Bezoekers

donderdag 11 juli 2019

Heren Boxershorts

Heren Boxershorts naaien met stoffen en fournituren van Kantje Boord in Amsterdam en een patroon uit de Ottobre design family 7/2017. Ik maakte eerst voor mijn man een proef exemplaar in maat 50 met 75cm sterren elastiek. Voor mijn zoon een maat groter maat 52 en 80 cm sterren elastiek. Het naaipatroon uit de Ottobre zat als gegoten! Wat een goed model slip is dit! Ik ging uit van de heupwijdte die is het belangrijkste, ik nam de maat die het dichte bij de heupwijdte kwam. Er zijn 4 patroon delen die allemaal rondom met 7 mm naad worden uit geknipt. De panden worden 7 mm overelkaar geschoven, gespeld en met een honingraad steek in 7 mm breedte op gestikt. Voor het kruis nam ik een overlock steek van 7 mm breed en het elastiek stikte ik op met een stikkende zigzag in 8 mm breed. 

De stoffen die ik gebruikte zijn dus van Kantje Boord in Amsterdam, een walhalla voor de lingerie fournituren en ook alle aan verwante stoffen. Kijk even op de site voor de openingstijden want die wijken nogal af en er is geen pinner dus contanten mee nemen. Ik kreeg 3 boxers in maat 52 uit 1 meter stof, als je een langer pijpje wil heb je meer nodig ook als er een richting aan de stof zit. Wat je ook nodig heb behalve dat leuke sterren elastiek is een nieuwe jersey naald en scherpe spelden en garen natuurlijk. Wat ik gebruikte staat hier onder.
Ik gebruikte naaimachine naalden van Schmetz stretch 75 dikte, Ik gebruikte 80 cm elastiek voor maat 52, Op mijn Bernina 780 steken die ik gebruikte. Honingraad steek nummer 8, breedte 7,5 mm, lengte 2.00mm. Overlock nummer 13, 7 mm breed en 2,30 mm lang. Stikkerde zigzag nummer 16, 8,5 mm breed en 1.00 lang. Ik naaide alles inelkaar met Gutermann polyester alles garen, daar zit een zekere strech in en is een duurzaame draad. Patroon uit de Ottobre family 7/2017 nog steeds te koop, www.ottobredesign.com Dan nog een TIP , begin te naaien op een proef lapje en ga dan over op je goede werk anders verdwijnt je stof ij de naaimachine! Ben ik nog iets vergeten? Dan kun je het hieronder vragen. Groetjes Marie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten