Bezoekers

maandag 24 februari 2014

Bernina overlock boek

Heb je een lockmachine dan is dit een boek voor jou!  Bomvol met info en tips over de methoden en voorbeelden. Mooie foto's en duidelijke beschrijvingen. Alles wat er mogelijk is   met de lockmachine staat er in. Het boek begind met de Bernina lockmachines te beschrijven, de steken, knoppen, naden en instellingen. Vanaf blz. 14 begind de uitleg over de naalden en het garen gebruik. Dan een hoofdstuk over de accessoires waarin oa de voetjes besproken worden. Hoofdstuk basistechnieken waar iedereen die een lockmachine heeft, zeer veel aan heeft. Want ja, hoe hecht je nou eigenlijk af met zo'n lock?  Hoe neem je een bocht? Hoe verstevigd je een naad? Hoe neem ik een binnen bocht? Echt alles komt aan bod, met foto's en tekeningen en beschrijving. Veel heel veel handige tips! Over rimpelen, inzetstukken, ingenaaid elastiek, ritssluitingen, biezen, schelpzoom, vulkoord, paspel, kralen en pailletten. Hoofdstuk over, platte naad (flatlock) 3 - draads grijper - platte naad, rimpels, smockwerk, ajourzoom, kant aanzetten. Hoofdstuk rolzoom enz. Hoofdstuk cover & kettingsteek, patchwork & quilten, doorstikken, coversteeknaad, boorden vast naaien enz. Hoofdstuk over verschillende soorten steken enz. Verklarende woordenlijst, storingen. Een lekker dik boek met spiraal band zodat je het plat open op tafel kan leggen. Slappe kaft. A4 formaat, 145 blz. met info die je zelf niet had kunnen bedenken. In het Nederlands geschreven!

JE KUNT NIET ZONDER
Als je ooit een lockmachine aanschaft, inversteer in dit boek om alles uit je lock te halen.Ik heb 3 Bernina's maar geen lock. Ik bezit nog een  Leeuwenstein lock van 20 jaar oud. Je hoefd dus niet perse een Bernina te hebben om te profiteren van dit boek. De basis van de lock is het zelfde. Het is te koop bij de Bernina dealer. Ik kocht het op een beurs, na wat babbelen voor 40 euro. In de winkel kost het 50 a 60 euro. Dat is niet goedkoop, maar voor zo,n kleine markt valt het me nog mee. Het is natuurlijk een speciaal boek. Als je een Bernina lock koopt krijg je het er vast wel bij.  Een boek voor mensen die graag achter de lockmachine zitten. Groetjes Marie.

9 opmerkingen:

 1. Mmmmm.... ik gebruik de lock dus echt alleen maar voor een mooie 'afkantrand'.... en af en toe stretchstof aan elkaar naaien.... Ik naai überhaupt niet veel meer, maar als ik jouw blog lees zou ik er bijna weer anders over gaan denken...
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat interessant! Ik heb een paar maanden geleden een Singer lockmachine gekocht bij de Lidl. En eerlijk gezegd loop ik er nog steeds een beetje omheen. Meer dan naden afwerken doe ik er eigenlijk niet mee. Ik ben nog langggg niet zover als jij. Jij bent een echte prof :-) Wel weet ik zeker dat ik er net zo van geniet als jij. Dat dan weer wel :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tineke, heb net een reactie geplaatst, waar je misschien wat aan hebt!

   Verwijderen
 3. Zelf heb ik een Bernina 800 DL Lock, moet zeggen dat het instructieboekje veel info geeft, alleen de bochten/rondingen heb ik nog wel eens problemen mee, en daar staat niet veel info over vermeld.
  Toch eens kijken of dat boek van jou meer info geeft.
  Moie site heb je, veel informatie geef je.
  Dank je voor de tips.
  Groetjes Willemina.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren een super-workshop Lockmachines gedaan bij Leonie Vos in 's Hertogenbosch.
  Alle ins- en outs van de diverse meegenomen lockmachines werden uitgebreid behandeld. Mijn lockmachine 'leeft' nu voor mij.
  Ik loop er niet meer omheen (zoals jij Tineke!).
  Echt een aanrader!
  Kijk op www.avenirmode.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het boek is nu te koop voor maar €43 bij https://www.facebook.com/groups/465007600303276/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een vraag is het boek ook handig voor coverlock? zag wel iets voorbij komen maar staat er ook veel over in,voordat ik dat boek aanschaf...ik heb een coverlock Janome 2000

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Claudia, er staan 16 blz in die speciaal over coverlock gaan. Maar nog meer over van alles en nog wat. Bernina komt nu met twee nieuwe lockers op de markt de, Bernina L 450 € 799,- en de Bernina L 460 €1099,- Waarbij dit boek gratis er bij gegeven word. Ik dacht vermeld het even. Of dit een geheel nieuw boek is weet ik niet. Maar tot nu toe ben ik nog geen uitgebreider boek dan dit tegen gekomen. Ik eens bij een dealer, groetjes Marie.

  BeantwoordenVerwijderen