Bezoekers

zaterdag 14 maart 2015

Reviews Naaitijdschriften

Burda heeft een nieuw naai tijdschrift genaamd Burda style Workshop voor beginnende naaisters, en stap voor stap uitgelegd met tekeningen geïllustreerd.
Op A4 formaat van stevig papier met raderbladen bij de Bruna voor € 9.90. Er staan 15 naaipatronen in voor de beginnende naaister die al wel een paar uurtjes genaaid heeft.

Wat staat er zoal in?
Het blad begint met wat praktische informatie, spulletjes die je nodig hebt en/of handig zijn. Hoe je de maten op moet nemen en hoe het patronen blad werkt. Uitleg der tekens en hoe de patronen over te nemem op de stof en hoe je het knipvoorbeeld moet lezen.
Er wordt afgetrapt met een Shoppingbag die met 3 naai foto's geïllustreerd word... mmm dat is niet al te veel maar met de foto van het tasje kun je er wel uitkomen. De eerste jurk is model Carla maat 38-46 een smalle jurk met korte mouw en boothals. Die heeft maar 4 patroon delen en is makkelijk te maken. Het 2e patroon is een zijde blouse maat 34-44 met lange mouw en achter een lange flap. Die flap kun je makkelijk weg laten en laat je ook niet afschrikken door de stof keuze. Iemand die net begint met naaien zou ik geen zijde adviseren neem lekker een katoentje als die gelukt is kun je hem altijd nog in zijde maken. Model 3 is een rokje maat 34-44 met asymmetrische overslag van leer hmmmm weet niet hoor lijkt me erg moeilijk voor een beginner. Neem andere stof of laat de overslag weg. Het 4e model is een zomerbroek maat 34-44 met schuine steekzak en een stoffen centuur die door een tunnel gehaald word. Dit model kun je ook met elastiek in de taille maken. Model 5 en 6 is een top met gerimpeld bovenstuk en een short maat 34-42. Ziet er simpel uit, alleen dat rimpelstuk word gemaakt met elastiek waar je overheen stikt. Model 7 is een tulen rok maat 34-44 en ziet er romantische uit. Ook voor dit model kun je andere stof kiezen. Dan komt er een lang recht shirt maat 34-44  van tricot stof model 8. Leuk en simpel patroon alleen de hals afwerking is wat moeilijker. Model 8 is een mini jurk maat 36-44  met aan geknipte korte mouw, de jurk is extra lang en word in de taille over een riem gedragen. De jurk is niet zo moeilijk, de stof keuze zal de doorslag geven. Daarna krijgen we de jumpsuit maat 17-21 in lange of korte pijp te maken model 9. Het heeft 6 patroondelen en omdat het een heel pak is zul je daar langer aan bezig zijn. Model 10 is een zomerjurk maat 36-44 super simpel ook kort als top te maken. Dan model 11 de  tuniekjurk maat 36-44  met lange mouw, gerimpelde hals met splitje. Deze is iets moeilijker door de gerimpelde hals. Model 12 is een harembroek maat 34-44  die in de taille af gewerkt word met een breede elastische boord. Ooo dat zit lekker, kan ook als beginnende zwangerschaps broek gebruikt worden. Model 13 is een mooie jurk maat 36-44 , laat je niet afschrikken door hun stof keuze. Denk aan een soepele zwarte crêpe en je hebt de perfecte "Littel Black Dress " Model 14 is een jasje maat 34-44  met sjaalkraag en overslag daar gaat zeker wat meer tijd in zitten.

Alle modellen zijn geïllustreerde met tekeningen die duidelijk zijn. Stap voor stap uitgelegd. Raderbladen zien er niet te vol uit, lijnen zijn duidelijk. Ik vind het een aardig tijdschrift met basis modellen. Dan hoe moeilijk is moeilijk? En hoe makkelijk is makkelijk? Als je snel iets inelkaar wilt hebben is dit je blad. Alle overbodige details zijn weggelaten, zoals zakken ,kraagen, deelnaden en andere versiering. Je zult het dus van je stof keuze moeten hebben. Hoe leuker de stof hoe leuker het model. Voor uni stof, zoek iets moois en soepels uit. Ben je niet zeker van het model maak het eerst van een oud laken en pas het patroon dan aan. Of begin met een goedkoop lapje. Kijk het blad eens in en misschien staat er iets voor je in. Groetjes Marie

1 opmerking:

  1. Handig een blad die voor beginners is. Ik heb vroeger veel genaaid maar de laatste jaren kom ik niet verder dan een godijntje korter maken...

    Lieve groet,dinah

    Kijk je ook even op mijn blog, ik heb deze maand weg geef maand en heb leuke give aways...

    BeantwoordenVerwijderen