Bezoekers

vrijdag 17 maart 2017

Raderblad Naaitip

Elk zelfmaakmodeblad heeft een raderblad om patronen uit de raderen. De oorspronkelijke bedoeling is om met een raderwieltje over het patronen blad heen te rollen, je patronen papier ligt onder het patronen blad. Daar zitten een paar nadelen aan, je ziet de gaatjes nauwelijks en je tafel is aan gort want je moet hard duwen op het wieltje. Tafel vol met gaatjes. Daarom is de meest gebruikte manier het patroon overtrekken met potlood.  Maar dat is soms moeilijk te zien, vooral de kleine tekens die op het patroon staan. Daarom de volgende tip!

Raderblad tip!
Koop een paar fel gekleurde stiften en trek eerst de lijnen over met stift. Vergeet de tekens niet waar de patronen op elkaar aansluiten.  En neem ook de woorden en afkorting over met stift. Zoals M.V. = midden voor , M.A. = midden achter, ST. V. =stof vouw,  R.V.D. = recht van draad enz...
Let ook op tekens, vierkantje, rondje, sterretje,  stip enz, dit zijn tekens voor patronen die soms in twee of drie delen op het raderblad liggen. Als je dit allemaal met stift in de eigen maat hebt over genomen,  zie je het patroon er uit springen. Nu leg je je vel er over en hoef je niet meer te turen. Je kunt elk patroon deel in een andere kleur doen, is nog makkelijker je raak niet meer in de war. Neem daarna je patroon met potlood over , nu hoeven we geen dikke lijnen meer. Dan houden we het patroon nauwkeurig. 
Voor meer info over het patronen blad,  zie de uitleg pagina in je zelfmaakmodeblad.  Veel succes groetjes Marie. 

2 opmerkingen:

 1. Handige tip want ik deed het vroeger wel met een zo'n wieltje.. en ja de tafel en de vloer vinden dat niet leuk...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helo

  Deze patronen heeft La Lopez ontworpen voor de knipmode.
  we verzoeken u om een link naar La Lopez te maken.www.lingerieartikelen.nl
  Bedankt voor Copie rite respect.Team La Lopez

  BeantwoordenVerwijderen