Bezoekers

zondag 2 april 2017

Bernina 330 firts love review

De Bernina 330 heeft een zusje er bij de Bernina 330 " First Love  " beide naaimachines zijn behalve het front exact hetzelfde hier een review. Bernina naaimachines komen in series, de 3 serie, de 5 serie, de 7 serie en de 8 serie. Hoe hoger het nummer, hoe groter de naaimachine word en daarbij de prijs. Vandaag doen we de 3 serie en die begind bij de B 330, het zg instap model. En dit is een pittig dingetje! Laat je niet misleiden door met compacte model. Het design is prachtig en de materialen zijn van de allerbeste kwaliteit. En wat krijg je voor je geld als je een Bernina koopt? Waar gaat het tenslotte om? Aller eerst krijg je een perfecte steken kwaliteit! Mooier heb ik nog niet gezien. Wat mij betreft het beste spoelhuis CB systeem,  geeft nooit geen problemen.  Het snelste en mooiste spoel systeem boven op de machine met aparte spoel moter. Wat inhoud dat je apart met een andere klos kan spoelen op de tweede omhoog klapbare garen pen. Je hoeft ook niks te ontgrendelen of terug te draaien.  Deze B330 kan ook alle stoffen aan, zowel fijne organza als spijkerstof.  Doordat de fijn getande transporteur een box feed heeft, het beste systeem denkbaar. Dan krijg je een zeer sterke moter, die zowel bij snel of heel langzaam stikken zijn doorsteek kracht behoud. Ook al ga je op top snelheid (900 st per min) de machine staat als een huis op tafel. Hij trilt bijna niet doordat er twee contra gewichten zijn ingebouwd die de trillingen opvangen.  Als er iets schut is het de tafel. De B330 is electronic gestuurd en dat is heerlijk als je van steek veranderd,  je hoeft nooit meer je naald uit de stof te halen! De B330 regelt dat helemaal vanzelf. Er zit fantastisch led licht op, zie foto's.  Lcd scherm met alle info. Start en stop toets om de machine zonder voetpedaal te laten naaien.  En de knop om altijd de naald in de stof te laten als je stopt of juist uit de stof te laten komen. Ook heeft deze B330 een alfabet met cijfers en tekens, die je kunt combineren met een fantasie steek. Er kunnen 30 letters of tekens opgeslagen worden. Zodat je bv etiketten kunt naaien. Er zitten in totaal 97 steken op dit is inclusief het alfabet met cijfers. Deze Bernina stik heerlijk en maak een fijn geluid. Een lekker pittig ding waar je graag achter zit. Ik ben niks negatiefs tegen gekomen bij deze naaimachine. 

De steken:
Op de rechterkant van de B330 zitten de meest gebruikte steken onder handbereik.  Dit zijn steek 1 t/m 10 waaronder het knoopsgat.  De rest van de steken vind je op een stevige plastic kaart. De steken nummers zijn makkelijk in te typen. Alle goede steken zitten er op, maar ook nog steek no: 39 de zg blanket stich voor applicaties . Steek no: 16 om gaten te stoppen,  lekker makkelijk, je stikt drukt achteruit in, en hij gaat vanzelf op en neer. Steek no: 11 om knopen aan te zetten. En dan noem ik nog steek no: 5 een stiksteek die vanzelf aanhecht en afhecht. Die is zo makkelijk! Laat de steken goed uitleggen in de winkel er zitten veel pareltjes tussen. Veel leuke siersteken zie foto. Alle steken kunnen zowel in de lengte als in de breedte veranderd worden. Steek breedte 5,5 max. En 9 verschillende naald standen mogelijk.
Knoopsgaten :
Je krijgt met de B330 het allermooiste knoopsgat wat er is. Er zit een goede knoopsgat voet bij. Het eerste knoopsgat maak je makkelijk, je hoeft alleen de retour knop in te drukken.  De B330 onthoud het en je kunt er 50 dezelfde mee stikken. Is het niet naar wens, begin je op nieuw en die laaste onhoud hij weer. Door een trukje met de draad aan de onderkant word het knoopsgat perfect en als je ziet hoe makkelijk het gaat!
Voetjes :
Deze B330 word geleverd met een tasje met 4 klik voetjes, standaard, rits, overlock, blindzoomvoet  en een knoopsgaten voet. Ze zijn heel makkelijk te verwisselen en als extra ass bij te kopen.  Ook zitten er nog allerlei spulletjes bij zie foto. 
Ook een aanschuif blad zit in de doos en een zachte maar zeer goede kwaliteit hoes. Advies prijs voor deze grijs/zilvere B330 is €1239,-

Bernina 330 Firts love
Nu dezelfde Bernina met een nieuw front,  licht goud/geel met doodles er op . Tekeningen van huisje boompje beestje. Erg leuk, nu in de aanbieding kun je kiezen om er een cadeau bij te krijgen. Een walking foot te waarde van €150,- of een trolly om je Bernina veilig in te vervoeren.  Advies prijs €1299,-

De prijs en conclusie
Een advies prijs van €1239,- dat is geen kattenpis. Nee zeker niet, maar is de prijs het waard? Om te beginnen zeg ik ruil je oude machine in, daar krijg je meestal een aardige korting voor.  Dat is al gauw €200,- of meer,  hangt er vanaf wat je inruilt. Een goed gesprek met de dealer kan je altijd een korting bezorgen. Stel je zou er dan €1000,- voor moeten betalen vind je dat veel? Misschien omdat het om zo'n groot bedrag in een keer gaat wel. Maar geven we stiekem niet veel meer uit aan onze telefoontjes? Een abonnement van 2 jaar met €40 per maand sluiten we zo af. Dit abonnement komt dan ook op €960,- maar om dat het per maand gaat voelen we de pijn minder.  Is een Bernina naaimachine van €1000,- die minstens 15 jaar mee gaat dan duur? Het antwoord is nee dat is niet duur! Helemaal niet duur voor een gebruiksvoorwerp wat ook nog eens naar je toe komt. Het kan een hobby zijn, maar vergeet het verstelwerk niet! Het verdient zichzelf terug. Voor iets goeds betaald je meer dat is gewoon  zo. Vraag jezelf af ben ik het waard? Groetjes Marie Bartels

2 opmerkingen:

 1. Ik ben op zoek naar een nieuwe naaimachine. Ik heb nu een Pfaff. Maar ik twijfel of ik nu een Bernina zal nemen. Bedankt voor je uitleg.
  Daar heb ik wat aan.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ook ik had een Pfaff (27 jaar gehad) nu een Bernina 330, moest even wennen, maar ben er nu hartstikke blij mee.
  Succes met de keuze.

  BeantwoordenVerwijderen