Bezoekers

zaterdag 21 januari 2017

Kinder Naaimachines review

In dit review behandel ik een aantal leuke kinder Naaimachines die hier in Nederland te koop zijn van de merken Janome Brother en Texi. Let wel het zijn echte naaimachines met aan de bovenkant een klosjes garen en onder een spoeltje! Niet te verwarren met de speelgoed naaimachientjes uit de speelgoed winkel die alleen met een boven draad werken. Deze speelgoed machines maken een ketting steek die je met een trekje er zo uit trekt, geen echt stiksel dus. De "echte" kinder naaimachines zijn van degelijke kwaliteit en zijn elektrisch en komen in beweging met een voet pedaal. Maar er zijn onderlinge verschillen ik ga ze stuk voor stuk doornemen.

Janome Sewmini Deluxe
Het kleinste en liefste naaimachientje uit de reeks, voor de aller jongste kinderen vanaf een jaar of 8 geschikt. Weegt 2,2 kilo maar is een volledige naaimachine in het klein. Heeft dus een spoelhuis boven op, makkelijk bereikbaar.  Heeft 5 rechtstreeks stiksteken in verschillende lengtes,  waarvan een aan de linkerkant van de voet. Drie zigzag steken in verschillende breedtes en een fantasie steek. Ook de stikken de zigzag zit er op. Dit kleintje kan gelukkig niet zo snel stikken en heeft een doorschijnende grotere voet waardoor de vingertjes niet onder de naald kan komen. Let wel laat je kind niet alleen met een elektrische apparaat! Onder voor in de machine zit nog een la waar de naalden en dergelijke kan worden op geborgen.  Dit schatje kost €109,-
Voordelen: stikt langzaam, werkt op elektra, met voetpedaal,  grote doorzichtige voet, veel steekjes, licht gewicht, echt stiksel en ziet er leuk uit.
Nadelen: werk op elektra, laat kind niet alleen met naaimachine.

Brother Little Angel
De naaimachine voor tiener meiden ! Bijna net zo groot als onze naaimachines, maar ietsje kleiner. Stikt heerlijk, goed geluid en heeft 13 steken en een knoopsgat.  Op de doos staat vanaf 14 jaar, dit vind ik wel wat oud. Hangt ook van het kind af, maar vind zij/hij het leuk en heeft geduld zou ik zeggen vanaf 11 jaar oud. Pittig naaimachientje met voldoende keuze uit zigzag breedtes en steek lengtes. Blindzoom , stikken de zigzag zit er ook op. Vrije arm, led licht, achteruit naai knop,  en een voetje met vingerbescherming. Deze naaimachine is uit te breiden met div voetjes en een aanschuif blad (€25,-) Er zitten drie stikkers bij om je front te veranderen, blauw, geel en rosé.  Het knoopsgat is ook wel handig en ziet er goed uit. Dit exemplaar kost €129,-  Ik heb ook hier achter gezeten en vond henm heerlijk stikken, spoel inzetten gaat ook makkelijk. Hoe dat moet staat ook in plaatje naast het spoelhuis. Zelf het geluid wat de machine maakt klinkt goed.
Voordelen : compact, veel steken keuze, makkelijke bediening,  led licht, vrije arm, achter uit naaien, vinger bescherming, knoopsgat, ziet er leuk uit en makkelijk op te bergen, uit te breiden met voetje en aanschuif blad. 
Nadelen : heeft geen stretch steek.

Janome Sewmini Platinum
Dit exemplaar is al bijna een "echte" naaimachine ware het niet dat hij langzamer stikt als de normale Huishoud naaimachine  ( dat is 800/900 steken per minuut )   De platinum stikt 650 steken per minuut en geloof me dat is hard genoeg voor de jongelui. Er zitten 7 veel gebruikte steken op en 7 stretch steken en een knoopsgat.  Daar kunnen we wat mee! Ook hier heb ik weer mee gestikt en hij stikt heerlijk,  heeft een makkelijk bediening. Vrije arm, led licht. Twee draai knoppen, een voor steek keuze en een voor steek lengte. Als je de steek lengte knop op S.S draait krijg je de stretch steken. Ook zie hij er leuk uit met stippen op de voorzijde. Deze naaimachine word ook gebruikt in klassen met jonge kinderen.  Ik zou zeggen met supervisie vanaf 12 jaar, ook hier ligt het aan het kind of zij/hij of het geduldig is of interesse heeft in het naaien.  Deze Janome Platinum kost €179,-
Voordelen: veel steken keuze, stretch steken, vrije arm, achteruit naaien, knoopsgat, led licht, ziet er leuk uit met stipjes, makkelijk op te bergen, met voetjes uit te breiden.
Nadelen: heb ik nog niet gevonden.

Texi Joy 13
Deze Texi Joy 13 is een slag apart, hij ziet er leuk gekleurd uit. Verkrijgbaar in div vrolijke kleuren en daardoor zou je een verkeerde indruk kunnen krijgen. Want dit apparaat is niet voor de poes! Hij is klein 31 cm breed en 27 cm hoog, lekker compact.  Maar hij weegt best zwaar en daar door staat hij als een huis op tafel. Ik zou zeggen vanaf 12 jaar. Er zitten 12 voor geprogrammeerde steken op en een knoopsgat.  Hij maakt een specifieke geluid en gaat door "alles" heen. Je zou als volwassene hier ook nog mee uit de voeten kunnen. Of als je aan Scrapbooks doet en je wilt door karton stikken, kaarten maken met stof. Als je aan deze steken genoeg heb, voor wat verstelwerk te gebruiken. Hij heeft als enige in deze serie "kinder" Naaimachines een hangend spoel (CB) en die zijn niet stuk te krijgen. Er zitten alleen geen stretch steken op maar als je die niet nodig heb is dit wel een heerlijk monster. Dit monster kost €149,-
Voordelen: klein, compact,  zwaar, sterk, CB spoelhuis en ziet er vrolijk gekleurd uit en heeft steek lengte knop! 
Nadelen: geen stretch steken, zwaarder dan de andere kinder Naaimachines. 


Deze Kinder Naaimachines zijn oa te koop bij:

Wouters : Van Woustraat 71 Amsterdam, Generaal Cronjestraat 46 Haarlem, Peperstraat 142 A Zaandam . Loopt gerust binnen voor een demonstratie! 

.

1 opmerking:

  1. Wat fijn zo’n review! Een naaimachine kopen als beginnende naaister ( in dit geval voor mijn meiden) is echt hel als je weinig ervaring hebt!

    BeantwoordenVerwijderen