Bezoekers

dinsdag 27 oktober 2020

Bernina 1008

Op de val reep kocht ik nog net een mechanische Bernina 1008 het laaste model zonder computer van Bernina. Ik hoorde in 2019 dat ze gingen stoppen met het fabriceren van dit model. Ik vond het jammer maar ondernam geen actie. Maar een paar weken geleden kreeg ik spijt, had er afgelopen jaar veel aan gedacht maar niet gekocht. Ik zocht me rot, belde en bestelde maar geen geluk. Tot ik de tip kreeg om eens in België en Duitsland te zoeken. Ook op Amazon stonden er nog een paar. Maar in België vond ik een dealer die er nog een had nieuw in doos! Normaal waren ze €1499,- ik betaalde € 1699,- gratis verstuurd naar Nederland. Alles waar men naar zoekt word duurder nartuurlijk. Als je er al een B1008 hebt dan ben je een gelukkig mens, nooit weg doen hoor! Wat is er zo bijzonder dan? Het is een beest! Klein maar zwaar en helemaal van ijzer!! Stikt door organza en jeans of het geen moeite kost. Alle goede steken zitten er op, ook jersy steken en een knoopsgat. De bediening is eenvoudig. Er zitten geen print platen in dus niks met computers. Alles in electrisch dat wel hoor! Als je een electronische naaimachine gewent bent ga je wel een paar stappen achteruit. Deze naaimachines kent men nog van vroeger, kosten duur in aanschaf maar gaan 30/40 jaar mee! Deze Bernina blijft bij mij tot aan mijn dood! In een volgend bericht zal ik het verschil tussen een mechanische en een electronische naaimachine bespreken. Heb je vragen, stel ze in de comments en ik behandel ze. Groetjes Marie, hier wat foto's toen hij uit de doos kwam.

7 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je helemaal. Ik heb 2 Bernina's en ze blijven erg goed. Alleen van een is de muis nu kapot en daar baal ik van. Ik ben blij dat ik ook nog een 'gewone' heb. Veel plezier met naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo mevrouw Bartels.
  Ik kijk regelatig naar uw filmpjes waar u alles haarfijn uit de doeken doet, over de Bernina naaimachines, ik vind die filmpjes heel leerzaam, en ze vervelen me nooit!! Ik heb 25 jaar een pfaff gehad, en veel plezier van gehad, 15 jaar geleden kocht ik mijn eerste Bernina en vorig jaar mijn 2de een Bernina 480, een goede sterke machine, mijn eerste was een Bernina Aurora 430 die heb ik ingeruild, mijn vraag aan u is; hoe komt het dat u zoveel naaimachines hebt? Een beetje rare vraag, maar ik denk je kunt toch maar op 1 machine tegelijk naaien?
  Met vriendelijke groet Hanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo onbekende, dat vind ik een leuke vraag!
   Heeft U ook het bericht " mijn naaimachines " gelezen? Het begon toen ik een Husqvarna Naaimachine inruilde, die gene die ik nieuw kocht was beduidend slechter. Ik had toen spijt dat ik hem ingeruild had. Omdat de volgende keer te verkomen hield ik mijn naaimachine en kocht ik er een bij. Maar eerlijk gezegd ben ik dol op mijn Naaimachines!! Omdat de perfecte Naaimachine niet bestaat, heb ik er voor elk doel een. Bijvoorbeeld; mijn Yuki snelstikker gebruik ik voor lange stukken. Hij kan 1500 steken per minuut. Ook maak ik daar al mijn spullen op die ik verkoop. Mijn Bernina 530 gebruik ik voor kleding en kleine projecten, omdat deze machine persies naait met een steekbreedte van 5,5 mm. Bernina 780 gebruik ik voor verstellen en quilten omdat hij heel breed is en een lange vrije arm heeft. De Pfaff performance 5,2 kocht ik omdat hij zoveel kan en een serie prachtige en speciale steken heeft, dit is een 7 mm steekbreedte machine. De Brother Luminar is mijn mooiste en duurste machine die alles kan en meer!Kado van mijn man. Daar borduur ik nu op. Ik ben dol op naaimachines! En gebruik ze allemaal! Sins twee maanden heb ik een extra kamertje en daar staat mijn Brother Luminar op tafel. Ik ben een gelukkige naaister!

   Verwijderen
 3. Hallo mevrouw
  Ik vind dit leuk om te lezen, nu heb ik daar een beeld bij, ben zelf ook in het bezit van de Bernina 480, de Bernina L460, een anker naaimachine, Elna Coverlock, en een blindzomer van t merk Tony, naaien is mijn hobby, maar zo creatief als u ben ik toch niet hoor, vooral met dat, quilten en borduren. U maakt begrijpelijke filmpjes met duidelijke uitleg.
  Met vriendelijke groet Hanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mevrouw
  Leuk om te lezen dat je deze naaimachine nog hebt kunnen kopen. Waar is deze Bernina 1008 nog te koop?
  Vriendelijke groet
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna nergens meer Heellaas. Misschien nog wel in het buitenland, Duitsland is groot met veel zaken. Ik kocht in België bij een dealer, die had er nog een nieuw in doos. Ik had mazzel.

   Verwijderen
  2. Mertens in Melle (België) heeft ze nog tweedehands. Vanmiddag nog naar geïnformeerd.

   Verwijderen