Bezoekers

donderdag 9 juni 2016

Haaknaalden etui mini

Ik kocht de Clover Amour steel crochet hook set in een doosje met de zeven kleinste maatjes en natuurlijk maakte ik daar een speciaal haaknaalden etui voor om ze veilig in op te bergen.  Deze Amour stalen haaknaalden zijn kleiner en dunner dan de 2 mm. In de set zitten, 0.60/ 0,75/ 0,90/ 1,00/1,25/1,50/1,75 mm.  Dus het etui heeft geheel andere maten. En het nieuwe etui is een schatje geworden! Het is 21,5 cm breed en 19 cm hoog uitgekapt.  Heeft 7 vakken van 2,5 cm en 1 vak van 3,5 voor een schaartje of centimeter.  Er zit een stukje wol vilt op voor naalden. Sluit met rosé of klosjes linten van dezelfde stof gemaakt.
Er passen ook de Clover soft in tot en met 2,5 mm, ook de "ouderwetse" stalen haaknaalden van "vroeger" passen er mooi in. Het etui kost € 12,50 en staat ook weer op Marktplaats zoek "Haaknaalden etui mini"

Review Clover Amour staal 0.60 / 1,75 mm
Ik had al de pastel kleurige stalen haaknaald geel 1,5 mm. in huis. Die gebruik ik voor de kleedjes die ik haak. Deze haakt zo fijn, dat ik de gehele set moest hebben! Ik heb ook alle ouderwetse stalen haak naalden in huis, maar grijp toch naar de Amour.  De gele 1,5 mm heb ik nu dubbel en dat is fijn! Ik raak wel eens in paniek als hij even tussen de spullen kwijt is! Deze haaknaalden haken zo verschrikkelijk fijn, met geen woorden te beschrijven.  Ervaar het zelf en schaf er een aan! Ze zijn ook nog mooi en lief en klein, maar door het handvat houden ze heerlijk vast. Het haakje er aan is de beste tot nu toe. Glad en mooi om ook katoen mee te haken.  Ik wou dat ik ze uitgevonden had!
Ook kocht ik de 2 mm en de 2,5 mm die had ik nog niet. Deze zijn niet van staal, maar haken ook super. Ben nu een sprei aan het haken met Durable katoen op 2 mm.  en het is hemels om met deze Amour te haken. Ze zijn niet goedkoop, maar als je veel haak zijn je handen het zeker waard!  Voor de stalen set betaalde ik bij Creamijn €44,95. Los zijn zo +-   €6,75 hangt van de maat af. Jullie al wat Clover Amour haaknaalden in huis? Groetjes Marie.

4 opmerkingen:

 1. Je hebt een mooie set zo bij elkaar. Mooi hoesje heb je gemaakt. Maar een sprei om naald 2, dat wordt een monnikenwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb alleen de dikkere clovers maar gek genoeg gebruik ik ze niet altijd. Voor sommige projecten vind ik het stukje naald te kort. In die gevallen gebruik ik een goedkoop setje wat ik ooit kocht in een Chinese winkel in Caïro waar ik toen woonde. Voor 5 euro per set van 15 en ze haken fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Corrie, Dank je wel voor de complimenten. En inderdaad een sprei op haaknaald 2 mm is monnikenwerk. Heb net een baan af, een week over gedaan. Nu nog 10 banen. Dit tempo volhouden is gekke werk, maar ik ga elke dag een stuk haken. Groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Tineke, ik begrijp wat je bedoeld. Als er veel steken en zeker bij dikke wol, is het haakstukje te kort. Gelukkig hebben we nog wel wat anders in huis! En de keus aan haaknaalden is nog nooit zo groot geweest! Voor ieder wat wils. Groetjes Marie.

  BeantwoordenVerwijderen