Bezoekers

vrijdag 24 april 2015

BH maken

Ik zie het als een uitdaging om zelf een BH te maken maar er gaat wel wat onderzoek aan vooraf. Op internet staat best wel wat info en ik heb ook hele leuke blogs bezocht. Ik zag dat er best heel wat mensen zelf hun BH maken, voor de lol maar ook dames met een moeilijke maat, zoals ik. Nou heb ik wel een hele grote cup maat, ik draag nu 95 H. In die maat is niet veel te koop en die maat is eigenlijk ook niet goed. Net zoals 80 % van alle vrouwen op de wereld draag ik een te kleine cup maat. Je kunt dit zien aan het stukje stof wat tussen de cups zit. Als dit niet op je borstbeen zit, maar afstaat is je cup te klein. Een cup maat zegt ook eigenlijk helemaal niks. Er is waarschijn ooit een man geweest die in de porno industrie de  dubbel D cup als groot heeft bestempeld en nu schrikken de meeste dames als ze horen dat ze eigenlijk een E cup of F cup of groter moeten dragen. Zoals als bij heel veel dingen heeft een goed zittende BH een X factor. Alles moet kloppen en hij moet ook nog lekker zitten. Om de juiste maat te weten moet je meten! Als eerste meet je onder je borsten glad en horizontaal dat kan moeilijk zijn bij je zelf, laat het een vriendin doen. Deze maat is het getal wat je koopt en daarbij moet hij goed zitten op het laaste haakje. Als de BH uittrekt in de loop van de tijd kun je een haakje strakker gaan. De maten gaan van af 60 cm tot 130 cm. Ze gaan per 5cm omhoog. Meet je bv 82 cm.  dan koop je 80, altijd naar beneden af ronden. Deze maat moet stevig om je heen zitten en als je de BH vanaf de zijkant bekijkt horizontaal goed zitten! De meeste dames gaan  de bandjes op hijsen en het volledige gewicht van je borsten komt aan je schouders te hangen! Fout! Au! De meeste steun geeft deze onderband. Hij mag niet gaan opkruipen! Neem nu de cup een maatje groter en je zult merken dat je meer steun hebt. Hoe groot moet de cup zijn? Ja dat is moeilijk, er zijn op internet tabellen te vinden tussen de onder de buste maat en de gemeten bovenwijdte over het breedste gedeelte. Daar kun je veel uit halen. Maar het beste is passen! In een speciaal zaak voor lingerie kunnen ze je goed adviseren. En ook al vind je dit niet prettig als een dame aan je BH zit , het is de beste manier. En het went ook als iemand je helpt. Dan de prijs, daarover kan ik kort zijn. Wil je er beter uit zien en meer steun voor je borsten? Dan kost het je € 80 tot € 100,- voor een BH  die wel twee tot drie keer langer mee gaat dan zo'n slap ding van de Hema of ander zaak. Ik zelf betaalde de laaste keer €110,- voor een BH. Dan hoe vaak was je een BH? Antwoord zo vaak mogelijk, het vocht op de huid tast het elastische materiaal aan, wassen dus!
Proef BH
Voor mijn eerste proef BH heb ik een patroon getekend met behulp van het boek Bella Hendriks, grondpatronen de materialen en het naaien. Ik kocht een huidskleurige lycra en naaide de BH. Veel van geleerd, ik werk niet elke dag met elastiek. De BH zit niet gek hij is alleen te slap. Voor in de avond uren een prima relax BH zonder beugel.
De tweede proef BH maakte ik van dezelfde stof alleen voerde ik hem met een soort huidskleurige gaas stof wat een klein beetje rekt. En dat was iets te veel van het goede. Omdat het nu amper rekt zit de BH te strak en de cups niet mooi meer. Ook de beugels passen niet meer. Omdat de cups ook niet meer rekken steken ze er boven uit.  Het uit eindelijke doel is een goed zittende beugel BH te maken. Ik ben nu opnieuw begonnen met patroon tekenen en heb de maten aangepast en de zijkant verhoogt. Heb nu div andere rekbare stoffen gekocht en ga nu de BH in het zwart maken. Er zullen nog wat proef modellen volgen denk ik, het houd me lekker bezig. De eerste 2 foto's zijn de 1e bh. Dan 2 foto's van de grondvorm. De laaste 4 foto's zijn van de 2e bh. Groetjes Marie.

3 opmerkingen:

 1. Wat een uitdaging!
  Succes ermee
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat goed! Ze zien er beiden al heel professioneel uit, knap hoor ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk en informatief stuk. Dank je wel voor je tips!

  BeantwoordenVerwijderen