Bezoekers

zaterdag 18 augustus 2018

Sokken breien

Ik storte mijn op een nieuwe uitdaging Sokken breien met 5 DPN,  double pointed needles van KnitPro van de serie "Zing". Ik had ooit eens op de Creadoe een boekje gekocht over sokken breien en ging toen met mijn houten breinaaldjes aan de slag maar dat ging toen niet zo goed, heb ik alles weer uit gehaald en er sokken van gehaakt. Maar nu ging ik er voor ik bestelde een set Zing naalden 20 cm van KnitPro en deze breien echt lekker. Ik keek uren filmpjes over sokken breien op YouTube en leerde veel. Ik maakte er een studie van. Kocht nog twee andere boeken en ging aan de slag met verschillende basis patronen.  Ik begon met bedsokken  voor mijn man in maat 46,  van Botter Ijsselmuiden Bergen sokken wol, de blauwe sokken. En ze passen heel goed al verschillen ze wel een maat en ik heb verschillende tenen gebruikt. Maar ja oefenen moet hè!  Het tweede paar is van Opal sport exclusive,  een gemêleerd garen wat zelf strepen geeft. Deze zijn in maat 40 wel voor een slanke enkel gebreid 56 steken opgezet met pen 3mm. Het derde paar is van Regia cotton Tutti Frutti kiwi. Een garen zonder wol er in. En deze zitten perfect!  60 steken opgezet met pen 2,5 mm. En elke keer zijn ze mooier en beter gebreid! Ik leer veel en zag dat er hele volksstammen gek zijn op sokken breien het is echt een ding! Dan zijn er zoveel prachtige sokken wolletjes te koop!  Mijn volgende paar staat al weer op de pennen.  Ik maakte er ook een sock knitting bag bij om het werkje in op te bergen.  Heb jij wel eens een sok gebreid?

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marie, ik ben ook net met sokken breien begonnen, ben ook nog de verschillende hakken en tenen aan het uitproberen. Wat een leuk en nuttig werk. Makkelijk meenemen, want je hebt maar 1 of 2 bolletjes nodig. Ja, helemaal verslaafd. Fijn weekend, groeten uit Hengelo van Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik zoek een creabea die voor mij kniekousen kan breien voor onder een knickerbocker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb bijna altijd wel een paar sokken op de naalden staan. Nou ja, op 1 rondbreinaald. Ik brei mijn sokken altijd 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, en dan van de teen naar het boord. Zo worden ze allebei exact hetzelfde, en als je 1 sok af hebt, hoef je niet nog een keer hetzelfde te breien, je 2e sok is ook af! Vanaf de teen breien heeft een aantal voordelen, geen naad bij de tenen, en je kunt de lengte van het been aanpassen aan de hoeveelheid garen dat je hebt. Als je eindigt bij de teen en net een paar metertjes garen tekort komt, is dat wel heel vervelend!
  Veel plezier met het breien, je sokken zien er goed uit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen