Bezoekers

vrijdag 14 november 2014

Door het oog van de Naald

Het nieuwe rtl 4 programma "Door het oog van de Naald" zocht 10 creatieve duo's die hun naaikunsten op tv wilde vertonen.  Zoals ik al eerder schreef hadden Bibi en ik een leuke dag gehad bij de eerste screentest. Groot was onze blijdschap toen daar op een mail volgende met het bericht dat we voor een tweede screentest gevraagd werden. We waren bij de beste 16 duo's over gebleven en ze wilden ons allen nog een keer samen zien en een proef op name maken. En onze naaikunsten op de camera vast leggen. We moesten ons op ons best presenteren en in 30 sec. voor de camera vertellen waarom wij het beste creatieve duo waren. Afgelopen zaterdag gingen we dus naar Baarn naar een studio. We moesten onze naaidoos meenemen en twee naaimachines.  In een grote zaal stonden 16 tafels en 32 stoelen, opgesteld in 3 rijen. We kregen uitleg en stof en gingen aan de gang. Verdere details kan ik niet schrijven.  We werden beoordeeld door een Bn'er en een coupeuse en kregen een cijfer,  de andere deelnemers ook. Wie dat waren mag ik niet zeggen, maar houd het op een zeer gemeleerd gezelschap van mensen in de breedste zin des woords. We waren niet de aller beste maar ook zeker niet de slechste. Er waren deelnemers met fouten en sommige hadden nog niks inelkaar genaaid. Wij hadden de opdracht goed uitgevoerd. We werden de hele middag goed verzorgd door een heel team van dames en heren die met drankjes en hapjes langs kwamen.  Af en toe kwam de camera opname maken en ook kregen we onze 30 sec. spreektijd. We hebben heerlijk zitten naaien en de 4 uur was omgevlogen.  Het was een hele belevenis zo'n screentest.  We kregen nog wat papieren mee, en toen kwam het lange wachten. Bibi en ik hadden er een heel goed gevoel over en in mijn dromen stond ik al voor de camera les te geven. Op donderdagavond 5 dagen later, dat was gisteren kregen we de uitslag. En dat was een hele teleurstelling,  we waren niet uitgekozen om in het programma mee te doen. Dat is balen maar helaas pindakaas.  Nu vragen we ons af, waarom niet? Aan ons naaiwerk lag het niet. We zijn gezellig en spontaan en een goed naai team maar vrij doorsnede.  Ik denk dat we iets te gewoon of net even te saai waren. Ik rijd nl niet op een motor in mijn vrije tijd en doe ook niet aan bunzie  jumping. Ook heb ik geen trauma's te verwerken en ben niet op latere leeftijd lesbisch geworden. Saai dus. Of we waren te goed? Laten we het daar maar op houden! Ik ben dus deze keer niet "Door het oog van de Naald" gekropen.  Wel vroegen ze of we op de lijst wilde blijfen staan als er een duo zou uit vallen. Ik zei dat willen we wel, maar dat zal ze aan de andere afvallers ook wel gevraag hebben.  Nou dit was een heel avontuur en ben toch blij dat we mee gedaan hebben. Zodat we niet later zeggen "daar had ik ook aan mee willen doen". Wie niet waagt wie niet wint! Groetjes Marie. 

4 opmerkingen:

 1. In elk geval kunnen ze deze ervaring niet meer van jullie afnemen. Er aan meegedaan hebben is al een overwinning op zich, Dus Gefeliciteerd dames !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ervaring rijker! Dat heb je er in ieder geval mee bereikt. En dat kunnen niet veel mensen zeggen......
  En ja, de volgende keer eerst maar gaan bungie jumpen, of je motorrijbewijs gaan halen ;-)
  Fijn weekend, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer hoor. Maar voor de kijkcijfers moet het allemaal wel spannend, heel fout/achterlijk of bijzonder zijn natuurlijk.Ben wel benieuwd naar het programma.
  Succes met al je bezigheden, wat je er hier van laat zien is het van hoog niveau.!!! Groetjes, Marita

  BeantwoordenVerwijderen