Bezoekers

zondag 30 augustus 2015

Knipmode vernieuwd

Het naaiblad met raderbladen Knipmode is vernieuwd, om te beginnen is het woord mode al een tijdje verdwenen en heet het blad Knip zoals vroeger. Knip is groter geworden 23 breed en 30 cm hoog, daar bij is de omslag van een dikker papier gemaakt. Het blad bladerd lekker door en op blz 3 verteld men het echte nieuws! Van af september 2015 staan alle modellen in de maten 34 t/m 54 op het radarblad! Nu dat vind ik wel nieuws! Maar waarom nu pas? Met al die computer techniek van tegenwoordig kan het toch niet moeilijk zijn om alle maten uit te printen? We zullen maar zeggen beter laat dan nooit. Nu heb ik zelf een grote maat dus niet iedereen zal staan te juichen, maar het kon wel eens gebeuren dat je een Knip kocht en bij thuis komst het model wat je leuk vond niet in jou maat er in stond. Dat kan dus nu niet meer gebeuren. Een kanttekening moet ik wel plaatsen, niet alle modellen zou ik geschikt vinden voor een grote maat. Het hangt er helemaal vanaf wat voor figuur je hebt. Kort en dik, lang en dik, brede of smalle heupen, kleine boezem of grote boezem of een combinatie daar van. Je zult dus zelf heel goed moeten weten wat je voor model je kan dragen. Maar met deze vooruitgang kan iedereen zelf zijn eigen maat uit raderen/overtrekken en met wat kleine aanpassingen iets leuks maken.  Wat ik wel zag in dit nieuwe blad dat de te maken naaimodellen allemaal getoond worden door slanke modellen, en dat is raar vind ik. Waar zijn de flinke dames gebleven? Nou snap ik ook wel dat als een leuk model getoond word door maat 50, iemand met maat 38, dat model niet meer wil maken of toch wel? Wat vinden jullie daarvan, moeten er nog "dikke" dames op de foto? Het nieuwe blad ziet er zeer stijlvol uit, mooie foto's en prachtige stoffen. Deze maand september staat er een prachtige overslagjas in, daarbij staan tekeningen en uit leg hoe de jas te naaien. Ik ben altijd dol op deze plaatjes, zo benieuwd hoe hun het doen. Er staan nog veel meer leuke dingen in makkelijk en moeilijk, kijk de Knip is in als je de winkel bent. Hij kost € 7,95 nu met alle maten patronen dus. Ik zelf heb een jaar abonnement genomen voor €45,- dat komt neer op €3,75 per blad, het is een aanbieding. In deze september Knip zat een los blaadje met deze aanbieding. Nu heb ik een heel jaar om uit testen. Toch hoop ik dat ze de modellen ook op de grote maten laten zien, dit kan even goed heel mooi zijn. En zoals we allemaal weten de gemiddelde maat is in Nederland is maat 44, dus waarom doen we zo moeilijk om alleen "dunne" dames in zo'n blad te zetten. Wat vind jij daar nu van? Laat het me weten en reageer, groetjes Marie.

2 opmerkingen:

 1. hallo Marie
  Ja op de plaatjes zien we misschien nog wel 'dunne' dames, maar in de winkel merk ik daar niks van hoor. Nou weet ik niet hoe dat bij de "Knip" zit, maar ik kon vroeger (maat 44-46) geen kleren kopen omdat ze alleen maar kleine maatjes hadden, tegenwoordig, met maat 38, kan ik ook geen kleren kopen omdat heel veel winkels alleen maar vanaf maat 42 hebben! ha, ha, ha, hoe vind je dat! Ik hoop voor jou dat ze in het modeblad Knip voor alle maten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marie!

  Wat fijn, álle maten voor ieder patroon. Ik heb het vaak andersom gehad. Leuk, wijdvallend topje. Vanaf een grotere maat. En natuurlijk kan ik wel iets verkleinen, maar als ik van een 44 terug moet naar een 34 houd ik geen model over! :-)

  Ik ben dus blij om te lezen dat we voortaan allemaal tellen. En qua maten. Och. Ik draag 34-38. Afhankelijk van of het een top of broek is. Maar ik zou ook graag meer 'normale' modellen zien. Want ook ik voldoe niet aan het figuur waarbij dat wat het model goed staat, ook flateus is voor mijn figuur.

  Daar zou de Knip wel winst kunnen behalen. Door zich meer te gaan profileren als mode-expert. Een leuk interview met een styliste erin, waarin ze uitlegt welke kleuren en motieven het beste in ieder naar boven kunnen halen. En welke modellen passen bij welk vrouwenfiguur. Wie is er gebaat bij A-lijn(not me) en wie moet kan de 3/4 broek beter verlengen(ik, want door mijn kuit ook nog 2'en te delen lijk ik nog kleiner!). En misschien zelfs de tips en truuks om met kleine aanpassingen modellen geschikter te maken.

  Goede zet van Knip. Nu aanvullen met dat waar we de knip echt voor kopen: kennis & maatwerk!

  BeantwoordenVerwijderen