Bezoekers

zondag 8 juni 2014

Learn Bruges Lace

"Learn Brugse Lace"  is een leuk boekje om de techniek van het kant haken te leren. Vroeger werd er in Brugge in België prachtig mooi kant gemaakt. Deze Brugse lace haak techniek is daar op geïnspireerd. Ellen Gormley die dit boekje heeft gemaakt, laat ons op een zeer toegankelijke manier zien dat het niet zo moeilijk is. Ze heeft haar modellen ontworpen voor haakpen 3.5, 4, en 5 mm. Dit haakt lekker weg en je kunt goed zien wat je doet. Er staan 8 verschillende modellen in, 2 dames mutsen, 1 kinder-muts, 2 sjaals. Een armband die heel makkelijk te haken is voor pen 3 mm of dunner. En een col voor om de schouders en een prachtige deken die ik zeker ga haken. Moet er nog de juiste wol voor kopen. In het boekje staat hij in een wat saaie kleur bege maar ik ga voor wat vrolijkers. De techniek van dit haakwerk is dus niet moeilijk, de steeken zijn lossen en stokjes. Het is alleen even anders denken. Je haak eigenlijk strips of band (tape) met aan de zijkanten 5 lossen. Je brengt het haakwerk in model door de lossen boog op te pakken met een halve vaste. Dit lijkt misschien moeilijk maar dat is het niet. Het grootste verschil met "gewoon" haken is dat je het werk steeds draait. Als je dat een maal door hebt is het makkelijk. Voor in het boekje staat een zeer duidelijke uitleg over alle soorten strips, zodat de techniek je meteen duidelijk word.

Ik haakte de:
Spiral Down Hat en Bonus Scarf
Ik haakte met Scheepjes SAMMY in turquase kleur 114, in het echt is de kleur feller/ mooier. Dit is een 100% micro garen en is super licht. Er zit 225 meter op een bol van 100 gram. Ik haakte met pen 3,5 mm maar met 4 of 4,5 mm kan ook. Word het wat losser. De prijs weet ik niet meer. Ik gebruikte voor de Bonus Scarf 100 gram, die is 14,5 cm breed en 121 cm lang.  Voor de Spiral Down Hat 50 gram. De sjaal kun je trouwens net zo lang en breed maken als je zelf wilt.

Learn Brugse Lace
Is een leuk boekje met een oude techniek in een nieuw jasje. Zeer toegankelijk boekje met duidelijke foto's en instructies. Ook met tel diagrammen, makkelijk af te lezen. In het Engels geschreven. A4, slappe kaft, 54 blz. Kost 9 euro bij bol.com. ISBN: 978-1-59635-547 -7.

1 opmerking:

  1. Wat mooi, kant-haken en dan met wat grotere haaknaalden! Dat schiet ook lekker op! Mooi kleurtje trouwens, dat blauw.
    Fijne dag, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen