Bezoekers

dinsdag 17 januari 2017

Butofix Naaitip

Nu dat het koud is en de winterjassen weer uit de kast komen heb je mischien last van afvallende knopen, en daar voor hebben we Butofix ! Dit is een zeer handig hulpmiddel om knopen op dikke stoffen jassen aan te maken zonder naald of draad! Ook voor lederen jassen ideaal!  Als de stof maar dik is! Met het Butofix systeem valt de knoop er nooit meer af! Wat heb je nodig? Je EIGEN mantel knopen, koop allemaal nieuwe als er te veel afgevallen zijn. Of zoek naar de rezerve knoop in de naad van de jas. Dan een pakje Butofix, er zitten 10 stuks in om 10 knopen aan te zetten. In het pakje zitten 10 ijzeren krammen, 10 rubbere ringetjes en 10 achter knopen die aan de binnenkant van de jas komen en een koperen vasthoud plaatje. Butofix is te koop in zwart, grijs en bruin. Dit is de binnenkant knoop die je haast niet ziet. De gebruiksaanwijzing staat achter op het pakje. Pakje kost ongeveer  €4,- voor 10 knopen aan te zetten.  Ze zijn te koop in fournituren winkels, markt kramen en op het Internet volop verkrijgbaar. Het pakje is dun en kan zo in een envelop. 
Gebruiksaanwijzing :
#De ijzeren kram gaat door de knoop, maakt niet uit hoeveel gaten er in zitten, met 4 gaten doe je hem schuin. Zit er aan de onderkant knoop een lus, doe je hem daardoor heen.
#Dan schuif je het rubbere ringetje er overheen,  dit maakt dat de knoop op een steeltje komt te zitten, bij dikke stoffen een noodzaak. 
#Daarna prik je de kram op de goede kant door de stof.
#Aan de achterkant schuif je nu de gekleurde plastic tegen knoop over de krammen heen door de gaatjes.
#Druk aan, en buig bijde krammen open naar de stof toe, flink duwen. Je ziet een opening in deze knoop een geul daar valt hij direct in.
#Schuif nu het kopere vasthoud plaatje er onder aan een kant en buig nu een kant van de kram naar links en rechts net zo lang tot hij afbreekt. Herhaal voor de andere kant. Ben je niet zo sterk laat je man het dan doen.
Hieronder nog wat foto's ter illustratie, op deze manier zul je de knopen niet meer kwijt raken! Groetjes Marie. 

3 opmerkingen: