Bezoekers

maandag 21 december 2015

Geborduurde cadeautjes

Met de Kerst ben ik van de weggeef en voor mijn beste vriendinnen borduurde ik op mijn Bernina 780 een aantal letters in kruissteek. Ik borduurde op wit katoen en stopte daarna de lapjes in de thee en liet ze een paar uurtjes weken. Na het drogen en strijken, stikte ik er ecru kant langs. Voor de achterkant gebruikte ik een bloemetjes stofje uit mijn voorraad. Er zit een kanten lusje aan om op te hangen. Het kan als sier kussentje gebruikt worden of als speldenkussen.  Doordat het in de sterke thee heeft geweekt, is het een "Vintage" stijl geworden, zeker met dit kruissteek patroon. De letters komen van het internet, ik zei tegen de man; zoek mooie letters in kruissteek! Soms zo handig zo'n man :)) De Kussetje zijn 13 x13 cm, de smalle letters zijn iets kleiner anders kwam er te veel ruimte omheen. Ik weet nu al dat ik er meer moet maken en een voor mezelf, want dat ben ik vergeten. Voor de lezers van dit verhaal, ik geef een kussentje weg! Laat hieronder een bericht achter en zeg welke letter je zou willen hebben en waarom. Groetjes Marie. Uitslag Letter kussetje; ik heb twee dames uitgeloot voor een kussetje, dat zijn Dinah en Annemarie Hoogeboom. Willen jullie je naam en aderes door mailen marienaailes@ziggo.nl.  Groetjes Marie.  

                                                                          

8 opmerkingen:

 1. Ze zjn erg leuk die letter kussentjes. Ik denk dat ik een letter B zou willen. Ik ben 1 1/2 jaar geleden getrouwd en heet nu Banninga. Zou wel leuk zijn om aan een kast te hangen...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annemarie Hoogeboom21 december 2015 om 10:41

  Wat een leuk idee om voor je vriendinnen te maken, ik ben fan van je blog en krijg altijd zo veel inspiratie van je. Ik zou graag de letter A ontvangen, gewoon voor mijzelf en er dan een aantal maken voor mijn vriendinnen, als leuke nieuwjaars attentie.
  Groeten, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze weer mooi! Prachtig als decoratie! Ik kom geregeld bij jou piepen en heb al heel wat inspiratie opgedaan alsook enkele tips die mij al heel wat uit de knoei geholpen hebben.
  Als ik kon kiezen dan zou ik de letter V nemen van Vic, mijn eerste kleinkind dat binnen 12 weken gaat geboren worden om aan zijn bedje te hangen.

  Wens jou heel fijne feestdagen toe en een schitterend 2016 !!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er weer heel gezellig uit!!!
  groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, ze zijn heel schattig en zag ik nou dat je er al een met een C gemaakt had?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige vintage letters,
  Als trouwe volgster van je blog geniet ik steeds weer van je inspirerende ontwerpjes,

  Graag zou ik de letter E willen...een klein inspirerend kadootje voor mijzelf, om op mijn houten "knusse dingen schaal" te leggen,


  Ik wens je een gezond en creatief 2016 toe!

  Groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige letters, helemaal mijn style.... en een super lief om ze weg te geven.... Ik zou heel graag de Y willen.

  BeantwoordenVerwijderen