Bezoekers

zondag 26 januari 2014

Granny troost deken

Dit verhaal wil ik ook met jullie delen, het gaat over de lieven mensen op twitter. Ik zit al een paar jaar op twitter en het heeft mij veel goeds gebracht. Ik volg oa een groep creatieve dames die van alles en nog wat maken en daar over twitteren. Zo las ik ook over het fenomeen "swap's", dat is het ruilen van zelf gemaakte spulletjes. Dat kan van alles zijn gehaakt, gebreid, papier of gekookte spullen of de thee swap is ook erg leuk.  Je kunt het zo gek niet bedenken of het word "geswapt" Een dame in mijn tl ( time line) de groep twitter dames die ik volg, verzind de swap's en dat is Mariska. Ze heeft twee accounts haar persoonlijke @Mariska0810 en de swap account @MariskaSwapt je kunt haar volgen op twitter. Neem ook is een kijkje  op haar blog: mariskaswapt's Blog.

Troost Deken
Op deze swap account deed Mariska in december een oproep die ik las. Ze zocht haaksters die granny's wilden haken voor een troost deken. Granny's zijn gehaakte oma vier kantjes die je later aan elkaar haakt of naait om er iets van te maken. Tot haar verbazing kreeg ze heel veel bijval voor dit plan, ook op facebook veel reacties.  De deken was voor Danielle een dame die net gehoord had dat ze ongewenst kinderloos zou blijven. Danielle schreef het heel mooi op haar blog: http://www.openzenuw.nl/eerlijk/ kun je er meer over lezen. De granny's moesten +- 10 x 10 cm zijn, ik haakte er zes en haakte ze met wit garen aan elkaar, wat de op dracht was. Wat moet Mariska een lol gehad hebben toen ze die brieven bus elke dag hoorden klapperen. De granny's kwamen in allerlei kleuren en materialen binnen. En toen begon het puzzelen, ze maakte er een deken van 130 breed  x 240 cm hoog. Haakte er ook nog een rand omheen. Het is een leuk en zeer kleurrijk geheel geworden. Mariska heeft de deken persoonlijk bij Danielle afgeleverd en daarna zijn er heel wat tranen gevloeid.

Etiket
Een andere dame uit mijn tl vroeg mij of ik niet een etiket kon maken? Stom dat ik dat zelf niet bedacht had.
Ik kreeg de twitter namen door en ging aan de slag met de letters op mijn Bernina 780. Een goede oefening want die had ik nog niet zoveel gebruikt. Ik gebruikte rode katoen die ik twee maal met vlieseline verstevigde. De letters en bloemetjes moesten steeds op nieuw in gevoerd worden. Hoe nauwkeurig ik dat ook deed, ben ik een letter vergeten. In mirandameldt ontbreekt de letter d. Het etiket zit op de achterkant van de deken.

Foto's
Hier onder wat foto's van de deken en het gepuzzel gemaakt door Mariska en fam.  En het etiket in close up. Ik vind het heel bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die vrijwillig iets voor een ander willen doen.  Bedankt allemaal! Jullie zijn schatten!! Groetjes Marie.

6 opmerkingen: