Bezoekers

donderdag 22 september 2016

Smarter by Pfaff 260c review

In dit review bespreek ik de 3e naaimachine in de Smarter by Pfaff line de 260c van  €399,- deze is niet met draaiknoppen maar met toetsen, er zit een computertje in. Een info display lcd scherm, waarop het nummer staat van de steek die je ingetoetst heb. Elke steek heeft een nummer, dat staat op de machine met een tekening van het steekje er bij. Makkelijk dus alles bij de hand. Links naast het scherm vind je toetsen om de steek breder/smaler of langer/korter te maken. Er kan dus veel met de steken gespeeld worden. Er zijn 27 steken om uit te kiezen, 12 steken die je echt nodig hebt ook jersey steken natuurlijk en een knoopsgat, 6 quilt steken en 9 fantasie steken. Waaronder ook en deze noem ik even apart de "blanket stitch" bij ons bekend als de festonsteek, die je veel bij applicaties gebruikt. Steek 13 staat hij links om en steek 14 rechts om. Steek breedte max 6 mm. Steek lengte max 4,5 mm. Dan heeft deze machine ook nog een ander leuk "dingetje" om te vermelden, als je vergeet je voetje naar beneden te doen dan piept hij! Voor beginnende Naaisters ideaal. Ook zit er een afhecht knop op die een paar steken op de plaats maakt en dan automatisch stopt. En een verrassend knoopsgat die meteen de eerste keer mooi er uit kwam. Het knoopsgat zit er standaard in op 0,4 mm steek lengte, bij het naaien van het tweede knoopsgat heb ik de steeklengte op 0,3 mm gezet en dan vind ik hem nog mooier. Maar dat hangt ook af van de stof die je gebruikt. Dan is dit een lichte naaimachine 5,9 kilo en dat kan een voordeel zijn als je niet zwaar wilt tillen. De steken hebben een mooi kwaliteit en de machine loopt lekker. 

Wat nog meer?
Start/stop naaien zonder voetpedaal,  naald omhoog/om laag knop, verzinkbare transporteur,  harde opberg kap, draad insteker,  een staps knoopsgat, div naald positie, klik voetjes, draad afsnijder, regelbare naaivoetdruk,  liggend spoelhuis met ruitje, inclusief 5 voetjes en meer, En niet te vergeten een schuifknop om hard of zacht te gaan!  Draad spannings knop. En vast nog wel iets wat ik vergeten ben, er zit veel op.

Conclusie : Een zeer lichte compacte naaimachine die er leuk uit ziet, de zijkanten zijn turquoise en lichter als op de foto's.  Makkelijk te bedienen voor jonge maar ook zeker oudere mensen. Een hele volwaardige naaimachine die heel veel mogelijkheden heeft, met een mooie steken kwaliteit. Maakt een goed geluid niet te hard. Een mooi knoopsgat en nog 26 andere steken om uit te kiezen. Die ook de laatste nieuwe "dingetjes" er op heeft en dat is heel veel voor een naaimachine met een advies prijs van €399,- En daarom ben ik op mijn hoede, waar hebben ze op bezuinigt? ? Wederom op het plastic omhulsel aan de buitenkant, dat is dunner dan bij de duurdere modellen.  Dus oppassen met stoten. Dan claimen ze dat je er zo'n beetje alles op kan stikken, nouja behalve paarden dekens en tentzeilen dan. En daar moet je mee oppassen, deze machine zou ik niet adviseren voor zwaar gebruik en is jeans en tassen maken jou ding dan is dit niet de machine voor jou. Deze naaimachine is op zijn best met de "normale " katoenen stoffen, stretch en jogging of gebreide stoffen.  Een spijkerbroekje kan hij heus wel aan maar wil je vaker zware stoffen naaien dan is deze niet naaimachine niet geschikt.  Neem een wat dunnere spijkerstof, dan doe je deze naaimachine een plezier.  En praat tegen hem en vertroetel hem met een kwasje tegen het stof en vuil. Met deze wetenschap heb ik het idee dat je hier een hele leuke naaimachine aan zult hebben. Groetjes Marie.  

Deze Smarter by Pfaff 260c is oa te koop bij Wouters in de van Woustraat 71 in Amsterdam, geopend Di tot en met zaterdag van 10.00- 18.00 uur. Of bij Wouters in de Generaal Cronjestraat 46 in Haarlem geopend van Di tot en met zaterdag van 1.00 - 18.00 uur. Je krijgt daar ook les en gaat met een goed gevoel weg. Groetjes Marie. 

6 opmerkingen:

 1. Mooi omschreven! Een erg fijne naaimachine waar ik erg blij mee ben!
  Lieve groetjes, Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi omschreven! Een erg fijne naaimachine waar ik erg blij mee ben!
  Lieve groetjes, Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen machine voor mij dus? ik zoek geen steekjes machine, maar juist een wat zwaardere machine, die op tafel blijft staan als je door wat dikkere stoffen heen moet (inderdaad spijkerstof), maar die heb je ook vast!

  BeantwoordenVerwijderen