Bezoekers

zondag 8 maart 2015

Naaimachinewinkel Wouters Amsterdam

Mijn favoriete winkel de Amsterdamse Naaimachine Centrale Wouters in de Van Woustraat 73 in Amsterdam heb ik gisteren weer even bezocht. Ik moest wat speciale voetjes hebben voor mijn B780. Wat een heerlijke winkel is dit toch! Ze hebben weer een heel stuk uitgebreid en er is nu zo'n 350m2 meter aan naaimachine plezier. Wouters is een familie bedrijf en word nu gerund door de 3e en jongste zoon Gerard Wouters en zijn vriendin Karin. Ook zijn er nog twee andere medewerkers. Het familie bedrijf bestaat al 101 jaar en sins 1960 zitten ze in de Van Woustraat, in de loop der jaren hebben ze er naast gelegen panden bij gekocht. Daarom zijn ze nu de grooste naaimachine winkel in Nederland. En wat zo fijn is dat alle naaimachines meteen tot je beschikking staan. Er is zoveel ruimte dat alles er staat aangesloten en wel. Je kun de naaimachine van je dromen meteen uit proberen. De medewerkers zijn geduldig en geven advies en leggen alles uit. Je koopt tenslotte geen pakje boter! Ik kom vaak in naaimachine winkels en dit is een winkel waar je geen drempel vrees hoeft te hebben. Het zijn gezellige Amsterdamse mensen die jou goed willen helpen zonder te pushen. Ik spreek uit ervaring want vijf jaar geleden heb ik daar drie maanden gewerkt als zaterdag hulp. Omdat de zaak al zolang bestaat heb je ook nog kans dat je een onderdeel van je naaimachine, die elders niet meer te krijgen is, hier zult vinden. Ook zullen ze je eerlijk zeggen of het nog zin heeft je oude naaimachine te laten maken. Gerard doet de reparaties zelf en heeft daar een dagtaak aan.

Korting
Als je bij Wouters een naaimachine koopt krijg je altijd korting, of de machine is al in de aanbieding. Wouters staat nooit op beurzen, omdat zoals hij zegt de beurs korting geef ik liever in mijn eigen pand! Als er een beurs is, is er dus ook beurs korting.  In deze winkel ben je altijd het voordeligste uit!
De keuze aan naaimachines is heel breed en er is er altijd een die bij jou specifieke wensen past. Ook zijn vrijwel alle machines in voorraad. Ga zitten en stik!

Merken
Alle naaimachine merken zijn er te koop zowel naai als borduurmachines, Bernina, Pfaff, Husqvarna, Toyota, Singer, Janome, Juki, Anker, Brother enz. Ze hebben ook veel garens bv. Gutermann en borduurgarens, versteviging voor borduren. Fournituren en naaimachine voetjes. Div soorten paspoppen, strijk apparaten, Scan'n Cut, naaidozen enz enz enz. Eigenlijk hebben ze te veel om op te noemen.

Versturen of afhalen
Deze winkel verstuurd door heel Nederland. Je pakt de telefoon 020 6624422 vraagt naar merk en prijs en het komt bij je op de stoep. Of ga langs het adres is: Wouters in de Van Woustraat 71-77   1074AD Amsterdam.  Open  dinsdag t/m zaterdag 10 -18 uur. Parkeren kost € 1,- per uur, daarna weg wezen. Kom met z'n tweeën en verschuift de auto als de ander achter de naaimachine zit.

Heeeee niks negatiefs over deze winkel?                
Als ik iets negatiefs  over deze winkel zou moeten zeggen zou het zijn dat het een beetje rommelig oogt als je de dozen met naaimachines op gestapeld ziet. Dat zijn de naaimachines die in de aanbieding zijn, die je meteen mee kunt nemen. Eigenlijk best fijn dus, als je besloten heb wat je wilt kopen, wil je het ook meteen meenemen. Daar moet je doorheen kijken dus. Het is tensotte geen museum maar een winkel.  Dan als je iets ter reparatie brengt, kan het wel 2 a 3 weken duren voordat het klaar is, het is druk met reparaties. Meer negatiefs zou ik niet weten. Ik beveel deze zaak van harte aan! Hieronder wat foto's die ik gisteren maakte. Groetjes Marie.
    

3 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik ben opzoek naar een naaimachine voor een meisje. Welke machine zou je aanbevelen? Simpel, niet te veel toeters en bellen, maar wel eentje waardoor je naaien leuk gaat vinden. Dus geen speelgoed ding die snel stuk is? Heeft iemand een suggestie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, er zijn vele kinder naaimachines op de markt. Ze zijn klein en wegen niet veel en voor een klein kind kan dit heel leuk zijn. Er is bv van Janome Sew Mini €99,- een machientje wat stikken en zigzaggen kan, geschikt voor lichte katoenen stoffen. Elk merk heeft er wel eentje. Maar als je meisje wat groter is bv 10/14 jaar dan worden deze machientjes algauw te klein. Ze wegen nog al licht en daardoor verschuiven ze steeds naar achter. En meiden willen ook vaak met spijkerstof of jeans aan de slag en daar komen ze niet doorheen. Ik ben dus algauw geneigd om een "normale" naaimachine te kopen voor deze meiden. Bij Wouter in Amsterdam hebben ze genoeg keus in een prijsklassen van €120,- tot €200,- Ik ben ook nog steeds dankbaar dat mijn moeder op mijn 12 jaar een "normale" naaimachine heeft gekocht. Neem je dametje anders mee naar de winkel en vraag advies. Veel succes groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor je snelle reactie. Ik heb deze op het oog: http://www.naaimachineshop.nl/site/meiden-naaimachine
  ze is pas zes jaar, dus een lichte machine die een paar jaar mee gaat is misschien niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen