Bezoekers

zondag 14 september 2014

Reviews Haakboeken

Ik kocht het Haakpatronen ABC van Simply Creatief met wel 220 verschillende haak patronen. Het is niet een "echt" boek maar een heel dik tijdschrift.  Het tijdschrift is 22 cm hoog en 29,5 cm breed en 1 cm dik. Heeft 225 blz en kost bij de Bruna 19,95 euro. En is geheel in het Nederlands geschreven! Met setje plastic haaknaalden. Er staan geen "dingen" in om te maken, maar er staat steken patronen in. Er is veel ruimte genomen om de steken patronen te beschrijven met woorden en tel schema met een duidelijke foto er naast. Op bijna elke blz staat een patroon uitgelegd.  Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur. Het begind met geel, 49 structuurpatronen die dicht gehaakt worden. Paars heeft 101 ajourpatronen waar dus open tussen ruimtes in zitten. Groen/lichtgroen 16 tweekleurig patronen. Blauw heeft 21 sier randen om te haken langs dekens, kleding enz. Het blauwgroene hoofdstuk heeft 15 bloemen, blaadjes en hartjes om dingen mee op te leuken. In het oranje hoofdstuk vind je 20 motieven dat zijn open gehaakte vierkanten. Dan 4 blz met uitleg, een op frisser hoe de steek moet. Met deze 4 blz ga je NIET leren haken dat moet je echt wel goed kunnen! Daar is dit boek ook niet voor bedoeld,  het is een naslagwerk voor de haakster die zelf een leuk steekje zoekt om bv een mooie sjaal te haken. Of een kleding of deken patroon heeft en daarbij een andere steek zoekt. De bloemen en motiefjes kunnen los gehaakt worden en als versieringen gebruikt worden. Als enige nadeel van dit "boek" zou ik de dunne bladzijden kunnen noemen, maar je begrijpt als dit in boekvorm op de markt was gekomen zou het twee keer zo duur geweest zijn. En niet te tillen zo zwaar. Ik vind dit "boek" een aanwinst in mijn bibliotheek.  Kijk het zeker is in als je bij de Bruna komt, groetjes Marie. 

2 opmerkingen:

  1. Hallo, kan je mij het bestelnummer van dit boek geven? ik kan het nergens vinden en ik wil het vragen voor Sinterklaas surprise.
    Een aner moet het dus kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er staat geen bestelnummer op alleen. Simply haken extra oktober 02 / 2014 €19.95 Kunnen ze bij de Bruna wel op zoeken denk ik in de computer. Groetjes Marie

    BeantwoordenVerwijderen