Bezoekers

woensdag 11 mei 2016

Gehaakte tas deel 2

Na de rand van granny's gehaakt en genaaid te hebben, gaan we de bodem van de tas haken in vasten. We beginnen elke toer met 1 losse. De eerste vaste komt dan in de volgende steek naast de lossen. Let op deze steek ziet er wat rommelig uit, maar vergeet die niet!  Elke toer eindigd met een halve vaste in die losse die je het eerste haakte. Als je dit goed doet dan komt de zijnaad netjes boven elkaar. We haken een bodem met box corners,  niet moeilijk hoor.

Patroon bodem:
Gehaakte steken; lossen= l, halve vasten = hv,  vasten = v. 
Begin bij de steken teller met de draad aan te hechten, zie foto.
1e toer: 1 l, haak op elke steek 1 v, sluit de toer met hv in de eerste l. Let op bij de overgang van de ene granny naar de andere, 1 v op de 1e l van de hoek, 1 v op l voor het stokje. Zie foto's.  We willen geen kuil daar, dus trek de draad wat aan. (Je hebt nu +- 184 vaste )
2e toer: 1 l, haak op elke v, 1 v, sluit met hv in eerste l.
3e / 10e toer herhaal toer 2.
Je hebt nu 10 toeren v gehaakt,
11e toer:
Je draad zit nog aan je werk en daarom gaan over de volgende 12 steken hv haken,  1 l, haak v op de volgende steken tot 12 steken voor de zijnaad waar er een steken teller zit. Die 12 steken blijven leeg, draai werk om.
12e  toer: vanaf nu draaien we het steeds het werk aan het eind van de toer! 1 l, v op v, draai enz...
Zie foto's,  haak mooie rechte kantjes door met 1 l, te beginnen, en te eindigen met de laatste v in de eerste l. Haak dit tot een hoogte van 5 cm. Laat een draad hangen om de bodem mee dicht te naaien. Haak dit zelfde stukje aan de andere kant van de tas, zie foto.  Je hebt nu aan vier kanten een hoek van 5 X 5 cm. Dit is de bodem.
Dicht naaien van de bodem;
Draai de tas met de goede kant naar binnen, Steken tellers zitten aan binnenkant. Vouw de twee flappen van de bodem tegen elkaar en naai dicht. De twee gaten van 5 X 5 cm aan de zijkant komen later pas! Zie foto's. 
Vouw de tas zo dat er een box corner in komt en naai de twee zij stukjes ook dicht, zie foto. Hecht alle draden goed af.
Het moeilijkste is nu klaar! Leuk he zo'n bodem met box corners.
Volgende keer meer, groetjes Marie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten