Bezoekers

zondag 30 april 2017

Mug Rug Flip Flops

Vandaag gaan we de Mug Rug met de Flip Flops (slippers) door nemen, de applicaties worden gemaakt van restjes stof en vliesofix.  Voor een uitgebreide beschrijving hoe je met vliesofix om moet gaan, zie in de rechter zijbalk het bericht Applicatie met Vliesofix van 17 november 2015.
Wat heb je nodig: stof voor de onderkant 30 X 18 cm. Resten stof. Quilt vulling, fiberfil of molton of badstof 30 x 18 cm, eerst wassen voor de krimp. Voor de afwerk bies een lange strook stof van 93 cm lang en 5,5 cm breed. Katoentjes zijn het meest geschikt omdat je die goed kan strijken en wassen. Div kleuren naaimachine garen bv Gutermann.  En een stuk Vliesofix. 

Naaien en knippen:
Knip drie stroken rosé en twee stroken oranje van 7 X 16 cm, naai deze aan elkaar met een zoompje van 0,7 mm. en strijk de naden open.
Neem de flip flops over op vliesofix,  en strijk deze op de goede kant van de streep top. ( top is boven kant quiltje)
Leg de top op de tussen vulling en dan dit geheel op de onderkant stof, zorg dat de goede kant stof buiten ligt, spelt vast langs de kanten.
Naai nu eerst de flip flops vast met een applicatie steek bv een dichte zigzag. Je naait nu door de drie lagen stof alles vast.
Strijk daarna de teen bandjes op en naai deze ook op met zigzag steek.
Knip of snij de Mug Rug recht af.
Morgen volgt het volgende deel, hoe de afwerk bies te maken. Groetjes Marie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten