Bezoekers

zaterdag 10 oktober 2015

Bernina & Maison the Faux wedstrijd

Ik doe mee aan een wedstrijd die door Bernina & Maison the Faux uitgeschreven is, Faux is een vrij nieuw fashion fashion house wat sins 23 januari 2014 gelanceerd is. Het word gerund door drie Nederlandse jongelui die voor het label kleding ontwerpen de zgn.  "humanwear" die anders is dan wat de gangbare  modeindustrie laat zien. Met een grote "Faux" (verkeerde) knipoog richting publiek. Binnen no time zaten ze in Parijs, waar de shows veel aandacht trokken. Eerlijk gezegt had ik er nog nooit van gehoord, maar met wat googelen kom je ver.

Wedstrijd, ontwerp een item met de 6 labels van Faux die je kunt downloden en op PhotoFabric kunt printen, maakt niet uit wat. De labels stonden andersom op de site en zo kwamen zo ook op de stoffen sheets. Nadat ik ze eerst op papier had uitgetest.

Mijn project;
Ik maakte een woonkussen van 70x70 cm, kocht het binnen kussen bij Ikea. Bij de kringloop kocht ik een spijkerbroek, wollen sjaal en een kunstboek van Auguste Renoir dit alles voor de som van € 4,50. De broek en sjaal samen in de wasmachine en droger gedaan hierdoor vervilte de sjaal. Voor het kussen had ik nog off white canvas, blauwe rits en geruite stof uit mijn voorraad. Op vliesofix trok ik de letters Faux over en plakte die op de stoffen, uitknippen. Voor dat ik de rits inzette bieste ik de naden af met ruit stof. Ik knipte de labels uit en stikte die op de div stoffen, knipte het kunstboek stuk. Toen ik genoeg spul had verdeelde ik het spul en met de breede zigzag steek stikte ik alles op. Kussen met de verkeerde kanten opelkaar gestikt en op de quilt manier afgebiesd. Nu maar hopen dat het "verkeerd" genoeg is om tussen de andere "projecten" op te vallen. Want daar gaat het om he! Ik moest het hele project beschrijven hoe het na te maken en met 22 foto's er bij heb ik alles opgestuurd. En nu afwachten 21 oktober 2015 is de uitslag. De eerste prijs is een Bernina 215 met een speciale  "skin" ontworpen door Faux, tweede en derde prijs een supergoodiebag. Spannend he?! Doen jullie wel eens mee met een wedstrijd? Groetjes Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten