Bezoekers

maandag 4 september 2017

Kunst lederen tassen

Uit het boek handmade Leather Bags & Accessories naaiden ik twee shoppers ook wel een Tote genoemd, van zwart suède kunstleer. Ik kocht de lappen kunstleer tijden geleden al, maar had nog geen patroon tot ik dit boek bij Bol kocht. Ooit ga ik echt leer kopen maar tot die tijd oefenen op kunstleer en zeg nou zelf het lijkt net echt. Kunstleer is makkelijk op de huishoud naaimachine te verwerken. Het heeft een stoffen achter kant en je kunt nog wat smokkelen als dat nodig is, er zit wat rek in. Ik heb de patroondelen op de achterkant getekend en met een scherp rolmes uitgesneden.  Net zoals je dat met echt leer zou doen. Met echt leer kun je geen fouten maken, met nep nog wel is minder prijzig. Echt leer bestaat uit stukken huid en moet je de patronen over de verschillende stukken verdelen.  De patronen uit dit boek bestaan daarom uit verschillende stukken, bv de bodem apart en de stukken van de tas met naden. Hoe groter de tas des te meer stukken patroon je heb. Ik maakte een kleine en een grote Tote uit een stuk kunstleer van 100 X 150 cm dat ging net. De prijs was €16,- per meter. Ik voerde de tassen en maakte er ook zakken in. Ik gebruikte model 16 Giant travel Tote 59 breed 40 hoog en 14 diep. En model 9 All Purpose Tote 42 breed 30 hoog en 8,5 diep.

Boek review Leather Bags & Assessories
Dit boek 110 blz heeft 29 patronen met twee patroon bladen achter in een mapje op ware grote! De foto's in dit boek zijn prachtig maar de dame op de foto's is erg klein waardoor de tassen erg groot lijken maar niet zijn, kijk eerst naar de maten voor je beslist welk model je uit snijd.  Dan gaat dit boekje er helemaal van uit dat je alles weet van leer bewerken, er word maar heel kort ingegaan op materiaal gebruik. Test eerst het model uit voordat je in echt leer gaat snijden. Is mijn tip, of neem een cursus leer bewerken. 
Er staan erg veel leuke tassen is , allemaal van leer of in een combinatie met canvas.  Kleine tassen, grote tassen, school tassen ook een camera tasje, onderzetters, mapje voor creditcard  en een hoesje voor op je sleutel enz. De tekst is in het Engels maar je word stap voor stap bijgestaan door gekleurde tekeningetjes.  Ik vond het erg duidelijk uitgelegd.  Er worden tassen gemaakt van allerlei soorten leer, dik, dun, bewerkt, maar ook van dat hele dikke leer. Als je daar aan begind heb je wel wat leer ervaring nodig en een industrie naaimachine speciaal voor leer.
Je zou sommige modellen ook van dikke stoffen kunnen maken, deze stof moet je dan wel goed verstevigen anders krijg je een slap tasje. Ik heb bv ook in de bodem een dik kartonnen stuk gedaan anders is hij te slap. Met echt leer hoeft dat niet.
Al met al ben ik blij verrast met dit boek ook omdat het patroon blad op ware grote is, en dat de maten ook bij de uitleg staan in inches en in onze centimeters!
Het boek is 28 X 21,5 cm , slappe kaft. Met vele mooie kleuren foto's op stevig mooi papier. ISBN 978-1-57421-716-2  geschreven door Elean Ho "Birdy Teacher " . Te koop bij Bol.com voor €16.99.   En wat let je om ook eerst met kunstleer aan de slag te gaan. Op de foto's hier onder, mijn tassen aan de lijn en wat kiekjes aan de binnenkant en wat foto's van het boek. Groetjes Marie Bartels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten