Bezoekers

woensdag 20 januari 2016

Merklap van CloRaMi Designs

Ik heb mij gewaagd aan een grote Merklap van CloRaMi Designs ontworpen door Ingrid Germonprez wonende in België. Ik wilde altijd nog eens een Merklap borduren geheel met rood garen. Weer geïnspireerd geraakt door het blog van Jeanny's Merklapperie,  waar ik een prachtige rode Merklap zag. Op zoek naar dit patroon kwam ik op internet veel meer Merklappen tegen, veel oud spul ook. Tot ik stuite op de site CloRaMi Designs uit België. Whaw! Wat een prachtige Merklappen zag ik daar! Deze dame ontwerpt de prachtigste borduurpatronen! De laaste 15 jaar heeft ze 45 verschillende Merklappen ontworpen en allemaal in het rood geborduurd. Wat een moeite had ik om er een patroon uit te zoeken, zo mooi allemaal. De ontwerpen zijn nieuw maar lijken ouderwets, met div figuren en div letters er op. Voor een ieder zit er wel wat bij, houd je van honden, vlinders, eenhoorns, letters, randen, blokken enz... enz... Ook al borduur je niet zo mooi om te zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het patroon "Shrinking" een met veel letters in ABC. Ze kosten €15,- per stuk, als je er twee of meer koopt krijg je korting. Het patroon komt in 6 delen A4 plus uitleg vel in een plastic hoesje in A4 envelop thuis gestuurd. Ik koos voor de lap kaaslinnen ecru 12 draads en borduurgaren van DMC FLOCHE 100% glanskatoen een draad om mee te borduren ( is geen splijtzijde) in de prachtige kleur rood 815. Ik kocht dit bij Atelier Steekjes & Kruisjes waar ze veel borduur spullen hebben. Het borduurd heerlijk dit garen en alles in een kleur is minder draad afhechten! Toch word dit een lang lopend project, maar afwisselend met haken en naaien is het plan. Hebben jullie ook zo'n lang lopend project onderhanden? Groetjes Marie

6 opmerkingen:

 1. Mooi, Marie.... heb deze site ook pas ontdekt. Ik borduur veel in rood en blauw.... ga zeker in de toekomst hier een patroon betellen, eerst RpW 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi voornemen Marie en wat een mooie kleur rood! Ik bedenk me nu dat ik ook nog ergens een paar rode merklapachtige lapjes heb liggen. Ik ga zoeken. Heel veel borduurplezier hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi project, veel plezier! Groet, Robyn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Ik ben gisteren op de Clorami site beland en wil graag een blauwe merklap gaan maken. Iemand een suggestie voor een antiek blauwe kleur (liefst met nr.)?
  Bedankt vast!
  Elsje

  BeantwoordenVerwijderen