Bezoekers

maandag 27 maart 2017

Paashaas knuffel

Een Paashaas knuffel maken van restjes stof met gratis patroontje. Leuk om te maken en niet moeilijk.  Maak hem als kado voor een kind of zo maar.
Wat heb je nodig:
Div lapjes stof, de grootste voor het lijf voor en achter 27 X 36 cm. Ik adviseer katoenen stoffen die goed gewassen kunnen worden. Ook fijn voor baby/kind.
Vlieseline om de binnenkant van het voorlijf te verstevigen.
Vliesofix om het hartje en neus op de tekenen en daarna op te strijken.
Garen, spelden, potlood,  schaar en een naald, naaimachine. 
Zak of een kussen van Ikea met fiberfil, een synthetische vulling die je goed kan wassen.
Patroontje mail me en de man verstuurd ze na 21 uur. marienaailes@ziggo.nl

Paashaas knuffel naaien :
1;  Knip de patroontjes uit en gebruik die om met potlood om te trekken op de stofjes,  dit is de stik lijn om over heen te stikken.
2; Plak een stukje strijk vlieseline aan de binnenkant van de voor haas waar de neus, ogen en hart komen. Dit maak de stof steviger om op de appliceren. 
3; Teken op de vliesofix de neus en hart over op de papieren kant. Strijk dit op de stofjes en knip dan netjes uit. Zie foto.  Heb je geen vliesofix, plak dan vlieseline er achter en knip uit. Dit plakt niet maar maakt de applicatie wel steviger.
Haal papier er af en strijk neus en hart op de goede kant , voorkant haas. 
4; Stik de applicatie met een dichte zigzag op. Steek breedte 4 mm, steek lengte O, 3 mm. Test eerst uit op proef lapje. Maak bij de neus nog een stiksel zie patroon.
5; Naai of borduur de ogen. Ik stikte twee cirkels met mijn Bernina 530.
6; Stik nu de oren en armen op elkaar,  goede kant binnen. Laat hier bij onderkant open! Zie patroon. Knip naadje smal af 0,5 mm. Draai om en rol tussen de vingers zodat de naad mooi te zien is. Strijk plat en stik vlak langs de kant door. Ik deed dit later, maar nu is het makkelijker.
7; Spelt nu de oren en armen op de goede kant van achterpand. Rafel kanten naar buiten! Leg nu boven kant er op en spelt vast. Naai op de potlood streep, laat stukje open om om te draaien! 
8; Knip de ronde naden af op 0,5 mm , maar laat de naden van de oren en armen er aan! Anders scheurt de oor er zo af! Ook bij de opening naden er aan laten! Zie foto's.  Tussen de beentjes is het verstandig om wat in knipjes te geven, pas op niet in het stiksel! Dit valt mooier bij het omdraaien. 
9; Draai nu de haas voorzichtig om, eerst de beentjes dan de armen, dan de oren.  Alles tegelijk gaat niet, de boel scheurt uit.
10: Rol tussen de vingers de naden goed uit en pers plat met stoom .
11; Vul de haas lekker stevig op en naai hem met kleine steekjes goed dicht hecht af.
Veel plezier met het maken van de Paashaas!  Groetjes Marie Bartels. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten