Bezoekers

woensdag 29 mei 2013

Sweater gerepareerd

Zoon kwam van kamp thuis met een winkelhaak in zijn mouw. Dat moest gerepareerd worden. Meestal torn je de mouw een stukje open om de reparatie te kunnen doen. Maar er zijn naaimachines met een dwarstranssport  Dat houd in dat je ook van links naar rechts en anders om kunt stikken. De Bernina 780 heeft dat , sterker nog je kan er mee alle kanten op stikken. Je kunt een scherm op slaan waar een cirkel op staat en daar geef je op aan welke kant je op wilt stikken. Dat kwam mij bij dit klusje goed van pas. De mouw over de vrije arm heen getrokken. De vrije arm bij de B 780 is maar liefst 25,5 cm, de afstand tussen de naald en de machine is dat. De hele vrije arm is 33 cm.

Eerst een lapje achter het werk gelegd, dan van rechts naar links gestikt met de stikkendezigzag steek. Paar keer, toen van voor naar achteren ook paar keer. Er staken nog een paar witte vezels uit, die ik met een zwarte stift met stippeltjes bewerkt heb. Zo deze sweater gaat weer voor een tweede ronde.

Je kunt dit alles ook op een naaimachine doen zonder dwarstranssport . Over de vrije arm en dan ga je steeds van voor naar achter stikkken, en verschuift de mouw steeds een klein stukje. Op deze manier kun je ook langebroeken repareren. Ik gebruik de stikken de zigzag steek maar met een normale zigzag gaat het ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten