerk Boek" uit Grootmoeders Jeugd staat vol met nostalgische tekeningen en handwerk patronen uit de oude doos. Er zit zelfs een los blad met knippatronen in, die moet je wel overtrekken. Veel bladzijden in zwart wit met hier en daar een gekleurd exemplaar. Er staat veel in, borduurwerk, breiwerk, frivolitewerk, haakwerk, kantwerk, knoopwerk, kralenwerk en naaiwerk. De patronen zijn echt oud en verzameld door Ilonka & Leonard de Vries & Margit Reij. Zij hebben hun best gedaan om in oude dames bladen patronen te zoeken en opnieuw uit te brengen. In dit boek staan ruim 100 handwerken om zelf te maken. Dit boek is niet nieuwe maar komt uit 1979. De maten zijn 22,5 X 29,5 cm.  ISBN 90 229 5254 1. Het staat vol met modeplaten met tussen door de uitgeschreven patronen. Er staan geen schema's bij, alles moet je lezen. Voor beginners zou ik dit boek niet aanraden, er staat bv niet in hoe je moet haken of breien dat moet je echt wel kunnen. Alles is geschreven in het Nederlands. Het is heel leuk om te zien wat men vroeger droeg en maakte. Van hoedjes, kleding, kleedjes, sjaals, kant en nog heel veel meer. Dit boek kun je als je goed zoekt nog best wel kopen hier of daar, maar kost een lieve duit. Laat ik er nu twee van hebben! Ik ben vandaag jarig en wie jarig is trakteert! Dus doe ik een give away!

Giveaway
Wie lid word van mijn blog en hier een berichtje achter laat, maakt kans op het Groot Handwerk Boek uit Grootmoeders Jeugd! 
Ik stuur hem gratis naar je op, meedoen dus! Groetjes Marie.

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk oud boek. Je maakt me wel nieuwsgierig naar wat voor patronen er in staan... Ik doe daarom mee met de give away. Leuk.. volger was ik al...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd!
  En meeloten doe ik graag voor zo'n mooi boek! Lid ben ik al natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nogmaals gefeliciteerd!! Dit klinkt als een leuk boek, en uit een bijzonder jaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe ook graag mee! Ik wens jeeen hele fijne verjaardagsavond toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk boek. Ook al die foto's/tekeningen vind ik geweldig. Zo lekker ouderwets. Ik doe Heeeeeeeeel graag mee. Ik ben al een tijd volger van jou blog :-D Een fijne vrijdag gewenst :-)

  Groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!! Ik naai kleding en tassen en brei ook nog zo van alles. Ben benieuwd hoe het er vroeger uitzag, dus doe graag mee met de verloting. Fijne verjaardag !
  groetjes
  Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Ik zou het heel graag winnen!

  BeantwoordenVerwijderen