Bezoekers

donderdag 17 oktober 2013

Breidag 2013

Ik heb 12 oktober de breidag in Groningen bezocht. Om 8.10 zat ik al ik de bus met een kruitvat treinkaartje van 13.99 , waar op ik de hele dag met bus en trein kon reizen. Met 8 boterhammen, koek , fles water, haakboek, wol en haaknaald in de tas. Het zou een lange rit worden, 3,5 heen 4 uur terug. In Zwolle stapte er een dame in, die ik op mijn twitter tl heb. Ik had haar om koffie gevraagd en ja hoor die had ze mee genomen, heerlijk! Een derde gehaakte muts was al af, die ik in mijn tas stopte want de rest van de rit hebben we bij gepraat. De Der A kerk was dicht bij het treinstation en we konden het lopend af. Al druipend kwamen wij aan, jas in de onbewaakte garderobe gehangen op eigen risico. De entree prijs was 12.50 euro en dat vond ik best wel duur voor deze beurs. De beurs was dus in een kerk leuk bedacht maar uit kijken geblazen! Je liep over de grafstenen en gleed en struikelde over de randen uit. Het was er druk en er was veel te zien. De paden waren smal dus een beetje dringen geblazen.  Zeker niks voor slecht lopende mensen en voor een rol stoel gebruiker een ramp. Jammer want deze groep mensen doet veel aan handwerken. Er waren prachtige wolletjes te zien! Ik wilde alles  voelen wat ik op internet al bekeken had. De wol met zijde er in was prachtig. Er waren +- 40 stand houders, ook een kraam met handwerk boeken, vilt produkten , Katia wol, Handwerken zonder grenzen, Stof tot Verven en Hooked at Home, Zpagetti enz enz... Ook kon je midden op het plein workshops volgen, die moesten wel betaald worden. Leuk die groepjes breiende dames. Maar een van de hoogte punten van deze dag was de ontmoeting met een groep dames van mijn twitter tl. We dronken koffie en stiekem bekeken we elkaar, het is zo vreemd om elkaar te in het echt te zien! Een van de dames had een lekkere cake gebakken en dat ging er wel in na een lange trein rit.  
Op de terugreis haakte ik de Jamie hat op de rand na af. Uit het boek Seamless crochet van Kristin Omdahl. Die had ik al een keer eerder gehaakt, dit keer gebruikte ik Katia planet 100% acryl. De muts word in een keer gehaakt zonder onder breekingen uit een bol. In de avond maakte ik hem af.

Gemiste kans
Wat ik erg jammer vond op deze breidag , er was zo goed als bijna niks over haken. Ik heb een gehaakte deken gezien van wol en de kraam van Hooked .Bijna  alle proef lapjes en de modellen waren gebreid. Nou kun je met bijna alle breiwol ook haken, maar laat dat dan ook zien! Nu dat haken zo "hip" is viel mij dat erg tegen. Moest echt zoeken naar mooie houten haaknaalden. Ook was er weinig of geen bolletjes katoen te zien of te koop. Hoe is het mogelijk dat een standhouder daar geen rekening mee houd? Haken is leuk, hip, jong, nieuw en makkelijker dan breien. Met de op komst van haken word er een hele "nieuwe " markt aan geboord en die waren ze even vergeten op de breidag. Ook misten ik buitenlandse haakboeken in de boeken stand erg jammer.

Gekocht
Ik kocht bij een Belgische standhouder, www.BART-FRANCIS.BE 5 conen RecycleBourette 70% katoen 15% silk 15% ea 50 gram 200 mt. Een gemeleerde en gebobbelde draad. En 5 conen PowderSilk 100% Mulburry silk 50 gram 350mt. Heel mooi voor sjaal die niet prikt.
En twee houten haaknaalden met aan beide zijde een haak 4/4,5 en 5/5,5 van KnitPro. Ze zijn heerlijk glad en licht, meteen gebruikt.

2 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen!
  Ik ben op vrijdag geweest, dus we zijn elkaar niet meer tegengekomen.
  Inderdaad is het wel raar dat er niet meer op haakgebied te vinden is. Het is of Zpaghetti, of... niks, eigenlijk. Nu ben ik zelf wel meer een breister, maar het heet niet voor niets de Brei- en Haakdagen...

  Mooie garens heb je gekocht! Bart&Francis hebben altijd erg speciale garens, leuk om bij te snuffelen. Ik heb er zelf ook zijde gehaald :)
  Dat boek ziet er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie reportage van de brei/haakdag Marie! En het was ontzettend leuk om jou te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen