Bezoekers

dinsdag 20 juni 2017

Pfaff Select 3.2 review

Dit review gaat vandaag over de Pfaff Select 3.2 de eerste mechanische naaimachine met 27 steken en ingebouwd  IDT. Pfaff heeft een mooie sortering naaimachines, twee mechanische de Select 3.2  en de Select 4.2. Dan komen de computernaaimachines beginnende bij de Ambition lijn, waarin er drie verschillende zitten, elk steeds een stapje hoger met meer mogelijkheden.  Voor de veeleisende creatieveling opgevolgd door de twee naaimachines in de Expression lijn de 3.5 en de 4.2. Met als topper de Pfaff Performance 5.2. Dan zijn er ook nog twee lichtgewicht machines de Passport 2.0 en 3.0 speciaal gemaakt om makkelijk mee te nemen naar een club of op vakantie.  Pfaff sluit af met vier naai/borduurmachines en vier lockers. De Pfaff naaimachines komen oorspronkelijk uit Duitsland en staan nog steeds onder toezicht van Duitse experts. 

Pfaff en zijn IDT
Pfaff heeft als een van de weinige naaimachines een ingebouwd dubbel transport, afgekort IDT.
Dit is een extra mini voetje achter je normale voetje wat aan de bovenkant van de stof mee loopt, en de stof mee naar achteren trekt. Je kunt dit extra voetje makkelijk uit trekken waneer je het nodig hebt. Bv bij dikke stoffen, glade stof of als je de ruiten op elkaar wilt hebben. Bij de naaimachines zitten speciale voetjes met aan de achterkant een uit sparing, waar in het IDT systeem in past en hem de ruimte geeft om mee te lopen over de stof. Bijvoorbeeld bij de knoopsgat voet zit deze uitsparing niet en kan het extra voetje dus niet mee lopen, hoeft ook niet bij knoopsgaten. 

Pfaff Select 3.2
De Select 3.2 is een stevige naaimachine met een sterke DC moter. Gaat overal doorheen ook door spijkerstof, samen met het IDT is het een beest om mee te naaien. Ook quilten gaat heerlijk en de machine zoemt als een bijtje. Ik heb de machine een tijd op het atelier gehad en de ervaringen waren zeer prettig.
Voor mensen die spijkerbroeken zomen en nog veel willen naaien in de toekomst is dit een goede optie om aan te schaffen, je zult er lang mee doen.

Steken op de Select 3.2
Alle goede steken zitten er op ook alle stretch steken, je hebt keus uit 27 steken en een knoopsgat.  De steek lengte is tot 6 mm lekker lang. De steekbreedte gaat tot 5 mm breed. Bovenop de machine zitten twee draaischijven,  de breedte en de naald stand. Je kunt dus zelf met de schijven alles zo in stellen als je wilt. Bv als je de rits voet op zet, kun je de naald verschuiven zodat je dicht bij de rits kunt naaien. Wil je zigzag of lock draai je aan de breedte schijf. Ook zit er  nog een boven spanning op, aan de linkerkant.  Deze verschuif je als je als je een knoopsgat wilt maken naar het knoopsgat plaatje.

TIP toetsen op de Select 3.2
De Select 3.2 word bediend met tip toeten. Je drukt de toets in van je keuze, daarnaast zit een steeklengte knop om de lengte in te stellen. Deze kun je ook draaien naar het woord stretch om de stretch steek in te stellen. Onder het boven deksel zit een hulp,  hier kun je de steken zien met de daarbij geadviseerde voet. Ook zit hier de klos en kun je spoelen.

Spoelhuis 3.2
Het spoelhuis  heeft een dubbel roterende grijper, zo als we het allemaal kennen, degelijk en met steken van grote kwaliteit .

Knoopsgaten 3.2
Er zit een knoopsgat op deze naaimachine en die gaat in vier stappen.  Eerst naai je de eerste rups, dan druk je de volgende toets in en houd die vast 5 steken, dan druk je op de volgende toets , naai je de tweede rups, als laaste toets 4 en houd die vast en naai de laaste trens 5 steken. Er komt een knoopsgat uit ziet de foto's maar heel erg mooi vind ik hem niet. Beetje gemeen om ecru stof te nemen met blauw garen ik weet het, je ziet alles.

Conclusie :

De  Pfaff 3.2 heeft natuurlijk een vrije arm en een opberg doos die je er makkelijk af kunt halen. Er zit een harde kap over om de machine netjes op te bergen. Ook krijg je er div voetjes bij, zie foto's. De Pfaff 3.2 is een modern ogende naaimachine,  ondanks dat het een mechanische naaimachine is, en zijn beperkingen heeft. Krijg je een product van uitstekende kwaliteit wat lang mee gaat. En als je al gewend bent aan een mechanisch naaimachine, mis je niks en word de naai ervaring alleen maar beter! 

De prijs
De advies voor de Pfaff Select  3.2 is €699,-  De Pfaff  Select 4.2 heeft nog meer steken (40) en een draadinsteker en kost €799,-

Conclusie :                 
Voordelen : IDT ingebouwd dubbel transport
                    Sterk en degelijk                                             
                    Geen poespas
                     Lange steek lengte voor dikke stoffen 6 mm
                     Goede steken kwaliteit
                     Alle goede stretch steken.
                     Goede kwaliteit prijs verhouding
                      Gaat lang mee

Nadelen:    Knoopsgaten rupsen moeilijk gelijk te krijgen, met wat oefeningen moet dit wel beter gaan.  

                    Licht kan ook beter.
                    Geen draadinsteker 
                    Steeds de breedte en lengte instellen.  (Mechanische naaimachine hebben meer instel tijd nodig) 
                    Met voetpedaal snelheid besturen. ( kan voor de beginnende naaister moeilijker zijn)    

Dit is mijn ervaring op de Pfaff 3.2  groetjes Marie Bartels. 

                   
                    

                    

3 opmerkingen:

 1. ik heb zoiets net gekocht.. maar dan een singer.. er zitten zelfs 600 verschillende steken op voor dezelfde prijs als de uwe. maar nu komt het.. ik heb er nog steeds niet mee genaaid.. hahaha ik durfffff niet .. het ziet er zo ingewikkeld uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk2 deze review. Heeft ubtoevallig ook ervari g met de 1132. Hoe kun je daarvan de voorkantkap verwijderen om onderhoud te doen. Mijn reverse knop is stuk en ik wil.kujken wat er aan de hand is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een select 3.2 en ik vind het geen fijne machine.
  Hij is heel gevigevo voor elk stofje..iets te dunne of dikke naald
  ..elk garen accepteert hij niet

  BeantwoordenVerwijderen