Bezoekers

donderdag 8 juni 2017

Nivelleerplaatje Jeans zoom naaien

Een spijkerbroek zoom in korten met behulp van een nivelleerplaatje en met behoud van de originele jeans zoom. Een nivelleerplaatje is om het verschil in hoogte te compenseren als je over een dikke zoom moet stikken. Een jeans broek kan een uitdaging zijn om in te korten, maar met deze tips zal het ook jou lukken!   Een nivelleerplaatje zit soms bij je naaimachine,  ze kunnen er verschillend uit zien, te koop bij een naaimachine winkel. Wat heb je nodig: een jeans naaimachine naald no: 90 en een nivelleerplaatje, garen, ritsen voetje, gewoon voetje. Op deze manier kun je een spijkerbroek zomen met behoud van de originele zoom! Lees verder.

Jeans broek inkorten:
1e,  Je meet uit hoeveel centimeter je er af wilt hebben, bv 3 cm korter. Je slaat de pijp om naar de goede kant, je vouwt hem dubbel. Je meet onder de bestaande zoom de helft van het aantal centimeters wat je gemeten heb , we hadden 3 cm er af dat word dan 1,5 cm. Spelt vast.
2e, Zet jeans naald in en ritsvoetje er op en span in.
3e, Begin in het midden te naaien vlak langs de kant van de zoom, blijf strak langs de kant stikken. Zet evt je naald zo dat hij vlak langs de kant komt.
4e, Naai tot je een dikke naad tegen komt en niet verder kan, stop , laat naald in de stof staan en leg het nivileerplaatje zo onder je voetje dat je het niet met de naald raakt. Voetje naar beneden en stik langzaam over de dikke naad.
5e, Daarna plaatje weg halen en verder naaien.  Bij de volgende naad herhalen.  Kan zijn dat de naden van verschillende hoogte zijn, bij de ene naad zijn drie plaatjes nodig, bij de andere twee plaatje.
6e, Naai in ronte en hecht af.
7e, Knip de zoom af op 1 cm.
8e, Zet normaal voetje op je naaimachine en zigzag in de ronte, hecht af.
9e, Pers de zoom naar boven met flink wat stoom of een vochtige doek.
Er zijn nivelleerplaatjes die er anders uit zien en die hebben twee kanten van verschillende niveaus.  Veel plezier met zomen van je volgende jeans broek, groetjes Marie Bartels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten