Bezoekers

vrijdag 7 april 2017

Sunbonnet Sue

Ik kocht wat handdoeken van 50 X 50 cm bij de Zeeman en maakte wat applicaties van Sunbonnet Sue er op uit een leuk boekje van leisure arts. Appliceren is zo leuk om te doen en je kan al je restjes stof gebruiken.  Ik maak de applicaties met behulp van vliesofix,  dat is een laagje plaksel met een papieren kant. Het is doorschijnend en zo trek je de figuren over op het papier. Wil je meer weten hoe vliesofix werkt kijk in de rechter zijbalk "applicatie met vliesofix " .
Het boekje met de figuurtjes van Sue heb ik besteld bij Bol.com en kost €10,95. Er staan 23 stuks in van +- 17 cm hoog en een grote van 26 cm hoog. Ik heb de figuurtjes op gestik met de zg blanket stich ook wel de festonsteek genoemd. Is niet persies het zelfde maar lijkt er op. Ik vind het leuk dat je de steek ziet, net alsof je het met de hand genaaid heb. Dan met vrolijke kleurtjes op gestikt, maakt ook je restjes garen op.

The ultimate Sunbonnet Sue collection ISBN-13 : 978-1 -60900-153-7
Een boekje van 29.5 cm bij 22 cm breed. 46 blz, waarvan 24 blz met verschillende Sue poppetjes. Heel schattig. Een Engels geschreven tekst. Er word beschreven hoe je moet appliceren en hoe de blokken voor een quilt gemaakt kan worden.  Het is eigenlijk een quilt boekje. Maar ik vond de plaatjes zo leuk, alle tekeningen zijn ook in kleuren te bewonderen van leuke stofjes.  Er word lint, band, kant, en knoopjes bij gebruikt. En er word in of naast geborduurd.  Er staan 4 quilts in , 2 klein 2 groot. Maar met deze blokken kun je zelf ook veel verzinnen.  En uitleg over hoe je de quits moet maken. Alle patroontje zijn op ware grote,  je kunt ze zo overtrekken.  Sunbonnet Sue staat ook leuk op kleding, tassen, tafellakens, servetten, theedoeken of baddoek.  Wel eerst even wassen voor de krimp. De stoffen heb ik eerst met hete stoom plat geperst. Groetjes Marie Bartels

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi !!! Had enkele weken terug een mailtje gestuurd voor eventuele bestelling maar nog niets vernomen van jou Marieke. Was wel via marktplaats.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen